Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Nov 2007

Svartskärm 290

Hejsan! Fick hem mitt Sapphire 290 idag!

Slängde ur mina gamla kort och stoppade in det nya. Startar datorn och den installerar enhetsdrivrutiner. Startar sedan om datorn och allt verkar normalt till jag kommer fram till skrivbordet i 2 sek sen blir skärmen svart. Är det något i bios? har ett asus p67 men hittar inget om grafikkort där.

Har testat att starta i felsäkertläge och tagit bort amd drivisar med driverfusion. När jag sedan försöker installera catalyst så står det att de inte går att hitta "identifieringsdrivrutinen"?

En annan fråga. Det är en 8pins och en 6pins kontakt till nya grafikkortet. Går det bra att köra en 6+2 pins i 8pin?

Mvh Martin

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2013

Ja du kan köra 6+2 eftersom 6+2=8.

Server: AMD Ryzen 7 1800X 8/16 | ASUS Crosshair VI hero | 64 GB Corsair RAM @3000 MHz | ASUS radeon RX 460 2GB | Samsung 960 PRO 512 GB M.2 | 2x 2 TB Samsung 850 PRO SSD | 6x Seagate 10 TB | NEC PA301W @ 2560x1600 | Linux Mint 19 Cinnamon

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Nov 2007

Tack! Du har inget svar på det jag skrev om först?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2013

Vilket kort körde du innan?

Server: AMD Ryzen 7 1800X 8/16 | ASUS Crosshair VI hero | 64 GB Corsair RAM @3000 MHz | ASUS radeon RX 460 2GB | Samsung 960 PRO 512 GB M.2 | 2x 2 TB Samsung 850 PRO SSD | 6x Seagate 10 TB | NEC PA301W @ 2560x1600 | Linux Mint 19 Cinnamon

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Nov 2007

Hade två st hd 6950

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2013

Pröva det gamla kortet och se vad datorn tycker om det, fungerar det avinstallera drivrutinerna, sätt i det nya kortet starta om några gånger och installera sedan drivrutiner på nytt.

Server: AMD Ryzen 7 1800X 8/16 | ASUS Crosshair VI hero | 64 GB Corsair RAM @3000 MHz | ASUS radeon RX 460 2GB | Samsung 960 PRO 512 GB M.2 | 2x 2 TB Samsung 850 PRO SSD | 6x Seagate 10 TB | NEC PA301W @ 2560x1600 | Linux Mint 19 Cinnamon

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av OldComputer:

Pröva det gamla kortet och se vad datorn tycker om det, fungerar det avinstallera drivrutinerna, sätt i det nya kortet starta om några gånger och installera sedan drivrutiner på nytt.

Vilket sätt tycker du jag ska använda mig av när jag avinstallerar?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
SweClockers
Andreas Dimestam
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2002

Korspostning.

*Låst*