Tv:n jag använder som andra skärm antar en rosa ton ibland

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Tv:n jag använder som andra skärm antar en rosa ton ibland

som rubriken säger så vill min tv som jag använder som andra skärm anta en rosa ton ibland, detta har börjat hända sedan jag uppgraderade grafikkort från ett ASUS GTX 560ti till ett XFX Radeon R9 280X 3GB GDDR5 BLACK.
Jag antar att det beror på att skärmen tappar den gröna signalen?
Jag har testat installera olika versioner av drivrutinerna utan att ge någon skillnad. Tv:n är kopplad till grafikkortet men en ganska gammal HDMI kabel så jag testade att koppla kabeln till min datorskärm för att se om det var kabeln det var fel på, och då fick jag inte den rosa skiftningen.
innan bilden blir rosa på tv:n så blir den först helt svart som om den tappar signal, och när den har varit rosa i några minuter så blir den svart i 1-2 sec igen för att sedan visa perfekt bild.
Jag kan fixa bilden på den genom att stänga av signalen från datorn (dra ut kabeln eller stänga av signalen via program) och när det är gjort så är bilden bra i max 5 min.

menyerna på Tv:n har ingen annorlunda färg och jag har testat de olika HDMI ingångarna på Tv:n för att kolla så att det inte bara var ingången som var trasig

jag har Googlat omkring en heldag för att hitta hjälp till mitt problem, men utan resultat.
Därför ber jag nu om hjälp från er

CPU: AMD FX 8350
GPU: XFX Radeon R9 280X 3GB GDDR5 BLACK
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9
Moderkort: ASUS Sabertooth 990FX, Socket-AM3+

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nol
Registrerad
Mar 2010

Det är din HDMI kabel,Hade samma problem förut när jag hade en lång billig HDMI.
Konstigt nog så funkade min datorskärm med men inte min TV.
Köpte sen en kabel av högre kvalite och problemet försvann.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Tack för ditt svar ska köpa en ny kabel imorgon, uppdaterar med resultatet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Ny HDMI kabel fungerade ej någon som har någon annan ide?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2011

Det har med kabel eller kontakterna att göra. Om du kör DVI till HDMI adapter så kontrollera så denna funkar. Kolla kontakterna så de inte har några synliga skador.

Kontrollera inställningarna i nvidia kontrollpanelen också så du inte kommit åt någon interlacing funktion eller liknande som inte fungerar på din tv.

Main: Ncase M1, MSI Z170 mITX, Intel i7 6700, RTX 2070, 16 GB 2400 Mhz, Samsung 850 Evo 500GB, Silverstone SFX 600watt
Portable: Microsoft Surface Pro 4, i7, 8 GB, 256 GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-=Sthlm=-
Registrerad
Sep 2004

grafikkort som går varmt ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örebro
Registrerad
Nov 2010

har samma problem, körde dvi ett tag i datorskärmen men nu när jag kör med hdmi så blir det så ibland, och när jag köra dator -> tv med hdmi så blir det så varje halvtimme, ibland ännu mer frekvent. Nu är det BARA med HDMI:n som det blir så med, så det borde nog vara det, måste också köpa en ny. Hur vet man om det är bra kvalite? Och det finns ju olika versioner, t.ex. 1.4a. 1,4b o så har jag hört, villken ska man?

Intel Core i5 3570K @ 4.0GHz / Noctua NH-D14 | Gigabyte Geforce GTX 670 WindForce 3X| ASRock Z77 Pro4 | Cooler Master Silent Pro M 600W | Corsair Vengeance CL9 2x4GB LP | Seagate Barracuda 1TB 7200rpm| Fractal Design R4 | Acer 24'' G245HQbid |||| *Tillbehör* | Razer Megalodon 7.1 Headset | Razer Mamba | Citera gärna! Annars glömmer jag!! | Fri frakt för Swec!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Jag kör med helt ny HDMI kabel som jag köpt idag + helt nytt XFX Radeon R9 280X 3GB GDDR5 BLACK som har dedikerad HDMI utgång.
Grafikkortet går ej varmt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Jag hittade ett forum där det var fler personer med samma problem som jag, och det verkar som att det har någonting att göra med AMD's grafikkort.
Eftersom att alla med problemet använde olika Radeon kort.

De skriver att det mest troligen har att göra med att kortet ger en YCbCr genom HDMI kabeln och tv:n försöker läsa RGB.
finns det någonstans i AMD's programvara där man kan ändra ut signalen till RGB?

edit: hittade vars man kan ändra signalen till RGB, (AMD catalyst controll center --> Mina digitala bildskärmar --> Bildpunktsformat)
stänger först av ITC-Processing för att se om det är det som orsakade det.
uppdaterar med resultatet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av laitila93:

Jag hittade ett forum där det var fler personer med samma problem som jag, och det verkar som att det har någonting att göra med AMD's grafikkort.
Eftersom att alla med problemet använde olika Radeon kort.

De skriver att det mest troligen har att göra med att kortet ger en YCbCr genom HDMI kabeln och tv:n försöker läsa RGB.
finns det någonstans i AMD's programvara där man kan ändra ut signalen till RGB?

edit: hittade vars man kan ändra signalen till RGB, (AMD catalyst controll center --> Mina digitala bildskärmar --> Bildpunktsformat)
stänger först av ITC-Processing för att se om det är det som orsakade det.
uppdaterar med resultatet

Du är på rätt väg. Jag hade samma problem som jag löste genom att ställa om till RGB (Full RGB)

i7 920 @3.45GHz 12GB Ram Sapphire Tri-x 290 4GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Jag ändrade till (RGB 4:4:4 bildpunktsformat PC - standard (full RGB) )och det har fungerat utan några rosa skiftningar i flera timmar nu.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av laitila93:

Jag ändrade till (RGB 4:4:4 bildpunktsformat PC - standard (full RGB) )och det har fungerat utan några rosa skiftningar i flera timmar nu.

Hann inte skriva Japp det är lösningen Sjukt jobbigt problem jag hade, var nära att skicka tillbaka min TV pga det