Vettig FTP-server med SSH-stöd för Windows?

Permalänk

Vettig FTP-server med SSH-stöd för Windows?

Jag är ute efter att slänga upp en enkel SSH server (sftp) i Windows och kliar mig i huvudet åt vilket alternativ som kan tänkas hålla måttet, har provat diverse klienter och är oftast någon liten detalj som inte får det att klicka riktigt som jag vill, de flesta klienter man kan prova gratis saknar dessutom SSH-stöd. Har i skrivande stund varit mest nöjd med Titan FTP-server, dock känns den något buggig och jag har ingen direkt kontroll på vilka konton som kopplas till vilka filer känner jag, går dessutom inte att ta bort gruppen "Everyone" så alla utdelade filer måste vara utdelat till alla, även om man kan välja bort anonymous i settings så upplever jag som sagt att programmet innehåller en mängd buggar som gör att jag inte riktigt litar på programmet.

Är inte ute efter någon avancerad programvara där jag kan köra script eller liknande, ska bara använda servern för att enkelt dela filer jag behöver komma åt från andra ställen samt dela filer med ett fåtal personer. FileZilla eller Bulletproof hade vart perfekt om det inte vore för att de inte har stöd för SSH, har även provat Gene6 som är deras mer avancerade server men den känns onödigt tungdriven för en simpel filserver.

Anledningen att jag vill använda ssh istället för ftp över ssl/tls är att jag slipper huvudvärken med att få upp en ftp bakom nat... I princip alla klienter (inklusive fireftp som kommer användas mest) stöder sftp i vilket fall. Vore det inte för svårigheten att ladda ner hela mappar så hade jag nog funderat på en http(s)-filserver istället, men i dagsläget känns en (s)ftpserver som det mer aktuella alternativet.

En klar bonus hade varit om servern stöder virtuella kataloger (merged folders, virtual directories etc heter lite olika beroende på program) så jag kan dela ex c:\foo1 och d:\foo1 som en virtuell katalog direkt i filroten på ftp:n vid namn /foo. Detta är inget måste men skulle vara en trevlig bonus då jag har filer uppdelad på 3 olika partitioner. Tipsa gärna om program gratis eller ej kvittar

Mvh
Tuborgarn

Permalänk
Medlem

Jag tycker att köra sshd genom cygwin är ganska simpelt.

Permalänk
Inaktiv

För mig fungerar Filezilla bra med SFTP, men det kanske inte är var du söker?

Permalänk
Skrivet av hejkk:

Jag tycker att köra sshd genom cygwin är ganska simpelt.

Får kika på detta, blir dock lite kaka på kaka kanske då jag redan har en linuxserver i andra syften, vill dock hålla isär maskinerna då filerna jag vill dela ut via sftp ligger på windowsmaskinen sedan tidigare.

Skrivet av anon81912:

För mig fungerar Filezilla bra med SFTP, men det kanske inte är var du söker?

I förhoppniong om att FileZilla infört SSH i någon nyare version laddade jag ner programmet bara för att testa, hittar dock inte denna funktion? Eller blandar du ihop det med ftps kanske? (SSL & TLS cert.) Är alltid ett jäkla bökande att få till en "riktig" ftp server när man sitter bakom brandväggar då det krävs ett helt spann av portar som ska öppnas om man ska köra passiv ftp. Dessutom har jag för mig jag hade svårt för att dela ut filer från nätverksplatser via filezilla och att den inte har stöd för virtuella kataloger. Men tack för tipset iallafall

Edit: Fick reda på att det bör gå att lösa med puttytools för filezilla men något säger mig att det måste finnas bättre alternativ än att sitta och pilla med halvfärdiga lösningar för att få en klient som saknar de basic funktioner jag har som önskemål.