Bredbandsbolaget (BBB) och IPTV: Kan man undkomma deras router?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xtreme-G:

Jag skaffade för en tid sedan en RT-AC68U eftersom att BBBs router inte ens kunde routra den trådbundna trafiken utan att tappa paket till höger och vänster. Jag har lyckats få TV att fungera genom att sätta följande inställningar (inga av de tidigare nämnda inställningarna har fungerat)

Välj ISP-profil: Ingen
Välj IPTV STB-port: Ingen
Speciella applikationer
Använda DHCP-vägar: Microsoft eller Inaktivera
Aktivera multicasting-routning (IGMP Proxy): Aktivera
Aktivera effektiv vidarebefordran för multicast (IGMP Snooping): Aktivera
UDP-proxy(Udpxy): 0

Problemet är att jag inte kan få tilläggstjänsterna såsom TV-guide, play och on-demand att fungera. Detta är ingen jättestor grej men vore ju trevligt om det fungerade. Jag har en switch kopplad till routern och TV-box och en dator kopplade till switchen.

Skippa din switch du skall kunna köra utan den, fungerar det inte ifall du väljer iptv stb port till den porten där du har tv boxen inkopplad på asus routern? Och ändra dhcp vägar till Microsoft, så har ja inställt på min asus router och min tv fungerar utmärkt utan att det tar tid att byta kanaler och play tjänsten fungerar som den skall, se till att du har den senaste frimware uppdateringen på din router också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av raz0rz:

Skippa din switch du skall kunna köra utan den, fungerar det inte ifall du väljer iptv stb port till den porten där du har tv boxen inkopplad på asus routern? Och ändra dhcp vägar till Microsoft, så har ja inställt på min asus router och min tv fungerar utmärkt utan att det tar tid att byta kanaler och play tjänsten fungerar som den skall, se till att du har den senaste frimware uppdateringen på din router också.

Problemet är att jag har ett uttag vid TVn och behöver kunna koppla in minst två maskiner så därav switchen. Fungerar som sagt men inte play osv. Väljer jag port så fungerar varken TV eller internet (med switch). Har testat att koppla ur switchen förut och det hjälpte heller inte men kanske ska testa det igen, det är inte den modernaste switchen nämligen. Uppdaterade firmware igår också.

Visa signatur

|[Till 78% kvävekylt system]|

Permalänk
Permalänk
Medlem

Jag blev just konverterad från Tele2 till BBB. Med Tele2 fick jag alla tjänsterna på samma port på fiberdosan men med BBB är IP-TV och bredband på olika portar.

Jag vill inte ha två olika nätverk i huset. Jag kör tex Netflix på blurayspelaren (behöver bredband) som står bredvid TV-boxen. Jag vill att samma nätverk ska serva båda.

Jag har en AC66U men blir osäker om denna tråd täcker det jag undrar. Dvs att "multiplexa" IP-TV och bredband till ett nätverk mha AC66U.

Permalänk

Jag ska precis som ptberg snart få fiber från BBB. Dom har installerat en dosa i hallen för nätverket och en i vardagsrummet för TVn.
Undrar om man kan koppla routern på uttaget i vardagsrummet. Vill också slippa dra 30m sladd och trådlöst fungerar sisådär genom alla betongväggar.
Väggen -> Switch -> IPTV + Router, eller ideellt Väggen -> Router -> IPTV. Är helt ny på fiber och IPTV.

Visa signatur

Ryzen 9 5900x | EVGA RTX 3090 | Gigabyte x570 Aourus Master | 32gb G-Skill TridentZ Royal Silver | EVGA T2 850w | WD Black 2TB NVME | 2x Samsung EVO 850 1TB RAID 1 | Lian Li O11 Dynamic | Acer Predator x34
Custom Loop: 2x 360 EK Rad, EK Velocity Full Nickel, EK GPU Fullcover

Permalänk
Medlem

Hej

Även jag har problem efter överflyttning från Tele2 till BBB. Jag har fiber 100/10, jag har tv och internet från samma uttag. Eftersom trådlösa utrustningen från BBB inte klarar mer än 20mbit ner har jag nu köpt en router. Förutom dator har jag ps4 som jag kör trådlöst.

