Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2014

R9 290x problem

Hej. Jag har införskaffat ett 290x kort från Gigabyte Windforce
Har satt i det i datan etc dok får ingen bild (no signal) har testat mitt gammla kort och det går perfekt.

Några andra som haft samma problem eller som vet hur man löser det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013
Skrivet av Unrated:

Hej. Jag har införskaffat ett 290x kort från Gigabyte Windforce
Har satt i det i datan etc dok får ingen bild (no signal) har testat mitt gammla kort och det går perfekt.

Några andra som haft samma problem eller som vet hur man löser det.

Ta bort de gamla drivrutinerna och installera de nya. Tack och hej

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av yepsson:

Ta bort de gamla drivrutinerna och installera de nya. Tack och hej

Har gjort det ingen skillnad. Finns risken för ett defect kort i detta fal tro??

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Unrated:

Har gjort det ingen skillnad. Finns risken för ett defect kort i detta fal tro??

Risken finns alltid, provat olika utgångar?

Kollat ordentligt att ström sitter i osv?

Chassi: Cooler Master HAF X 942 CPU: Intel 3770k @ 4.2 Ghz CPU Kylare: Corsair H80 Ram:16 Gig Balistic X 1600 MhzGPU: Sapphire Radeon R9 290X med Arctic Accelero Xtreme MB: MSI Z77A-GD65 PSU: Chieftec Nitro 750w 80+ Bronze SSDer: Crucial M4 64gb + 2st KINGSTON SSDNOW V+200 128gb i Raid 0Hårddiskar: 2st WD Black 1TB i raid 0 + en WD Green 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013
Skrivet av Unrated:

Hej. Jag har införskaffat ett 290x kort från Gigabyte Windforce
Har satt i det i datan etc dok får ingen bild (no signal) har testat mitt gammla kort och det går perfekt.

Några andra som haft samma problem eller som vet hur man löser det.

Vad för kabel kör du? Prova annan. Ex. Dvi om du kör hdmi eller tvärtom

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av yepsson:

Vad för kabel kör du? Prova annan. Ex. Dvi om du kör hdmi eller tvärtom

Har testat hdmi och dvi nada respone.
Alla fläktarna går och kablarna sitter ordentligt i :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2011

Kan du testa kortet i en annan dator?

Chassi: Cooler Master HAF X 942 CPU: Intel 3770k @ 4.2 Ghz CPU Kylare: Corsair H80 Ram:16 Gig Balistic X 1600 MhzGPU: Sapphire Radeon R9 290X med Arctic Accelero Xtreme MB: MSI Z77A-GD65 PSU: Chieftec Nitro 750w 80+ Bronze SSDer: Crucial M4 64gb + 2st KINGSTON SSDNOW V+200 128gb i Raid 0Hårddiskar: 2st WD Black 1TB i raid 0 + en WD Green 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2009
Skrivet av Unrated:

Har testat hdmi och dvi nada respone.
Alla fläktarna går och kablarna sitter ordentligt i :/

Testa tryck ner kortet i PCI-E porten ännu lite mer så att säga, det kanske inte sitter helt inne i porten. Hänt mig förut och då fick jag ingen signal även fast fläktarna snurrade och ledlamporna lyste.

7900x @ 4,7ghz - 1080ti @ 2100

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av Nickieponken:

Kan du testa kortet i en annan dator?

Ska ringa till en data butik imorgon och höra om jag kan få testa där om det går.

Skrivet av celoz:

Testa tryck ner kortet i PCI-E porten ännu lite mer så att säga, det kanske inte sitter helt inne i porten. Hänt mig förut och då fick jag ingen signal även fast fläktarna snurrade och ledlamporna lyste.

Det går inte mera är i så mycket det bara går.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av legend78:

Sätt i det gamla kortet igen och uppdatera BIOS till moderkortet därefter prova med ditt nya och återkom med resultat.

This^ Och alternativt testa i en annan PCIe port.

Skärm: QNIX QX2710 2560x1440p@ 120hz CHASSI: Fractal Design R4 MOBO: MSI Z87 G-45 CPU: Inte Core i5 4670k @ 4.4ghz MINNE: HyperX 8gb 1600 mhz CPU COOLER: Corsair A50 GPU: 2x R9 290x Sapphire/Gigabyte LAGRING: Kingston 120 SSD Samsung 500gb

"U can't ride two horses with one ass"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2014

Okej, Jag tog kortet till en dataaffär och dom checkade det och kortet va defect, Åkte tillbacka till affären och skulle bytta, Dok hade dom inga inne i den affärer och inga i närligande heller, Så köpte istället ett Gtx 780 ti + att ajg bytte nätagg till ett annat.

Va synd att det dära 290xet inte fungerade hade stora förhoppningar men men.

Vill tacka alla fär hjälpen och svaren =D