R9 290 headless startar ej korten riktigt.. (LÖST)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Mar 2011

R9 290 headless startar ej korten riktigt.. (LÖST)

Tjena. Mitt R9 290 startar inte riktigt rätt om jag inte har skärmen inkopplad. Kör jag teamviewer till den, visas en 640x480 stor skärm. Kopplar jag in skärmen blir den direkt i vanlig storlek 1080p..

Syftet är att köra mining på den, men det är inte miningen som är problemet, utan att jag inte kan få mitt kort att starta utan skärm.

Läst lite om dummyplugs. Men eftersom 290n inte har någon analog output, är det inte möjligt.. eller?

Hur ska jag gå till väga för att lösa detta? Helst på mjukvaruväg, men kan tänkas på hårdvaruväg med.

Kör windows 8, fresh install. amd 13.11beta testat, samt sitter nu på 13.12. Kör ett ASUS sabertooth x58. Det är det enda kortet i riggen för tillfället.

Tacksam för hjälp!

LÖST
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Nov 2010

Skulle kanske funka att inaktivera den integrerade grafiken i bios?

CPU: Intel Core i5 4670K | GPU: EVGA Geforce GTX 780 | MOBO: AsRock Z87 Pro3 | PSU: Fractal Design Integra R2 750w |
RAM: Corsair Vengeance Low Profile 2x4gb | CHASSI: Fractal Design Define R4 White Window | SSD: Samsung 840 250gb |
HDD: Seagate Barracuda STX000DM001 2TB + 3TB | CPU-FAN: CoolerMaster Hyper 212 Evo

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2007

Behöver du mer än 640x480?

Du kan ställa in Teamviever så att den forcerar en viss upplösning vid anslutning.

Annars är det nog lite knepigt med just 290/290x. Om du inte haft x58 utan något nyare hade jag slagit på den integrerade grafiken och matat dummypluggen till VGA/DVI på moderkortet.

Skulle dock inte rekommendera att kör mining på något så strömtörstigt som x58(Bloomfield/Gulftown), men du kanske spelar på samma dator?

He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster. And if you gaze long into an abyss, the abyss also gazes into you.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Deathdancer:

Behöver du mer än 640x480?

Du kan ställa in Teamviever så att den forcerar en viss upplösning vid anslutning.

Annars är det nog lite knepigt med just 290/290x. Om du inte haft x58 utan något nyare hade jag slagit på den integrerade grafiken och matat dummypluggen till VGA/DVI på moderkortet.

Skulle dock inte rekommendera att kör mining på något så strömtörstigt som x58(Bloomfield/Gulftown), men du kanske spelar på samma dator?

Problemet är inte att teamviewer är litet. Det är att korten typ inte "startar".. Ska ställa den i en lokal på campus, gratis el

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av felix-97:

Skulle kanske funka att inaktivera den integrerade grafiken i bios?

Det där låter som en plan. Ska kolla hur man löser det. Tack!

Edit:
Hittar inget. Tror inte det är problemet då. Men kan alltid falla tillbaka.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010

dvi till vga adapter och en resistor på passande pins för att få den att tro att något är anslutet sen ^^

Intel I5 2500 max turbo inställt så 3.9 ghz på 4 cores o 4.1 på 1. blandat 16 gb @ 1333 mhz moderkort P8z77-V-LX, gtx 780 msi gaming och nätagg plexgear 600w SSD: 60 gb intel 330

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Jag har samma problem med ett av mina kort. har skärmen inkopplad men ej på slagen. har du ingen skärm till övers så funkar ju inte den lösningen men då får det bli en dummy plugg.
Testa med att stänga av UPLS först och se om det hjälper.
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=342695

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001

Jag hade samma problem med min torrentburk/server fast den använder integrerad grafik. Men om jag minns rätt så fanns det en inställning i teamviewer som löste det (länge sen jag hade problemet så minns ej exakt hur eller vad det var som löste det).

ASUS ROG Crosshair VII Hero| AMD Ryzen 7 2700X @4300MHz| EK based custom watercooling| Samsung 970 EVO 256 + 512GB M.2 NVMe| G.Skill Trident Z RGB 3600 MHz 32GB @3200 MHz 16-16-16-36-81 1T| MSI RX VEGA 64 Reference| LG 34UC88-B Freesync| EVGA SuperNova P2 1600W| Lian-Li PC-O11 Dynamic| Windows 10 LTSB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av traebit:

Det där låter som en plan. Ska kolla hur man löser det. Tack!