Jag är helt usel när det gäller tekniken inom just data/internet vilket gjort hela grejen med denna flytt otroligt frustrerande. Jag vill helst bli av med BBBs modem. Enligt supporten (på deras FB-sida då det är lättaste vägen att få kontakt) får jag informationen att för att kunna se på tv måste jag ha kvar deras modem och då måste de (man kan tydligen inte själv komma åt modemet pga säkerhetsbrister) brygga router till modem.
Detta dementeras dock av andra användare på FB som skriver såhär

"Du behöver inte andvända deras koppla in en switch mellan uttag och router se digital tv i i switchen"
"Förbindelsen är "kodad" och kräver att BBBs skit utrustning sitter först i uttaget för att kunden ska kunna koppla upp sig mot nätet.."

Därefter svarar nästa person "De kodar inte, problemet är att de använder olika vlan på alla tjänster oftast och din router kommer separera detta eftersom en routers huvud funktion är a routa mellan olika nät. Så du måste trunka/tagga vlan till din router, sedan måste du konfigurera upp det så du har en specifik bryggad port på din router med rätt vlan och även andra funktioner som multicast passthrough och i vissa fall dhcp proxy så din iptv box får rätt ip till multicast nätet som iptv strömmen går på. Så att använda en switch före är bara en fungerande och mycket enklare lösning."

Vidare säger någon att en switch inte ska behövas. Jag införskaffade iaf idag en router, en D-Link DIR-868L pga att den fått "bäst i test" och skulle ge snabb hastighet till alla enheter.

Jag installerar routern och får igång wifi till datorn vilket är lika snabbt som med kabel, dvs +100mbit. Men det är också det enda jag får rätt på. iptv fungerar inte genom att dra kabel mellan box och router. Ps4 hittar routern men med väldigt dålig hastighet. Det finns 2 olika anslutningar med olika band, 5ghz och 2.4ghz. Datorn ligger på 5ghz men PS4 (och även min iphone) hittar enbart anslutningen med 2.4ghz.

Jag har varit inne i inställningarna men förutom snabb (wizard) installationerna så förstår jag absolut ingenting, trodde inte det skulle vara komplicerat att få rätt på en router.

Mycket text men mina frågor är,

1. Behöver jag en switch eller ej för att se tv?
2. Hur gör jag för att få ut full hastighet på alla enheter, dvs ps4 och andra eventuella enheter?

Mvh

Permalänk

Ptberg

Har också BBB, men kör ett bryggad ADSL modem. Har dock samma problem med två separata in flöden och Min TV box sitter på mitt LAN 25 m bort från ingången där routern sitter.

Testa om ni får detta att funka.
Jag har kopplat min internet anslutning till WAN port och IPTV direkt till en LAN port i min Asus N66U router.
IGMP proxy och snooping i IPTV inställningarna är på. Örviga lämnas default.

Funkar utmärkt för mig men dock utan att veta om det är det smartaste sättet.

MVH
Joakim

Permalänk
Medlem

La ner projektet med att enbart köra router. Fick bli en switch före router och iptv kopplat till switch. Blev iaf av med BBBs modem och har full hastighet trådlöst och inga problem med iptv.

Permalänk
Medlem

Iptv bredbandsbolaget med netgear wnr3500lv2 router

Kör iptv med bredbandsbolaget fungerar fint, dock med en annan router än den du nämner. Se inlägg http://m.sweclockers.com/forum/trad/1247373-hjalp-netgear-wnr...

Skrivet av MrPetter:

Vår BRF har uppgraderar avtalet med BBB till att även innefatta IPTV, varpå man kastat ut comhem. För närvarande innebär det att jag har ett 250/100 bredband och en Thomson HD-Box från BBB. Eftersom jag ligger inom spannet för deras Gbps-tjänst erbjuder de att skicka ut en router, de har tydligen inga gigabitswitchar, vilket jag helst vill undvika. Mina försök att konfa upp min existerande router, en Asus n66u, har dock varit fruktlösa: jag hamnar i en kombo av antingen surf eller tv, ibland båda samtidigt men då utan fungerande PGE i boxen.

