Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2007

Projekt: HTPC, scratch-bygge. aKTibox

Hallå!

Jag tänkte dela med mig av byggprocessen av ett HTPC-chassi som jag ska bygga. Jag började med att rita upp en konceptmodell i CAD och några lösa ritningar därtill. Resten av byggandet kommet att dokumenteras här och jag ska försöka att uppdatera så ofta jag kan.

Jag vill att det ska likna en förstärkare i största möjliga mån och förhoppningsvis med fungerande volymratt.

Insida; moderkort, hårddiskar och en PSU-dummy.

Rev 2 av CAD'en

Med ritningarna utskrivna var det dags att börja kapa MDF.

Ett första försök att kapa upp den nedre delen av fronten. Ovanför kan man se de halvtransparenta mattvita plastlisterna som är tänkt att passa i springorna.

Första tanken var att köra med plugg och lim, men efter att det hade torkat under natten konstaterade jag att det varken blev vinkelrätt eller särskilt stabilt.

Så jag förborrade, försänkte och körde med skruv istället. Helt ok resultat på första försöket. Det återstår dock en hel del slipning innan allt blir bra + att hålen skall spacklas igen och slipas även de.

Släppte MDF'en ett tag och ställde mig vid svarven istället och körde ut några fötter i almuminium istället, tanken är att de ska skruvas fast i inslagsmuttrar senare. Överväger om jag ska göra dem större, eller om det bara blir för biffigt, det återstår att se. Kör kanske ut en större fot sen för att jämföra med.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2007

En liten uppdatering, mellan tentor och bilbyggande!

Har spacklat igen skruvhål och skarvar

Slipade ner och bättrade på några partier som hade fått för lite spackel på sig i första vändan. Bara att vänta på att det torkar så ska jag gå över det med sandpappret igen.

På återseende!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2007

Senaste nytt!

Gjorde om CAD'en lite och bestämde mig för att köra på den större varianten av fötter och en liten avfasning på kanten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Ser ut att kunna bli riktigt bra, ska följas

Fractal Design Define R4 -|- Asus Maximus VI Formula -|- Intel Core i7-4770K -|- Cooler Master V8 GTS -|- Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance PRO -|- ASUS GeForce GTX 780 3GB DC2 -|- Fractal Design Newton R3, 800W 80+ Platinum -|- Samsung 840 EVO 120GB (OS) -|- Samsung 840 EVO 250GB (Spel/Program) -|- ca 6TB Mekaniska diskar För allt annat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2012

Ska definitivt följas!