Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011

Excel problem

Hej!

Är så att jag fått en excel av chefen som vill ha den sorterad på ett speciellt sätt eller rättare sagt att den ska sortera två kolumner åt gången och inte alla på samma gång.

Excelfilen är så att i A1 står Norr för distriktet och sen under det alltså A2 står ett namn och så vidare och i B2 och ner står respektive namns tjänst, tex Chef, Jurist etc.

Och i C1 står Söder och så samma där så att det blir att A och B har namn och tjänst, lika så C och D ända till G och H. Och nu till problemet, när jag försöker att sortera A eller B efter namn eller tjänst via sortering eller filter A-ö Ö-A så sorteras ju dem MEN det gör ju också dem andra raderna och det vill jag inte. Den är alltså så dum att den tar med sig vad som står i tex C5 och lägger det högst upp på den raden för att när jag sorterade cell A så flyttades det som låg i A5 upp för det namnet är det med A eller första bokstaven i alfabetet som raden innehåller.

Vad jag vill är att jag ska kunna sortera A och B eller C och D utan att allting annat flyttas med...

Hoppas ni förstår, fråga om det är några frågetecken.

MVH
Adam901

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

alternativ A: välj kolumn A & B (eller fler beroende på vad du vill låsa i förhållande till varandra) omvandla dem till en tabell och lås raderna välj sedan sortering. gör om för resten av dokumentet

alternativ B: välj en ny sida i excel dokumentet välj skapa tabell och ange aktuellt område A1:H(aktuell sista rad) lås raderna och sortera sedan.

The fact that no one understands you doesn't mean you're an artist.