Nästa steg var en vanlig "dum" gigabitswitch framför routern, vilket gav ungefär samma resultat: det funkade en liten stund men la sedan ner. Min gissning var att multicast floodade switchen och nätverket, så jag växlade till en smartare switch med IGMP snooping. Same shit. Kör jag en dator, liksom boxen, direkt i switchen så funkar båda - men det är två klienter av sådär femton-sexton, utan wlan och utan brandvägg...

För att kunna felsöka bättre frågade jag BBB vilka vlan de kör tv / internet / voip över. Och fick svaret att de inte kör vlan öht(!), vilket jag antar isf betyder att de kör multicast rakt ut i den totala strömmen(?).

Jag är, hur som helst, totalt stumped. Jag har hittat diskussioner om Telias IPTV, som def handlar om vlan, men ytterst lite om BBB - och inget modernt. Finns det NÅGON här som kör IPTV från BBB med framgång - helst utan deras hårdvara - och som kan svara på hur ni fått det att funka? Alternativt någon som (på riktigt) vet mer detaljer om BBB's tjänst eller iptv / multicast överlag och kan hjälpa mig framåt i felsökningen? Vore tokigt tacksam. Frustrationen känner knappt någon ände längre.
:-/

Permalänk
Medlem

Asus RT-N56U och Bredbandsbolaget IPTV

Gick precis från COMHEM till BBB och fick givetvis problem med min router Asus N56U och IPTV.

Kör följande firmware https://bitbucket.org/padavan/rt-n56u/downloads men det kanske även ser ut på liknande sätt i orginal firmwaren.

Först aktiverade jag IP-TV enligt följande skärmdump :
https://www.dropbox.com/s/4ajds0ujtbis63j/adv-lan-iptv.png?dl...

Men det räckte inte för att jag skulle få igång Play-tjänsten...då var jag även tvungen att aktivera Port isolation enligt följande skärmdump:
https://www.dropbox.com/s/lubccr0x0f79yak/adv-wan-internet_co...

I mitt fall så hade jag kopplat bredbandsenheten till LAN port #1.
Jag har upplevt lagg en gång en då aktiverade jag även "WLAN tagged traffic filter". Vågar inte säga om det gjorde från eller till
eftersom det bara inträffade en gång.

Hoppas det hjälper någon där ute! Så....nu slipper man switch eller alt. router.

Permalänk

Nu har jag "Choose IPTV STB Port: LAN3" "WAN Cable is Attached to Port: WAN"
Boxen laddade ner mjukvaran nu efter omstart och man kan kolla på program om man spelar upp dem men man kan inte kolla vanligt på tv utan måste alltid spela upp programen?

Någon som vet vad det kan vara för fel?

ASUS RT-N56U

Permalänk
Medlem
Skrivet av MrPetter:

Vår BRF har uppgraderar avtalet med BBB till att även innefatta IPTV, varpå man kastat ut comhem. För närvarande innebär det att jag har ett 250/100 bredband och en Thomson HD-Box från BBB. Eftersom jag ligger inom spannet för deras Gbps-tjänst erbjuder de att skicka ut en router, de har tydligen inga gigabitswitchar, vilket jag helst vill undvika. Mina försök att konfa upp min existerande router, en Asus n66u, har dock varit fruktlösa: jag hamnar i en kombo av antingen surf eller tv, ibland båda samtidigt men då utan fungerande PGE i boxen.

Nästa steg var en vanlig "dum" gigabitswitch framför routern, vilket gav ungefär samma resultat: det funkade en liten stund men la sedan ner. Min gissning var att multicast floodade switchen och nätverket, så jag växlade till en smartare switch med IGMP snooping. Same shit. Kör jag en dator, liksom boxen, direkt i switchen så funkar båda - men det är två klienter av sådär femton-sexton, utan wlan och utan brandvägg...

För att kunna felsöka bättre frågade jag BBB vilka vlan de kör tv / internet / voip över. Och fick svaret att de inte kör vlan öht(!), vilket jag antar isf betyder att de kör multicast rakt ut i den totala strömmen(?).

