Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

War Battle Box

Välkommen till mitt galna projekt W.B.B (War Battle Box)

Jag har gjort några gallerier tidigare med vattenkylning, men inte gjort någon projektlogg. Anledningen till det har varit att jag inte gillar när det drar ut på tiden med projektloggar, sådana som jag skälv följer med spänning här på Sweclockers.

Med detta vill jag säga att du blivit varnad, denna projektlogg kommer att ta sin tid att färdigställa (om den nu blir färdig )

Till projektet

Det enda jag spelar nu är Battlefield, spelade Americas army 02-05. Sedan blev det hus och familj. När Bf3 hissades till skyarna innan release så blev jag nyfiken.

Kanske man skulle köpa det till ps3an ?

Efter att ha lånat Bad Company 2 av en kollega till ps3an insåg jag hur kass det är att spela fps-spel på konsol. Då var skadan redan skedd "nu jävlar ska det spelas" och värre dator beställdes i rasande fart.

Det började för mig som för många andra med vattenkylning, Höga temperaturer med SLI och klockning på CPU... Var hemma hos en polare som körde vattenkylning och blev sugen att testa..... Ja resten kan ni nog räkna ut....

Har ofta funderat på att göra något annorlunda när jag byggt tidigare, och testat att köra med kopparrör. Haft tankar på att bygga en modell tank och ställa den i chassit ihop med vattenkylningen á la battle style. Såg för ett tag sedan ett galet bygge med WW2 figurer och tanks högt och lågt uppbyggt i huvudsak utan för chassit, runt skärm och tangentbord.

Det var då jag på allvar började kolla upp modell byggandet. Nya ord som chipping, wasch med flera dök upp och många fina byggloggar luslästes.
Modell byggandet för mig har alltid varit för mycket lim och så på med lite färg, men det var och andra sidan 30 år sedan jag försökte mig på en modell sist.

Nå väl, till saken...

Jag kommer att implementera ett diorama i skala 1:35 bredvid moderkortet som kommer att monteras liggande. Dioramat kommer i korta drag att utspela sig under Irakkriget i ökenmiljö runt en sargad mur och några bad guys som får på pälsen av U.S infantry. I bakgrunden står en sedan tidigare utslagen rysk T62A (tank som användes av Irak under kriget)

Hårdvara:

CPU: I7 3960X
RAM: G-skill 32GB
MB: MSI BIG BANG X-POWER II
GPU: MSI GTX 580 4 WAY SLI
PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500w + Ytterligare ett förmodligen ENERMAX Agg (dual PSU lösning)
SSD: SAMSUNG EVO 840 250GB

Planen var att köra med EVGA 780ti 4 way sli, men då jag nu mer föredrar att spela i pinsamt låg upplösning (3840X720) vilket jag klarar alldeles utmärkt med 2st GTX 580 fick det bli 4 way GTX 580 istället.
Anledning till 4st är enbart för att jag tycker det är snyggt. Svårt att motivera köp av 4st 780ti för 25k då. Köper gärna era begagnade när ni byter senare

Med tanken på EVGA 780ti köptes en EVGA 4 way sli bridge tidigare till bygget, den kommer jag att modda så den lyser med mina kort.

Vattenkylningen:

3x PHOBYA 480 Radiatorer
2x PHOBYA 420 Radiatorer
2x D5 pumpar (ej klart med märke)
Vattenblock från EK och XSPC
Tub Reservoar (ej klart om det blir fler än en, eller om det blir två loopar blått/orange)
Primochill Acrylic Tubing
PHOBYA Blue LED fläktar och ev. Cougar Vortex (ej bestämt om det blir blått eller blå/orange tema)
+ Tempgivare och fläktkontroll

Kommer att använda akrylrör på den synliga biten och förmodligen kopparrör mellan pumpar och radiatorer.

CHASSI:

Egen konstruktion i aluminium med svetsad stomme i samma material

Måtten är inte huggna i sten än, beror på utformningen av dioramat i chassit.
Men kommer att ligga runt 600x400x1400mm (B x D x H) alltså jävligt stort, och nej nej man behöver inte ha så mycket radiatorer. Men jag har dem redan sedan tidigare byggen och vill överdriva BIG TIME med detta bygge. Har funderat på en 1080 i botten med, men det får framtiden visa.

