Permalänk

Tangentbords köpråd: K70 eller MK85?

God kväll!

Har planer på att byta upp mig från mitt gamla slitna G15 v2 som jag haft i några år nu, så första tanken när jag kollat på tangentbord är att jag vill prova ett med mekaniska brytare för att se om det är någon större skillnad.
De jag mest funderar över är Corsair's K70 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1767885) och Qpad's MK-85 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1038447) men är även öppen för andra förslag på tangentbord, har googlat och försökt läsa så mycket jag kan om de två tangentborden och de flesta verkar vara riktigt nöjda med K70 men även MK-85 ska vara bra.

Det jag då undrar främst är om någon har provat mellan dessa två? och även intresserad att höra bra och dåliga saker om båda tangentborden?
och även som sagt tidigare om det finns andra likvärdiga tangenbord att ha med i åtanken.

Det största problemet för mig är just att jag inte har någon affär i närheten så jag kan åka och prov klämma och känna på dessa tangentbord då jag bor i en mindre stad, så får helt enkelt utgå lite mer ifrån vad folk tycker om de olika och vad recensioner och liknande säger.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

K70.
Bättre kvalite än MK85 (K70 är inte costar kvalite men iaf bättre än iOne enligt dom flesta)
Handlovsstödet är imo betydligt bättre, mycket skönare och mindre glapp.
Betydligt snyggare och fasta mediaknappar är något jag verkligen saknar på mekaniska idag, avskyr FN modifiers då man oftast inte kan göra det med 1 hand enkelt)

Ser ingen anledning att köpa ett MK85 när det finns andra.

Sen finns ju Ducky ett steg över, dedikerade mediaknappar är dock för mig ett stort plus.
Men ducky är ducky ;> Kvalite.

Permalänk
Skrivet av JimmieSan:

K70.
Bättre kvalite än MK85 (K70 är inte costar kvalite men iaf bättre än iOne enligt dom flesta)
Handlovsstödet är imo betydligt bättre, mycket skönare och mindre glapp.
Betydligt snyggare och fasta mediaknappar är något jag verkligen saknar på mekaniska idag, avskyr FN modifiers då man oftast inte kan göra det med 1 hand enkelt)

Ser ingen anledning att köpa ett MK85 när det finns andra.

Sen finns ju Ducky ett steg över, dedikerade mediaknappar är dock för mig ett stort plus.
Men ducky är ducky ;> Kvalite.

Okej har också av vad jag läst av sett att de flesta tyckt att K70 har bättre kvalité än vad MK85, så MK85 börjar som att försvinna bland valet.
Men vad är Ducky? Har faktiskt aldrig hört talas om de tidigare och kollade lite snabbt på google, det verkar ju inte vara så mycket dyrare än vad tex K70 är men då har jag bara kollat snabbt på prisjakt över alla Ducky tangentbord.
Så vilket Ducky tangentbord ska jag kika mest på då jag såg de fanns lite olika modeller?

Permalänk
Medlem

Jag har Ducky TKL, aldrig varit nöjdare. Värt att tänka på är att du måste köpa ett handledsstöd sepparat till de flesta Ducky tangentborden. Men du bär väl kolla på Ducky Shine 3, de brytare och färg du vill ha

Permalänk
Inaktiv

Jag köpte mitt K70 lite i blindo då inga affärer i närheten hade något utbud av mekaniska. Köpte ett med bruna brytare och jag är helnöjd. Har efter detta provat en kompis mk-85 med röda brytare och jag är glad både att jag valde K70 samt bruna istället för röda brytare. Känns bättre med dom bruna med lite feedback. Är ju dock en smaksak. En annan sak jag älskar är mediaknapaprna samt volymhjulet. Även skönt att man kan välja att enbart lysa upp de tangenter man vill istället för hela t-bordet

Permalänk

Ja det lutar lite mer mot K70 då det verkar vara ett riktigt bra tangentbord men efter att kollat upp lite mer om Ducky tangentborden och läst lite recensioner så verkar de också vara riktigt bra så har som kört fast lite grann på frågan vad man ska välja då de känns som de är jämn bra kanske att Ducky har lite mer kvalité känsla som någon skrev tidigare.
Angående brytare har jag faktiskt ingen större koll på, då jag enbart har provat ett tangentbord med röda brytare hos en bekant som jag faktiskt tyckte om så tror de är just röda jag kommer köra på då de även verkar fungera bra för spel och skrivande som jag förstått.