Jag är, hur som helst, totalt stumped. Jag har hittat diskussioner om Telias IPTV, som def handlar om vlan, men ytterst lite om BBB - och inget modernt. Finns det NÅGON här som kör IPTV från BBB med framgång - helst utan deras hårdvara - och som kan svara på hur ni fått det att funka? Alternativt någon som (på riktigt) vet mer detaljer om BBB's tjänst eller iptv / multicast överlag och kan hjälpa mig framåt i felsökningen? Vore tokigt tacksam. Frustrationen känner knappt någon ände längre.
:-/

Jag har en Asus AC3200 som jag fått att fungera ihop med BBB IP-TV, kan kolla inställningarna när jag kommit hem från jobbet ikväll. Alla playtjänster fungerar oxå.

Jag kör dessutom med BBBs trådlösa historia som är kopplad i routern och boxen.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av Dem8n:

Jag har en Asus AC3200 som jag fått att fungera ihop med BBB IP-TV, kan kolla inställningarna när jag kommit hem från jobbet ikväll. Alla playtjänster fungerar oxå.

Jag kör dessutom med BBBs trådlösa historia som är kopplad i routern och boxen.

Skickades från m.sweclockers.com

Dom inställningarna tar jag gärna del av jag med, beställde IPTV från BB idag.
Vad är det för trådlös historia du har till boxen?

Mvh

Permalänk
Medlem
Skrivet av Grimreaper:

Dom inställningarna tar jag gärna del av jag med, beställde IPTV från BB idag.
Vad är det för trådlös historia du har till boxen?

Mvh

Jag kör med en trådlös sändare och mottagare, en sitter kopplad i routern med sladd och den andra i boxen så jag slipper dra kabel mellan router och box.
Det är lite sent nu dock, har hållt på och flyttat i helgen, förhoppningsvis får jag tid imorgon för att rota fram routern.

Jag vet att jag satte på multicast samt ändrade interna IP-ranges till 192.168.10.x, BBB's grejer vill ha .10 av någon anledning. Återkommer så fort den är uppackad.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Grimreaper:

Dom inställningarna tar jag gärna del av jag med, beställde IPTV från BB idag.
Vad är det för trådlös historia du har till boxen?

Mvh

Såhär ser det ut.

Gå in på routern.

Gå till LAN
Ändra IP-adress till 192.168.10.1
Nätmask till 255.255.255.0

Sedan går in på fliken DHCP-server
Startadresser för IP-poolen 192.168.10.2
Slutadresser för IP-poolen 192.168.10.254

Gå till fliken IP-TV
Välj IPTV STB-port 4
Använda DHCP-vägar Microsoft
Aktiver multicast IGMP Proxy och även Snooping
UDP-proxy lämnar du på 0

Anslut boxen till porten 4 på routern.

Sedan ska det funka utan BBBs router med playtjänster och allt.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av Dem8n:

Såhär ser det ut.

Gå in på routern.

Gå till LAN
Ändra IP-adress till 192.168.10.1
Nätmask till 255.255.255.0

Sedan går in på fliken DHCP-server
Startadresser för IP-poolen 192.168.10.2
Slutadresser för IP-poolen 192.168.10.254

Gå till fliken IP-TV
Välj IPTV STB-port 4
Använda DHCP-vägar Microsoft
Aktiver multicast IGMP Proxy och även Snooping
UDP-proxy lämnar du på 0

Anslut boxen till porten 4 på routern.

Sedan ska det funka utan BBBs router med playtjänster och allt.

Skickades från m.sweclockers.com

Kanon,
Kör du med homeplugs eller en AP till iptv boxen?
Sitter och ska köpa antingen det ena eller det andra.

Mvh

Permalänk
Medlem
Skrivet av Grimreaper:

Kanon,
Kör du med homeplugs eller en AP till iptv boxen?
Sitter och ska köpa antingen det ena eller det andra.

