Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Tappar internet en gång i timmen

Tjenare!

Nu vet jag inte riktigt vad som har hänt med datorn...eller internet. