Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Dec 2011

Sammanfogning av nätaggregat.

Hej!

Jag har en lite fundering kring ett projekt. Om jag har 2st nätaggregat tex 450w och 500w och sammanfogade deras 6pin/8pin rails(Y-koppling), Skulle detta leda till att det skulle finnas cirka 900w(antar att mobo drar max50w) att hämta ut?

Jag förstår att en potentialskillnad på 0,1v mellan 12v på nätaggregaten skulle skapa en kortslutning där 0,1v passerar, men hur farlig är denna så länge det finns en last som drar några hundra watt?

Idén är att bygga en "dubbel psu" med egendesignad låda samt kylning.

mvh Mikael, MSCB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SweClockers forum
Registrerad
Aug 2012

Inga komponenter drar enskilt mer än 450W så använd istället ett nätagg till processor och ett nätagg till grafikkort (exempelvis). Jag skulle inte våga mig på att koppla ihop så där.

Guide: Roota din HTC - BB-Kod-knappar på Prisjakt

              Min burk - Kvävekyld till 80%
8700K@stock
1070 Ti@stock

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Jag stör mej aldrig på saker, bara på människor.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2012

Det går absolut att göra, men det är ingen helt lätt match för en glad amatör om man säger så. I praktiken görs det där man behöver redundant strömförsörjning, har själv exempel på det från jobbet. Gör du fel löper du stor risk att kvadda nätaggen, och det kan bli rent av farligt, i form av brandrisk och sådant.

I stort kommer du 1) behöva lastbalansera aggen, och 2) förhindra eventuella backströmmar. Det första försvåras ytterligare av att lasten varierar väldigt mycket i en dator.

På det hela taget skulle jag inte ge mig på ett sådant arrangemang. LemonIllusions förslag är i sådana fall mycket bättre, med reservation för att du vidtar åtgärder för att säkerställa att jordpotentialen blir densamma från de båda aggen.

Nu lurade jag dig allt att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!