Chassit kommer att målas i öken gul som amerikanska tanks och "vädras" med förslitningar och lite rost

Har börjat med att bygga ihop en del av modellerna och grundat lite på dem. (ca 50h redan, bara på modellerna PHUU) Kommer att ta Låååång tid det här..

Bilder:

Är tagna med mobil och kommer att fortsätta dokumentera bygget med mobilen under bygget. Det blivande galleriet kommer det att lånas en kamera till.

Ett exempel på diorama OBS ! lånad bild

Mina modeller

Så här ser fyra soldater ut när de kommer i lådan

Soldater och diverse utrustning, redo för färg

Kan vara pilligt med skala 1:35, saken på snusdosan är siktet till AA-Gunen. Består av 8 delar.

T62 och ett stycke mur

Lite delar

Varför bara 13/10mm på rören ? Jo jag vill inte att rören ska ta över bygget, finns en risk att det ser ut som man kopplat loopen med falukorv när man kör med 19/13mm slang. Min personliga åsikt angående 19/13.

Custom made backplates, min egen design

Skiss på chassit i sketchup, front och högersida. Radiatorerna sitter alla i fronten, toppen på chassit är plexiglasrutor. Front, höger, vänster och topp.
På sidan sitter galler för 2x 140mm fläktar. Lika på den vänstra sidan.
Sakerna mellan övre radiatorn och plexiglaset är fläktkontrollen, start och reset knapp samt 3 stycken tempgivare. Chassit kommer att stå på ben men de är inte med på skisserna.
Har räknat med 100mm på benen. Total höjd 1400mm.

Vänstersida och baksidan

Dold text

UPDATES

Pickupen 16/3 Klar

Här i kommer det att vara bilder på pickupen och det som hör till denna..

Grundlack kaross

AA-gun grundlack

AA-gun forts.

Kaross, fälgar, och I-balk till aa-gunen att stå på..

Lite på inredningen, kommer inte att lägga ned så mycket krut på denna..

Börjar att likna något, men har mycket arbete kvar på denna. Hålen i karossen är från en salva som sänkte två av the bad guys. Kommer att arbeta vidare på dem och övriga delar tills nästa uppdatering med pickupen....

AA-Gun klar

Pickupen är klar. Det enda som fattas är lyktor och blinkers, saknade färg till dessa och kommer att kompliteras senare i bygget.

Ganska mycket blod på sidan, men det kommer att ligga två lik på marken framför i dioramat.

Dold text

The Good Guys 24/4

Här kommer det vara bilder på The Good Guys och deras utrustning

Grunden till öken camon på några av The Good Guys.

Får duga, har medvetet hoppat över att måla ögon och försöka mig på mer levande utseende. Trotts att det är ganska basic så har jag lagt ner ca 4h/gubbe.
Kommer att vara totalt 12st, varav 10st är klara. (2st förare och skytt på M113 Bradleyn är ej påbörjade)

Det saknas några på bilderna, men de kan inte stå utan hjälp och kommer dyka upp när bygget av dioramat tar fart framöver....

Dold text

The Bad Guys 22/5 Klara

Har precis börjat med dem, kommer att bli totalt 7st varav 2st med livet och hälsan kvar:

Visar 6 av 7 klara. Den 7e sparar jag till den fulla presentationen av dioramat

Dold text

Tank T-62 24/4 Klar

Bilder på T-62an

Monterad och redo för grundfärg

Dold text

Dioramat 31/3

Här kommer uppbyggnaden av dioramat att presenteras

Muren monterad och redo för färg

Muren klar

Några översiktsbilder med lite utrustning, endast snabbt uppställt för att ge en bild av vad jag jobbar vidare med.

Dold text

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Ser väldigt intressant ut!

ASUS Z170 MAXIMUS VIII HERO : Intel Core i7 6700K 4.0 GHz : Noctua NH-U12S
ASUS GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX : EVGA Supernova G2 750W
Corsair 16GB (4x4GB) DDR4 2666MHz CL15 : NZXT H440W Vit

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av kladdigkaka:

Ser väldigt intressant ut!

Kul att du gillar min ide, var precis nere och lackade karossen till pickupen. Ska försöka hinna göra en uppdatering med den på söndag eller måndag.

