Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

Laptop startar inte

Hej!

Jag har en HP Pavilion dv6 som inte vill starta ordentligt, själva led lamporna börjar lysa så datorn går igång men får ingen bild.
Kan vara skärmen som är sönder, dock finns led lampor som är gula när dom är "av" (ljud och wifi) dessa lampor blir blåa när te.x wifi startar, dom förblir gula.
Om någon har tips om vad det kan vara skulle det uppskattas. Jag har en kompis som ska kolla på den imorn men vill ge honom ett par idéer.

Intel Core i5 2500k, Asus GeForce GTX 560 DCII, OCZ ModXstream PRO 700W, Gigabyte z68AP-D3, SAMSUNG SSD 830 120GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Feb 2010

Har du testat att koppla en skärm till den?

Desktop: AMD Ryzen 5 1600X / 16GB RAM / GTX 1080 / 512GB SSD
Server: Intel Pentium G4400 / 4GB RAM / 17TB HDD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

Ja, testat skärm samt ram minnen

Intel Core i5 2500k, Asus GeForce GTX 560 DCII, OCZ ModXstream PRO 700W, Gigabyte z68AP-D3, SAMSUNG SSD 830 120GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2002

Hör du fläkten? Känner du att hårddisken börjar snurra igång?

[Antec Sonata III - Antec 500w] - [Intel E8500 3,16Ghz] - [Asus P5Q Pro] - [Gainward HD-4850 512MB GS] - [6gb Corsair TWIN2X 6400C4DHX CL4] - [Intel 730 240GB] - [Seagate 3TB ST3000DM001] - [WD Black 1TB WD1001] - [Seagate 500GB ST3500413AS] - [Seagate 320GB ST3320620A] - [Creative Sound Blaster Live 5.1] - [Logitech Z-906] - [Samsung SyncMaster SyncMaster 2232BW]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

Ja, fläkten går igång, samt hårddisken

Intel Core i5 2500k, Asus GeForce GTX 560 DCII, OCZ ModXstream PRO 700W, Gigabyte z68AP-D3, SAMSUNG SSD 830 120GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2012

Har du möjlighet att öppna upp den? Se så inte någon kabel har lossnat.

CPU i7 8700k 4,50 ghz, CPU Kyl Be quiet! Shadow Rock 2 Ram 16 gb vengeance Chassi Fractal R3 SSD Samsung SSD 520 series - 500gb Hårddiskar 5 TB Samsung HDD Mod Asus extreme Övrigt 3 x 120 mm Fläktar Nätagg 650 w +50 goldGPU Geforce MSI 1060 6 gb.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Jun 2011

Har precis fixat en likadan burk med samma fel

Skruvade bort bakstycket som sitter över hdd & ram, tog ut batteriet en stund så bioset resettade, sedan i med batteriet igen och allt fungerade perfekt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2010

Det "vimlar" av trådar härinne som ffa handlar om bla just hps Pavilion serier, största enskilda orsaken är att gpu kretsen "släpper" från mobot, typ "massiv kallödning".

Mkt talar för att detta hänt din burk då du inte heller får bild på ext skärm. Då kretsen är integrerad på mobot så är det isf kört, såvida du inte är lite händig, isf kan du testa enligt denna: http://www.youtube.com/watch?v=bnkQNmKauEc
Är iof inte samma burk, men principen är densamma.

Har fö själv använt metoden i länken vid flera tillfällen genom åren, facit hitintills är att jag lyckats "rädda" alla burkar utom en.
Poängen i det hela om gpun har släppt, är att man ju inte direkt har gjort nån förlust (mer än tidsåtgång) om det inte skulle lyckas....