win7 - duplicera skärm och tv med mindre upplösning? [hittat fullösning]

Permalänk
Medlem

win7 - duplicera skärm och tv med mindre upplösning? [hittat fullösning]

Jo, jag har senaste åren haft en datorskärm med 1680x1050 i upplösning och till det har jag en tv med 1920x1080 där jag har duplicerat bilden till tvn och sedan skalat upp den till rätt upplösning. Det har funkat skitbra utan några problem, MEN, nu köpte jag mig en 24" till datorn med 1920x1200 och nu vill win7 prompt låsa sig på tv:ns upplösning på bägge, då datorskärmen numera är större.

Vad fasen kan man göra för att fixa detta?

Innan ni säger extended kan jag säga att det är helt uteslutet då det blir helt efterblivet när tvn inte står i närheten av datorn.
Jag vill altså kunna använda datorn exakt likadant vid datorn i sig och tvn, vilket har funkat förut.

Tack på förhand för svar!

Permalänk
Medlem

Ska du spegla måste det vara samma upplösning.

Permalänk
Medlem

Som sagt vad så har jag haft en primär skärm med 1680x1050 med en tv på 1920x1080 uppskalad som funkade perfekt, så detta borde funka på något sätt också.

Permalänk
Medlem

Ok jag kan väl säga att jag har hittat en lösning, dock inte duplicering som jag ville ha, men skitsamma.

Har redan ett script genom AutoIt som byter ljudkälla mellan dator och TV.
Efter många om och men har jag gjort ett script som shiftar mellan att visa skrivbordet endast på skärm 1 eller 2, så jag får helt enkelt köra scriptet och sedan gå till andra skärmen.

Om någon är intresserad av skriptet kommer det här (gjort så enkelt jag kunde):

Run("C:\Windows\System32\rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL desk.cpl") WinWaitActive("Screen Resolution") WinSetOnTop ("Screen Resolution","Screen Resolution", 1 ) send("{TAB 4}") if ControlCommand("Screen Resolution", "", "[CLASS:ComboBox; INSTANCE:3]", 'GetCurrentSelection') == "Show desktop only on 2" Then send("{UP}{TAB 6}{ENTER}{TAB}{ENTER}") else send("{DOWN}{TAB 6}{ENTER}{TAB}{ENTER}") EndIf Sleep(2000)