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Dec 2011

Kommer bli galet häftigt!
Detta kommer följas!!

PC1: AMD RYZEN 5 1600X@3,9ghz | asus crosshair VI | G-Skill 2400mhz 16gb | Asus 1080ti STRIX | Samsung 960 evo 500gb m2| corsair TX750w | EK custom loop på cpu med 360rad | FractalDesignR4 white window | Benq XR3501 35" @144Hz |
Router: Amd Semphron 145, 2gb ram.. (in progress)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Har uppdaterat med helgens framsteg. Kommer att bli en hel del modellbyggande i början av denna logg, har ju inte så mycket med datorer att göra.
Men det är en stor del av helheten med bygget, hoppas ni har överseende med detta. Har valt att dela in de olika fordonen, utrustning, mm. I olika spoilers för att lättare se framstegen med dessa. Synpunkter mottages gärna, jag är rookie när det kommer till modellbyggen och försöker göra mitt bästa.

Vattenblock till mitt 4e GTX 580 och lite små plock väntas i slutet av veckan..

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2012

Detta ser lovande ut!

#Framtiden

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Liten update. Fick hem min beställning från HighFlow.nl idag. Vattenblock och lite annat smått och gott...
Pappa, pappa kan du inte beställa mer grejor till datorn så vi får mer godis, tyckte 4 åringen :D. Tur man har förstående barn, när ens sambo inte tycker att det står riktigt rätt till i huvudet hos mig...

Arbetet med pickupen fortsätter, är nästan klar med lack jobbet på denna. Ska monteras och lite små detaljer återstår. Bjuder på en sneak peak innan nästa uppdatering på denna:

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sweden
Registrerad
Dec 2004

Ser ut att bli ett grymt intressant bygge! Av ren nyfikenhet: Jobbar du med nåt järnvägsrelaterat?

3570K@4.8Ghz|ASRock Z77 OC Formula
EVGA GTX 980 SC ACX 2.0|Kingston HyperX 1600 Mhz 16GB
Crucial m4 256GB|Caselabs Merlin SM8|Asus ROG Swift PG278Q
Zowie FK1|Ducky Shine 3|Asus Xonar U7

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av ligist_137:

Ser ut att bli ett grymt intressant bygge! Av ren nyfikenhet: Jobbar du med nåt järnvägsrelaterat?

Tackar, japp är lokförare på Green Cargo. Är du i branschen med ?

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sweden
Registrerad
Dec 2004

Jag är också lokförare på Green Cargo Jag misstänkte att du var inom järnvägen när jag såg ditt nick

3570K@4.8Ghz|ASRock Z77 OC Formula
EVGA GTX 980 SC ACX 2.0|Kingston HyperX 1600 Mhz 16GB
Crucial m4 256GB|Caselabs Merlin SM8|Asus ROG Swift PG278Q
Zowie FK1|Ducky Shine 3|Asus Xonar U7

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av ligist_137:

Jag är också lokförare på Green Cargo Jag misstänkte att du var inom järnvägen när jag såg ditt nick

Hehe, ja där ser man... Men det blir inga lok i detta bygge

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sweden
Registrerad
Dec 2004

Haha, ja man får nog av den varan till vardags ändå

3570K@4.8Ghz|ASRock Z77 OC Formula
EVGA GTX 980 SC ACX 2.0|Kingston HyperX 1600 Mhz 16GB
Crucial m4 256GB|Caselabs Merlin SM8|Asus ROG Swift PG278Q
Zowie FK1|Ducky Shine 3|Asus Xonar U7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2011

Riktigt snyggt. Om jag skulle ge dig ett tips för hur du gör slit effekten ännu snyggare på din pick-up, använd "double espresso" eller extra starkt kaffe, sen en grövre borste också gnuggar du in kaffet i alla skarvar, sen torkar du av så mycket kaffe du bara kan med hushållspapper, så noga du bara kan in med naglar i kanter och dra loss kaffet, så gör du det 4-5 par gånger så bli slitet riktigt snyggt. Det bruna kaffet imiterar jord väldigt bra.

Ett annat bra verktyg för att skapa slitage är skokräm, men då ska objektet vara lite större för det är svårt att få bort i från så små saker som t.ex din pick-up.

