Permalänk

Sammanfogning av nätaggregat.

Hej!

Jag har en lite fundering kring ett projekt. Om jag har 2st nätaggregat tex 450w och 500w och sammanfogade deras 6pin/8pin rails(Y-koppling), Skulle detta leda till att det skulle finnas cirka 900w(antar att mobo drar max50w) att hämta ut?

Jag förstår att en potentialskillnad på 0,1v mellan 12v på nätaggregaten skulle skapa en kortslutning där 0,1v passerar, men hur farlig är denna så länge det finns en last som drar några hundra watt?

Idén är att bygga en "dubbel psu" med egendesignad låda samt kylning.

mvh Mikael, MSCB.

Permalänk
Medlem

Inga komponenter drar enskilt mer än 450W så använd istället ett nätagg till processor och ett nätagg till grafikkort (exempelvis). Jag skulle inte våga mig på att koppla ihop så där.

Visa signatur

Spela Swemantle! Du vet att du vill.

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Permalänk
Visa signatur

Jag stör mej aldrig på saker, bara på människor.

Permalänk
Medlem

Det går absolut att göra, men det är ingen helt lätt match för en glad amatör om man säger så. I praktiken görs det där man behöver redundant strömförsörjning, har själv exempel på det från jobbet. Gör du fel löper du stor risk att kvadda nätaggen, och det kan bli rent av farligt, i form av brandrisk och sådant.

I stort kommer du 1) behöva lastbalansera aggen, och 2) förhindra eventuella backströmmar. Det första försvåras ytterligare av att lasten varierar väldigt mycket i en dator.

På det hela taget skulle jag inte ge mig på ett sådant arrangemang. LemonIllusions förslag är i sådana fall mycket bättre, med reservation för att du vidtar åtgärder för att säkerställa att jordpotentialen blir densamma från de båda aggen.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!