Raspberry pi funkar bara i ett rum

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Raspberry pi funkar bara i ett rum

Jag har min Raspberry pi i ett skåp eftersom internet sladden jag hade bara räckte till skåpet. Sen idag skulle jag koppla in den i min tv som ligger i ett annat rum. men då utan internet sladden. Men då fungerade inte Raspberry pi utan det var bara den röda lampan som lyste. Någon som vet varför det blir så?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Testat att starta den i skåpet igen efter att den strulade vid tvn?

Citera för svar :)

Intel 3770k / Msi Mpower / Msi 7970 Lightning / 16gb 1600mhz Corsair Vengeance / H100i / Silverstone Strider 1000w Gold / Samsung 830 128gb / Fractal Design Arc

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av Najsisen:

Testat att starta den i skåpet igen efter att den strulade vid tvn?

Jag testade att koppla in den vid skåpet och så funkar den

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

tänkte bara lägga till att jag använde samma usb sladd i båda rummen

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Aug 2007

Kolla efter el/jord fell? någon annan utrustning som krånglar i rummet?. Mobil laddare inkopplad på samma säkring?

Edited:

CPU: i7 3770k@4,50Ghz MB Z77X-D3H RAM: 16GB@2133mhz (10-12-11-27 2T)
GPU: 980Ti@1404,8 HDD: 4st MLC 1st TLC and 2st HDD for random: FD-PSU-TS2B-800W. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Via to Z-2300 for VOIP. http://valid.x86.fr/nf1u3d https://www.techpowerup.com/gpuz/gxryb

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av hACmAn:

Kolla efter el/jord fell? någon annan utrustning som krånglar i rummet?. Mobil laddare inkopplad på samma säkring?

Edited:

Får kolla det

Hittade en till konstig grej. Den funkar bara om internet sladden är i. startar jag den utan så lyser detrött och så ffort jag kopplar in internet börjar allt lysa och blinka som det ska

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långtbortistan
Registrerad
Mar 2007

Hur vet du att den inte fungerar när du inte har nätverkskabeln i uttaget? Vad kör du för OS?
Lysdiodernas innebörd och felsökning

ACT: green, card status, flashing during SD card activity

PWR: red, power, steady ON when Pi receives some power

FDX: orange, full duplex, on when Ethernet connection is full duplex

LNK: orange, link, on when Ethernet is connected

100: orange, 100 Mbps, on when connection is 100 Mbps off when 10 Mbps

Om du hade brytt dig om att googla lite hade du snabbt insett att 3 av fem lysdioder enbart har med nätverket att göra och därför inte tänds om du inte har något nätverk anslutet. Den enda lysdiod som skall lysa kontinuerligt är PWR som visar att spänningsmatningen är ansluten. ACT lyser i regel bara en liten stund under uppstart och blinkar därefter bara till då och då.

Det finns bara två sorters hårddiskar: de som har gått sönder och de som skall gå sönder.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Mar 2010

strömför du den via usb till tv? kolla så tvn klarar driva din paj

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009

Kolla så inte minneskortet har glappat.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2007

Kolla även TVn, gamla Sony aparater har en jävligt skum hdmi (1.0 - 1.1), som helt enkelt får Pi'n att vägrar starta.
Finns även andra TV-modeller med lite småskumma hdmi lösningar, från den tiden då hdmi var relativt nytt.

De som inte bryr sig om att "storebror ser dig" för att de "inte har något att dölja", lämnar de även ut sin dörrnyckel till värden så denne kan läsa deras post och rota i skåp och lådor?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av zarkov:

Hur vet du att den inte fungerar när du inte har nätverkskabeln i uttaget? Vad kör du för OS?
Lysdiodernas innebörd och felsökning

ACT: green, card status, flashing during SD card activity

PWR: red, power, steady ON when Pi receives some power

FDX: orange, full duplex, on when Ethernet connection is full duplex

LNK: orange, link, on when Ethernet is connected

100: orange, 100 Mbps, on when connection is 100 Mbps off when 10 Mbps

Om du hade brytt dig om att googla lite hade du snabbt insett att 3 av fem lysdioder enbart har med nätverket att göra och därför inte tänds om du inte har något nätverk anslutet. Den enda lysdiod som skall lysa kontinuerligt är PWR som visar att spänningsmatningen är ansluten. ACT lyser i regel bara en liten stund under uppstart och blinkar därefter bara till då och då.

Mennu är det bara power lampan som lyser. Kollade faktiskt ett tag och ACT blinkar inte

och jag kör raspbain som os
Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av pokelia:

strömför du den via usb till tv? kolla så tvn klarar driva din paj

Nej det gör jag inte. Jag använder en Samsung mobil laddare. vilken bra idé att använda TVs usb för pewer

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av Woundead:

Kolla så inte minneskortet har glappat.

Tack för det tipset får prova det när jag kommer hem

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av grynnan:

Kolla även TVn, gamla Sony aparater har en jävligt skum hdmi (1.0 - 1.1), som helt enkelt får Pi'n att vägrar starta.
Finns även andra TV-modeller med lite småskumma hdmi lösningar, från den tiden då hdmi var relativt nytt.

ok, använder en 2-3 år gammal Samsung TV
Det har funkat med denna Tv förut. för när min raspberry var helt ny så testade jag dn på TVn och det funkade då
Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av Virre131:

Nej det gör jag inte. Jag använder en Samsung mobil laddare. vilken bra idé att använda TVs usb för pewer

Skickades från m.sweclockers.com

Inte så bra ide, usb på tv lämnar på tok för lite kräm.

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, WD Blue 250 GB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& ett antal enkortsdatorer med div användningsområden).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av MatteN:

Inte så bra ide, usb på tv lämnar på tok för lite kräm.

nej?

spelar ingen roll, usbn ger inte mer än vad raspen drar ändå.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Rekommenderas minimum 0,7A till Pi, oftast räcker det inte och ett usbuttag på en tv ger knappast mer än 0,5A.

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, WD Blue 250 GB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& ett antal enkortsdatorer med div användningsområden).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av MatteN:

Rekommenderas minimum 0,7A till Pi, oftast räcker det inte och ett usbuttag på en tv ger knappast mer än 0,5A.

jaha du menade så. jo jag har hört att vissa inte klarar driva den. jag ahr en andersson TV och den klarar driva min rasp väldigt bra än så länge,

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Virre131:

Tack för det tipset får prova det när jag kommer hem

Hur har det gått?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Felet var att jag misstolkade lamporna men nu funkar den