Installera Win8 på SSD i ny laptop med HDD och OEM-key

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Installera Win8 på SSD i ny laptop med HDD och OEM-key

Hej!

Till att börja med så vill jag säga att detta är mitt första inlägg här och jag hoppas ni inte underskattar mina kunskaper pga det. Jag kanske använder fel termer ibland men jag hoppas ni kan förstå vad jag menar. Har läst en hel del här inne och tagit del av goda råd. Nu har jag ett dilemma som jag vet att det finns en del trådar om redan men ingen har gett mig det resultat jag letar efter. Efter många timmars googlande så bestämde jag mig för att göra ett eget inlägg.

Så, jag vill installera en ssd i min nya asus rog g750jw. Problemet är ju då att få en fin installation av Win8 utan att behöva klona hdd, vilket jag läst mig till att man kanske ska undvika.
Har nu letat efter sätt att installera win8 och gått igenom ett flertal guider, men då jag har en oem nyckel verkar detta va väldigt krångligt. Försökte ladda ner från http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/upgrade-product-key-only
men då står det att det inte går med min nyckel. Jag tänkte då att man kanske kan ta en fake-nyckel för att ladda ner den och sen använda min nyckel vid själva installationen. Men då jag försöker ladda ner står det att "det inte går att ansluta just nu"
Då undrar jag om detta kommer funka? Beror felmeddelandet på mig eller har microsoft problem?

Om det ovan inte funkar, finns det då ett annat sätt för mig att installera om win8 på ssd:n eller är kloning det enda alternativet?

Tack på förhand!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm (Solna)
Registrerad
Maj 2005

Hade tidigare en Asus G73SW och stod inför samma utmaning som du gör nu. Jag klonade och det var inga som helst problem. Anledningen till att din nyckel inte fungerar på sidan är för att det inte är en retail-nyckel. För att installera med OEM-nyckel behövs installationsmedia för OEM. Tyvärr tillhandahåller inte Asus detta. Du kan skapa återställningsskivor och att göra en recovery från dessa till SSDn borde gå utan problem.

Det ska gå att få tag på rena OEM-skivor på nätet men jag har tyvärr ingen bra källa att dela med mig av.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Jul 2001

Det här fungerar bra på windows7: http://directedge.us/content/abr-activation-backup-and-restor...
Kanske värt ett försök på windows8?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Sep 2006

Det lättaste är helt enkelt om du använder ASUS Backtracker och gör en backup på ditt windows på tex en usbsticka. Sen när du gjort det måste du in i bios och ändra några småsaker. Efter det är det bara att plugga in ssd och glöm inte att ta ut den andra disken innan du börjar installera. Ska se om jag hittar en guide då jag personligen gjort detta.

http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=3&s=480&...

Där är programmet.

Och här är guiden!

http://rog.asus.com/forum/showthread.php?34305-Windows-8-back...

Mvh

(\__/)
(O.o )
(> < )

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Tack för svaren, ska kika på alternativen och se vad som funkar!