Double espresso metoden fick jag lära mig av Adam Savage ifrån mythbusters, han använde din ganska mycket när han jobba inom film industrin.

Main: Ncase M1, MSI Z170 mITX, Intel i7 6700, RTX 2070, 16 GB 2400 Mhz, Samsung 850 Evo 500GB, Silverstone SFX 600watt
Portable: Microsoft Surface Pro 4, i7, 8 GB, 256 GB

Trädvy Permalänk
Discokungen
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2005

Så häftigt att se modeller! Keep up the good work! Tveka inte på att göra uppdateringar, det kvittar om det är datorrelaterat!

Intel 7820X - G.Skill Trident Z 3200 CL16 32GB - Asus RVI Apex - Intel 900p - CaseLabs S8 - Asus Swift - EVGA 750 G2 - Aquaero 6 - Vattenkyld
GeForce 256 -> Gainward Ti 4600-> ATI X850XT -> 2x7900GT -> 7900 GTO -> HIS 4850 -> 2xGainward 570 -> 3xR9-290 -> EVGA 770 SC -> 2xKFA2 980 HoF -> EVGA 1080 FE

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Arazand:

Riktigt snyggt. Om jag skulle ge dig ett tips för hur du gör slit effekten ännu snyggare på din pick-up, använd "double espresso" eller extra starkt kaffe, sen en grövre borste också gnuggar du in kaffet i alla skarvar, sen torkar du av så mycket kaffe du bara kan med hushållspapper, så noga du bara kan in med naglar i kanter och dra loss kaffet, så gör du det 4-5 par gånger så bli slitet riktigt snyggt. Det bruna kaffet imiterar jord väldigt bra.

Ett annat bra verktyg för att skapa slitage är skokräm, men då ska objektet vara lite större för det är svårt att få bort i från så små saker som t.ex din pick-up.

Double espresso metoden fick jag lära mig av Adam Savage ifrån mythbusters, han använde din ganska mycket när han jobba inom film industrin.

Tackar Bra tips med espresson, har använt en brun ler baserad wash som blir svart/brun. Försökt att återskapa krutstänk efter en väl använd AA-gun. Svårt att få till bilder som gör modellen rättvis bara, är mer åt det svarta även om bilderna säger annat.

Skrivet av Flamso:

Så häftigt att se modeller! Keep up the good work! Tveka inte på att göra uppdateringar, det kvittar om det är datorrelaterat!

Tack för ditt stöd Skulle montera karossen nu på fm, men limmet släppte på några ställen efter att jag skulle justera det sista :S
Åker iväg på jobb snart, men hoppas på en uppdatering söndag kväll.

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Discokungen
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2005
Skrivet av s029dg:

Tack för ditt stöd Skulle montera karossen nu på fm, men limmet släppte på några ställen efter att jag skulle justera det sista :S
Åker iväg på jobb snart, men hoppas på en uppdatering söndag kväll.

Härligt! Ser framemot det!

Intel 7820X - G.Skill Trident Z 3200 CL16 32GB - Asus RVI Apex - Intel 900p - CaseLabs S8 - Asus Swift - EVGA 750 G2 - Aquaero 6 - Vattenkyld
GeForce 256 -> Gainward Ti 4600-> ATI X850XT -> 2x7900GT -> 7900 GTO -> HIS 4850 -> 2xGainward 570 -> 3xR9-290 -> EVGA 770 SC -> 2xKFA2 980 HoF -> EVGA 1080 FE

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

UPDATE!

Har uppdaterat spoilers med bilder, pickupen är klar. Kommer fortsätta med muren och T62an nu

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Lite kort om vad som händer. Är klar med muren, och har börjat lacka lite utrustning till dioramat (tunnor, bensindunkar, vapen mm)
Började i lördags natt, lätt salongsberusad efter en vinare eller två att måla The Good Guys. Balsamterpentinet som jag förtunnar färgen med gjorde inte saken bättre om vi säger så

Tyckte att det såg riktigt bra ut innan jag kröp ned i sängen på söndags morgonen, gissa om jag blev nöjd när jag vaknade och hittade 10 LEOPARDER !! i en skokartong :S

Gubbarna har nu legat i Kemikaliebad, och kommer att göras om från grunden.