Men frågan är just om man ska slå till på ett K70 eller Ducky Shine 3? Hade även varit kul att höra om någon har några erfarenheter ifrån Ducky Shine 3? Men är även öppen för andra förslag om de finns fler likvärdiga förslag? Glömde även att nämna om att budgeten tidigare men den har väl tak på ca 2000:- då jag räknar med att ha tangentbordet i några år framöver som mitt gamla G15.

Permalänk

Jag tycker att du ska köpa K70, själv så har jag planerat på att köpa det just p.g.a. Dedikerade media knappar som jag saknar så otroligt mycket på mitt Rosewill RK-9000.

Visa signatur

AOC AG322QC4 | NZXT H500i | Corsair RM 750X | MSI X470 Gaming Pro Carbon | Predator DDR4 RGB 3200MHz 8GB x 2 | Ryzen 7 2700 | Corsair H115i Pro | Vega 64 Strix | Samsung Evo 860 500GB | WD Blue 1TB

Permalänk
Medlem

Corsair K70 är imo riktigt najs det känns väldigt stadigt och har bra mediaknappar och ljusinställningsmöjligheter. Jag kör med blåa brytare och sedan jag bytte till mekaniskt har jag knappt kunnat använda icke mekaniska tangentbord så en varning om du köper mekaniskt kommer du aldrig mer vilja skriva på ett vanligt tangentbord igen.

Visa signatur

DATORN Chassi: NZXT PHANTOM 410 CPU kylare: corsair H80i med noctua nf f12or CPU: intel core i7 3770K Moderkort: ASUS p8Z77-V SSD: corsair force GT 120GB RAM: corsair vengeance dual c 1866mhz 16gb(2x8) GPU: ASUS 9800 GTX+ Dark knight PSU: corsair tx 750w HDD: western digital green 1TB KRINGUTRUSTNING Headset:Logitech g35 Tangentbord:Corsair k70 mx blue Mus:Roccat kone pure(blå) Ratt:Logitech g27

Permalänk
Medlem

Om du inte behöver backlight/tenkey, kolla in CM Storm Quickfire Rapid. Finns med röda, svarta och bruna brytare. Gjort av Costar som gör Filco = kvalité. Om du behöver tenkey finns XT som också görs av Costar.

Permalänk
Medlem

äger qpad mk-85 och rekommenderar INGEN att köpa det i dagsläget för det finns betydligt många bättre brädor därute men mitt är snart 2 år gammalt så

kör på K70! störde mig något rejält på att det fanns mediaknappar på mk-85 i början samt så gör bakgrundsbelysningen så att det blir störningar i mikrofonen när jag pratar skype så måste alltid stänga av den.. inget och rekommendera med andra ord!

Visa signatur

R7 5800X3D / RX 6950 XT / 32GB Ram / 1TB SSD / X570 Bräda / 850w Nätagg.
32 Tums Skärm 1440p 144hz Curved VA panel.

Permalänk

Kan meddela att jag la en beställning på K70 nyss då så många verkar vara riktigt nöjda med den så hoppas jag att jag också kommer bli det.
Tack för all hjälp jag fått.

Permalänk
Medlem

Bra val. Köpte mig ett förra veckan, svart K70 med Mx cherry red brytare, känns riktigt bra. Jag funderade också mellan ett K70 och Mk-85 men föll för Corsairs bord.

Det enda negativa jag har läst om K70 är att folk verkar ha haft problem med LED.s som går sönder, dock verkar detta mest gälla den med blåa LEDs.

Visa signatur

MSI MPG X570S Edge Max Wifi, Ryzen 7 5800X3D, ASUS RTX 3080 TUF OC, 32GB Kingston Renegade, SoundBlaster Z, Corsair RM750x

Permalänk
Medlem

Har ett Ducky Shine 3 samt ett quickfire rapid, måste nog säga att qfr känns mer välbyggt. Och qfr kostar 700, helt klart ett bra köp.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

5800X3D - RTX 3080 - LANCOOL 2 MESH

Permalänk

Fick mitt K70 i fredags och måste verkligen säga att jag älskar det känns verkligen som ett lyft med mekaniska brytare vet inte om det bara är att man inbillar sig eller så men känns iallafall betydligt skönare att skriva på jämfört med mitt gamla. Ska bli kul att se om man märker någon skillnad i spel för de har jag ännu inte hunnit prova.