Två grafikkort, endast ett hittas.

Trädvy Permalänk
Festpilot, Antiallo
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012

Två grafikkort, endast ett hittas.

Har ett problem som inte många andra verkar ha haft eller åtminstone skrivit om på SweC.

Har 2st 280X som har fungerat perfekt i ca en månad nu.
De har mine:at litecoins och det undre har inte haft någon skärm inkopplad i sig.

Nu idag så startade jag om datorn då Windows hade installerat en uppdatering.
Efter uppdateringen så hittas inte grafikkortet längre av varken windows eller GPU-z.

Har testat följande:

  • Återställa windows som det var före uppdateringen.

  • Installera om Drivers.

  • Försöka köra en skärm på det undre kortet samtidigt för att se om det detekteras.

  • Testa felsäkert läge.

Att göra:

  • Testa i en annan dator.

Info:

  • Inget har ändrats förutom windows uppdateringen. (Så vitt jag vet)

  • Kortet har inte fått gå över 74°C. (Så absolut inget värme problem).

  • Det är alltså det undre kortet som har försvunnit.

  • Körs utan Crossfire-brygga.

  • Fläktarna snurrar på kortet.

  • Datorn startar med kortet i stoppat.

  • Edit: I enhetshanteraren så dyker kortet upp som "unknown". Den detekterar dock att det är en AMD driver som ska installeras men retunerar 0x0 som status på installationen.

Befarar det värsta att kortet har gått och dött. Men det kanske är något helt annat problem och därav frågar jag här.
All hjälp mottages tacksamt!

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Aug 2011

Vad händer om du slänger på en CF brygga?

Burken:
CPU: i7 6700k | RAM: 16GB DDR4 | GPU: GTX 1070 Strix | Mobo: Asus B150 PRO GAMING | Lagring: 1TB 5400RPM, 1TB 7200RPM, 120GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
köping
Registrerad
Jan 2010

Inaktiverat det integrerade kortet?

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Aug 2012

Testa ett kort i taget och se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kinna
Registrerad
Jan 2012

en crossfire brygga kanske kan hjälpa

8600K @ 1.035V Ghost Louqe S1
Citera för svar
Instagram

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Ett första test är ju att byta mellan de du har och se om det är PCI-e porten det är fel på, alltså bara köra med kortet som ev fallerar i den översta platsen.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av EvilWord:

en crossfire brygga kanske kan hjälpa

Han mine'ar med korten.

AMD R5 1600 3.2 GHz | Gigabyte AX370 Gaming K3 | Corsair Vengeance LP 2x8GB 3200MHz CL16 | KFA2 GeForce GTX 960 OC | Phanteks Eclipse P400S | 1x Samsung 850 Evo 250GB 1x WD 500GB | Windows 10 Pro

Trädvy Permalänk
Festpilot, Antiallo
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Poptart:

Vad händer om du slänger på en CF brygga?

Ska testa men då GPU:n inte upptäcks alls...

Skrivet av niklas12287:

Inaktiverat det integrerade kortet?

Är inaktiverat men har fungerat felfritt med iGPU igång.

Skrivet av anon200632:

Testa ett kort i taget och se

Ska göra detta.

Skrivet av EvilWord:

en crossfire brygga kanske kan hjälpa

Till vad? Vill ju inte köra crossfire ens.

Fungerade dessutom perfekt i över en månad utan brygga och crossfire.

Skrivet av Jalle64:

Ett första test är ju att byta mellan de du har och se om det är PCI-e porten det är fel på, alltså bara köra med kortet som ev fallerar i den översta platsen.

Detta låter inte helt omöjligt faktiskt. :/ Ska kolla i morgon(idag).

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.167.?.!
Registrerad
Feb 2012

Fick samma med mina "gamla" R9 290 och först körde jag enbart ett kort år gången för att se så jag fick bild med båda. Sedan tog jag och bytte plats på på dem. Det nedersta överst och tvärtom.
Sen var där bild. Så kan räcka att bara byta plats på dem.

Mvh SSGS aka Intel3770

Man lever som man bör. Bör leva som man lever. Ibland blir det torsk men alltid en seger.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockhom
Registrerad
Jun 2012

Kolla om PCI E sladdarna sitter ordentligt i båda korten. Tryck till vetja

Hoppas det fixar sig.

Trädvy Permalänk
Festpilot, Antiallo
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av SSGS:

Fick samma med mina "gamla" R9 290 och först körde jag enbart ett kort år gången för att se så jag fick bild med båda. Sedan tog jag och bytte plats på på dem. Det nedersta överst och tvärtom.
Sen var där bild. Så kan räcka att bara byta plats på dem.

Mvh SSGS aka Intel3770

Detta löste mitt problem, oklart varför.

Skrivet av Bugatti885:

Kolla om PCI E sladdarna sitter ordentligt i båda korten. Tryck till vetja

Hoppas det fixar sig.

Löste sig tillslut men väldigt oklart vad felet var.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.167.?.!
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av DavidtheDoom:

Detta löste mitt problem, oklart varför.

Minst sagt ja. Dock hände det aldrig mer efter att jag bytt plats på dem.
Mvh SSGS

Man lever som man bör. Bör leva som man lever. Ibland blir det torsk men alltid en seger.