Här har vi en av leoparderna, innan badet

kommer med en update på sön eller mån (jobbar i helgen)

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

UPDATE!

Muren är klar, arbetar vidare med The Good Guys och div. utrustning. Har endast gjort en snabb uppställning av lite prylar för att ge en bild av vad jag försöker att få till med dioramat.
Endast muren och pickupen som är 100 klara. Tycker skälv att The Good Guys ser bättre ut nu efter leopard missen jag gjorde tidigare.

Hur ser rosten på tunnorna ut?

kommer att mörka ner och lägga till en aning rostrött med, men har svårt som fan att bli nöjd med "rosten"

Fler bilder finns i första posten under "Dioramat"

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2004

Wow, löjligt snyggt Skall följas med spänning!

Wannabe-g33k årgång 1970...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Lamok:

Wow, löjligt snyggt Skall följas med spänning!

Tackar
Behöver all uppskatting jag kan få, tar sjukt mycket mer tid än jag trodde från början....

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Jobbar på en ny update. Har haft mycket annat att göra, så det har inte funnits tid för uppdateringar. T62an är klar och The Good Guys är också klara.
Hoppas jag hinner med en stor update i morgon.

Här är en närbild på T62an så länge:

Det tog sin tid att få till den där, har byggt upp lacken med totalt 9 olika lager

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2011

Gillar framförallt maskinfettet som läcker ut runt kanontornet där... Ser riktigt nice ut...

Main: Ncase M1, MSI Z170 mITX, Intel i7 6700, RTX 2070, 16 GB 2400 Mhz, Samsung 850 Evo 500GB, Silverstone SFX 600watt
Portable: Microsoft Surface Pro 4, i7, 8 GB, 256 GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av s029dg:

Jobbar på en ny update. Har haft mycket annat att göra, så det har inte funnits tid för uppdateringar. T62an är klar och The Good Guys är också klara.
Hoppas jag hinner med en stor update i morgon.

Här är en närbild på T62an så länge:

Det tog sin tid att få till den där, har byggt upp lacken med totalt 9 olika lager

Intressant projekt. Byggt en del WW2, kul men whoow så tidskrävande. Detaljarbetet är ju helt sjukt bra, precis som föregående skrev, ser otroligt ut!

Keep on it

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Arazand:

Gillar framförallt maskinfettet som läcker ut runt kanontornet där... Ser riktigt nice ut...

Tackar

Skrivet av Geiger:

Intressant projekt. Byggt en del WW2, kul men whoow så tidskrävande. Detaljarbetet är ju helt sjukt bra, precis som föregående skrev, ser otroligt ut!

Keep on it

Tackar, ja det tar galet mycket tid. Är ju nybörjare så det gör att det tar extra tid, men lär mig under byggets gång.
Kul med all uppskattning

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

UPDATE!

Fler bilder finns i första posten under respektive spoiler som är uppdaterade

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

UPDATE!

The Bad Guys är klara, har tagit lång tid sen senaste uppdateringen och ska sanningen fram så har jag haft en svacka med modellbyggandet. Finns mycket kvar att ta tag i innan vi kommer till dator bygget...

Kommer fortsätta med ammunition mera vapen och telefonstolpar...

The Dead Guys:

Flera bilder finns som vanligt under spoilern i första posten. "The Bad Guys"

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Mar 2007

Ser riktigt coolt ut! Du verkar vara en jävel på finliret. dvs målandet i alla fall!
En tanke och ide bara; du hade inte kunnat få in kopparrören i dioramat genom att få det att se ut som "pipelines" ?
Kanske fel setting men bara en ide, lycka till med resten!

mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Kvillen:

Ser riktigt coolt ut! Du verkar vara en jävel på finliret. dvs målandet i alla fall!
En tanke och ide bara; du hade inte kunnat få in kopparrören i dioramat genom att få det att se ut som "pipelines" ?
Kanske fel setting men bara en ide, lycka till med resten!

mvh

Tack

Kul att du nämner pipelines, har faktiskt funderat på det. Använda två tube reservoarer som behållare till att symbolisera oljecisterner eller liknande. Men kan bli svårt att få ihop det.

kommer att kolla närmare på det när jag har alla modeller klara så jag kan flytta runt och kolla hur det blir..

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD