Första prao - hur något som har med datorer att göra?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2011

Första prao - hur något som har med datorer att göra?

Om ett par månader kommer jag att ha prao för första gången (går i åttan). Grejen är den att jag vill gärna praoa hos någonting som har med IT att göra, och där jag faktiskt får göra någonting.
Har ni några generella tips/tips på företag? Vill helst praoa i Umeå, men även Stockholm går bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kållered
Registrerad
Maj 2003

hade det varit göteborg så hade det varit lugnt =/ något spec inom it som du vill specialisera dig inom? bred kunskap inom it är alltid bra men spetskompetens inom ett visst område som man finner intressant/roligt är nästan ett måste för senare jobb

In science we trust!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2003

Kan varken Umeå eller Stockholm men prova valfri mindre datorbutik så kan du nog få bygga lite datorer, felsöka och lite så.

Det viktiga är att du är framåt och inte sitter och surfar / fipplar med mobilen så fort tillfälle ges utan fråga efter nya saker att göra när du är klar med dina uppgifter. Är det något du inte kan så fråga efter hjälp. Gör du detta så har du förmodligen en bra chans på att få jobba lite extra om behov finns.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lite överallt
Registrerad
Jan 2003

En god idé för prao och praktik är att i förväg vara tydlig med vad du själv vill göra. Annars finns risken att man åker på att få göra det ingen annan vill.

Kan tyvärr inte komma med några konkreta tips på var du kan söka prao-plats.

Spelar RB6 Siege, PUBG, Rimworld och lite annat smått o gott.