Min pi's kompositvideo vill inte fungera...

Permalänk

Min pi's kompositvideo vill inte fungera...

hej, allihopa

Jag håller på att göra en liten bärbar R pi-dator, men pi'n verkar inte fungera på skärmar med kompositvideo...
Vet nån vad felet kan va? jag har provat på 3 olika skärmar, med minst 5 olika sladdar...

Permalänk
Medlem

Du bootar den med enbart kompositkabel?

Permalänk
Medlem

Du kan tvinga PAL komposit genom att ändra i /boot/config.txt, se http://elinux.org/RPi_config.txt#Video för mer information.

Permalänk
Skrivet av aluser:

Du bootar den med enbart kompositkabel?

Japp...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av beh:

Du kan tvinga PAL komposit genom att ändra i /boot/config.txt, se http://elinux.org/RPi_config.txt#Video för mer information.

Ok, ska prova det imorgon

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Min komposit utgång fungerade utan att behöva göra något.

Permalänk

nepp, det hjälpte inte...

Permalänk
Entusiast

Unvik att ha något inkopplat i HDMI-porten. Pi'n kan inte använda både comp. och HDMI samtidigt.
Om något är inkopplat i HDMI-porten, så får den automatiskt första prioritet.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Kör du xbmc? När jag gjorde det så var jag tvungen att först koppla in den med HDMI för att kunna ändra till comp. i inställningarna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av rallekralle11:

nepp, det hjälpte inte...

Men herregud skriv vad du gjort då. Har du t.ex. testat:

hdmi_ignore_hotplug=1