Mvh

Jag kör med AP som jag köpte av BBB, kanske finns bättre men de funkade kanon faktiskt.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Lösning på problemet

Hej tråden!
Jag har länge haft problem mad hackig bild och störningar med min IPTV från bredbandsbolaget. Jag har försökt att ställa in min egen Asus ac66u med inställningar från denna tråden men hackningarna har ändå fortgått.
Jag har efter att ha slitit mitt hår ett längre tag nu hittat en lösning som fungerar för mig, jag tänkte därför dela den till andra som haft samma problem som jag.
Genom att söka på internet hittade jag att bredbandsbolaget verkligen använder VID, och att IPTV använder VID 45. Genom att ställa detta i min router har jag nästan fått bort alla hackningar och problem med bilden.
LÄNKTEXT
Mina inställningar:

LAN port
ISP-Profil: Manuell
LAN Port4: VID 45

Speciella applikationer:
Använda DHCP vägar: Microsoft
IGMP Proxy: aktivera
IGMP Snooping: aktivera

Hoppas det kan hjälpa någon!

Bytte bildlänk
Permalänk
Medlem
Skrivet av EdBrgs:

Hej tråden!
Jag har länge haft problem mad hackig bild och störningar med min IPTV från bredbandsbolaget. Jag har försökt att ställa in min egen Asus ac66u med inställningar från denna tråden men hackningarna har ändå fortgått.
Jag har efter att ha slitit mitt hår ett längre tag nu hittat en lösning som fungerar för mig, jag tänkte därför dela den till andra som haft samma problem som jag.
Genom att söka på internet hittade jag att bredbandsbolaget verkligen använder VID, och att IPTV använder VID 45. Genom att ställa detta i min router har jag nästan fått bort alla hackningar och problem med bilden.
LÄNKTEXT
Mina inställningar:

LAN port
ISP-Profil: Manuell
LAN Port4: VID 45

Speciella applikationer:
Använda DHCP vägar: Microsoft
IGMP Proxy: aktivera
IGMP Snooping: aktivera

Hoppas det kan hjälpa någon!

Detta funkade fint för min AC66U, tack så mycket!!

Permalänk
Medlem
Skrivet av kjelleben:

Hej. Jag har fått IPTV att funka klockrent med en Asus RT-N66U. Har ställt undan Zyxeln helt och hållet
Inställningarna i fliken IPTV under LAN:

Välj ISP-profil - ingen
Välj IPTV STB-port - LAN 2 (valfri)
Använda DHCP-vägar - Inaktivera
Aktivera multicasting-routning (IGMP Proxy) - Aktivera
Enable efficient multicast forwarding (IGMP Snooping) - Aktivera
UDP-proxy(Udpxy) - O

Detta kan jag bekräfta fungerar, iaf för mig med följande setup:
ASUS RT-AC66U, Asuswrt-Merlin 380.65 firmware.
Port LAN4 kopplad till BBB IPTV box ARRIS VIP2853

Jag testade lite andra inställningar först, t.ex nedanstående, men då fungerade inte Play, dock de vanliga kanalerna.
ISP: Manual Setting
Enable multicast routing (IGMP Proxy): Enable

Permalänk
Medlem
Skrivet av Edvuld:

Detta kan jag bekräfta fungerar, iaf för mig med följande setup:
ASUS RT-AC66U, Asuswrt-Merlin 380.65 firmware.
Port LAN4 kopplad till BBB IPTV box ARRIS VIP2853

Jag testade lite andra inställningar först, t.ex nedanstående, men då fungerade inte Play, dock de vanliga kanalerna.
ISP: Manual Setting
Enable multicast routing (IGMP Proxy): Enable

Jag får inte till Play men TV funkar galant. Har en Asus AC68U kopplad direkt till uttaget, någon som har tips?

Visa signatur

i7 2600k | Asus P8P67 | Corsair H80 | Asus GTX 770 OC | 8GB | Corsair TX650W | Fractal Design R3 | Samsung 860 EVO 1TB

Macbook Pro 16'' M1 Pro | 16GB | 512GB | 2021

Permalänk

Har precis fått fiber genom BBB. Vet någon om jag kan dra en sladd direkt från tjänstefördelaren till en google wifi puck, och sen dra en sladd från google puck nr två till hd-boxen?

I instruktionerna från BBB ska man dra tv och bredband från varsitt uttag på tjänstefördelaren.

Skickades från m.sweclockers.com