Edit:
Hittar inget. Tror inte det är problemet då. Men kan alltid falla tillbaka.

Hmmm.... annars kan du ju testa med att koppla en skärm till vga/dvi kontakterna på moderkortet och när du väl startar datorn genom det integrerade och sedan ändra upplösningen på skrivbordet.
Efter det ska upplösningen alltid vara 1920x1080 om du så använder grafikkortet eller det integrerade.

CPU: Intel Core i5 4670K | GPU: EVGA Geforce GTX 780 | MOBO: AsRock Z87 Pro3 | PSU: Fractal Design Integra R2 750w |
RAM: Corsair Vengeance Low Profile 2x4gb | CHASSI: Fractal Design Define R4 White Window | SSD: Samsung 840 250gb |
HDD: Seagate Barracuda STX000DM001 2TB + 3TB | CPU-FAN: CoolerMaster Hyper 212 Evo

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av mini-z1994:

dvi till vga adapter och en resistor på passande pins för att få den att tro att något är anslutet sen ^^

Dvi-D. Går ej.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av felix-97:

Hmmm.... annars kan du ju testa med att koppla en skärm till vga/dvi kontakterna på moderkortet och när du väl startar datorn genom det integrerade och sedan ändra upplösningen på skrivbordet.
Efter det ska upplösningen alltid vara 1920x1080 om du så använder grafikkortet eller det integrerade.

Finns tyvärr inga på sabertooth x58..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Stenull:

Jag har samma problem med ett av mina kort. har skärmen inkopplad men ej på slagen. har du ingen skärm till övers så funkar ju inte den lösningen men då får det bli en dummy plugg.
Testa med att stänga av UPLS först och se om det hjälper.
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=342695

Jo, dummyplug funkar inte. Det är DVI-D.
Testat UPLS med.. Tyvärr.
Men tack ändå!
Mer tips tas gärna emot

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av traebit:

Jo, dummyplug funkar inte. Det är DVI-D.
Testat UPLS med.. Tyvärr.
Men tack ändå!
Mer tips tas gärna emot

på båda kontakterna ?

(om det nu sitter dubbla dvi heh.)

de flesta modeller av r9 290 har dvi-i också verkar det som...

dvi-I dual link skulle jag tro att du har. på kortet faktiskt.

Intel I5 2500 max turbo inställt så 3.9 ghz på 4 cores o 4.1 på 1. blandat 16 gb @ 1333 mhz moderkort P8z77-V-LX, gtx 780 msi gaming och nätagg plexgear 600w SSD: 60 gb intel 330

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Nov 2010

Skulle det kunna vara så simpelt att du via Teamviewer högerklickar på skrivbordet och ändrar resolution?
Då den kanske kommer använda detta som standard varje gång du ansluter med Teamviewer precis som det är med vanliga skärmar, om du ändrar din skärm upplösning till 1920x1080 eller någon annan resolution så kommer den alltid ha denna resolution som standard när du startar datorn.

CPU: Intel Core i5 4670K | GPU: EVGA Geforce GTX 780 | MOBO: AsRock Z87 Pro3 | PSU: Fractal Design Integra R2 750w |
RAM: Corsair Vengeance Low Profile 2x4gb | CHASSI: Fractal Design Define R4 White Window | SSD: Samsung 840 250gb |
HDD: Seagate Barracuda STX000DM001 2TB + 3TB | CPU-FAN: CoolerMaster Hyper 212 Evo

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Mar 2011

Det finns BARA digitala signaler. Punkt. Och teamviewer kan inte lösa något problem.
Problemet är att grafikkorten går in i något slags strömsparläge då de inte behöver driva någon skärm.

Vill gärna ha hjälp att lösa och menar inte att vara otrevlig. Men såhär ligger det till

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Mar 2011

Update:
Problemet är löst. Tror jag iaf. Jag kan mina helt headless med I=19. Ej 20. Vet inte exakt varför det blir så, men det är den lösningen jag använt. Hoppas den funkar för andra som också vill mina med 290s.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Jan 2009

Hej!

Lånar tråden med en fråga: Har du lyckats få fram hardware monitoring när du kör headless? Tydligen stänger drivarna av det om man inte har en skärm inkopplad. Mining är inga problem för mig, men ser inga temps eller fläktar :/