Permalänk

HP Pavilion 15-n038so

Hej alla datakunniga!

Igår köpte jag en HP Pavilion och jag gillade inte Windows 8 så jag installerade windows 7 som jag är så van vid.
Problem har nu uppstått och jag har hållt på hela dagen med att läsa på och försöka lösa detta.
Det som inte fungerar är USB portarna, internet - Ethernet-styrenhet, Nätverksstyrenhet och 7 andra enheter.
Det blir problem då jag inte vet vad för drivrutiner jag ska ha eftersom jag inte kan koppla upp mig och söka efter dem.
Som tur är har jag en stationär dator som jag kan skriva till er och be om hjälp med detta
CD/DVD-romen och den ena usb-porten på höger sida bredvid fungerar

Har sökt på HPs hemsida men där finns inget. Det står att det inte finns några drivrutiner för annat än Windows 8.
Någon Windows 8 återställningsskiva eller OP-skiva fick jag aldrig med.

Är det någon som vet vad jag ska ha för drivrutiner och länka?

Ber innerligt om hjälp!

/En förtvivlad Lars

Permalänk
Medlem

sök upp å ladda ner drivrutinerna från Hps sida. flytta över på usb minne lägg i, i den nya datorn å installera dem.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?product=5...

Annars så hoppas och antar jag att du gjorde recovery på ett 16-23gb usb minne så du kan återställa å installera windows 8 igen på datorn ifall det inte funkar.
Sen bara att ladda ner classic shell så du får tillbaka startmenyn från win 7.

Permalänk
Medlem

Testa drivrutinerna för w8 eller ladda ner från tillverkarens (av kretsen, intel, realtek, osv.) hemsida.

Visa signatur

Spela Swemantle! Du vet att du vill.

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Permalänk

Jag provade installera drivers från HPs hemsida som gäller för Windows 8. Internet fungerar nu. Dock fungerar inte usb:rna och resten av portarna på vänster sida. Dessutom installerade jag Grafikdrivrutin för AMD High-Definition (HD) men gick inte hitta på hårddisken efter omstart även om jag söker efter det.
Jag har högsta upplösning på skrivbordet och allt ser normalt ut, det går spela upp 1080p från youtube osv men när jag ska spela upp mina egna videoklipp tex på mammas katt så blir det extremt pixligt och trasig bild. Har installerat codecpack med ffdshow, framework och allt sånt samt provat i både windows media player och flv-player. Problemet kvarstår. Vet inte om det är pga avsaknad av drivrutiner till grafikkort eller om det är något annat (?)
Datorn säger att den inte hittar några drivrutiner till enheterna ifrån enhetshanteraren när jag klickar där.

Qwal, tyvärr gjorde jag ingen backup. Det finns dock recovery på Partion D, jag gjorde en backup och provade göra recovery med detta men det gick inte. Även Windows.old mapp finns går det återställa Windows 8 från denna?
Antar att jag helt enkelt har 2 alternativ. Köra som det är nu eller köpa ett windows 8 OP

Permalänk

Ang "pixligt och trasig bild" samt gpu driver strulet: så skulle jag tro att du missat att installera den mkt viktiga chipset drivern. Detsamma gäller troligen för problemen med usb portar etc.

Permalänk

chipset driver? Det låter avancerat,, kanske har missat det för jag känner inte igen det i något av dessa drivrutiner jag installerade: Grafik, ljud, nätverk, tangentbord möss och inmatning.
Enligt enhetshanteraren fungerar inget men internet fungerar problemfritt ändå med trådlöst. Dvd-romen hittar bara enstaka orginaldvdfilmer och de flesta dataskivor samt den ena usb:n bredvid fungerar. Ljudet fungerar men skramlar i hörlurarna. Minneskortlläsaren fungerar och pekplattan fungerar också. Jag kan titta på filmer i 480 med lite dålig uppdateringsfrekvens men när jag spelar upp 720 och 1080 så blir det bara grötiga pixlar och streck (gröna, röda o alla möjliga färger).

Högerklickar jag på skrivbordet och väljer AMD HD center så kommer det upp en varning om att jag behöver något .net grej för att öppna.

En dum fråga men finns den där chipset drivern med något annat namn på den här sidan http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4132&l...

Permalänk

Nope, den verkar inte vara med i länken. Aktuellt chipset till din burk är: Chipset AMD A76M FCH (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=se&lc=sv&dlc=s...)

Att drivern inte är med (vid hastig koll åtm) förvånar mig då den är den viktigaste och dessutom bör inst först. Och nä det är inte direkt mer avancerat att inst chipset driver än ngn annan driver.