Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2013

svart skärm

Hejsan.

Jag beställde nu i veckan ett ASUS R9 290 OC kort från netonnet. När jag sen skulle installera kortet så plockar jag ut mitt gamla (ett Radeon HD 6970) och ploppar in det nya. passar perfekt i PCIe porten. Kopplar sen in strömmen till kortet och kör igång min dator. Vad som händer nu är att man inte får någon kontakt med sin skärm (en ASUS 27" MX279H IPS). det är bara svart och man får meddelandet no signal.

Skärmen är kopplad till datorn med en sladd som på ena änden har HDMI och den andra DVI. HMDI går in i skärmen medans DVI går till grafikkortet.

Detta har jag prövat hittils:

testat alla inputs på skärmen.
bytt PCIe port på moderkortet.
testat med ett annat nättagg.
tagit bort drivrutinerna från det gamla grafikkortet och försökt starta datorn.
uppdaterat mitt bios genom LIVE update till version 23.7.
rensat CMOS genom knappen på mitt moderkort
Plockat ut klockbatteriet och satt in det igen (nättaggs kabeln var urdragen).
försökt starta datorn med skivan man fick med.
testat och installerat drivrutinerna för det nya kortet iförväg.
testat och köra till min tv genom en ren HDMI kabel (TVn får kontakt med datorn, alltså att man kan välja hdmi utgång, men står ingen signal)
testat att byta skärm till en som har en ren DVI kabel.
testat och köra med 4gb ram, 8gb ram, 12gb ram och 16gb ram.
testat och köra med endast det nödvändiga(kopplade ur CD-rom, två hårddiskar)

när man kör igång datorn känns det inte som att den kommer in i Windows för så fort man trycker på powerknappen så stängs den ner. Man behöver alltså inte hålla inne powerknappen för att stänga av datorn.

När inget av ovanstående fungerade så satte jag helt enkelt in mitt gamla grafikkort och vipps så fungerade allt perfekt.

Jag börjar få slut på ideer på vad detta kan vara. Folk säger att man ska uppdatera BIOS men enligt LIVE update så har jag det senaste. Vet dock inte vilken version som är den senaste så det finns en möjlighet att man inte har fått det allra senaste.

Vad jag har för grejer ser ni nedan. Jag är väldigt tacksam för svar!

 

PC specs: MSI Z68A-GD65 (G3) | Intel® Core™ i7-2600K | ASUS R9 290 4GB OC DirectCU | Corsair 1000W RM series | 2xCorsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 8GB CL8 Processor | Crucial m4 SSD 2,5" 128GB | Western Digital Caviar® Blue 500GB | Samsung Evo 840 250gb SSD | Corsair H80 Hydro Series CPU Kylare |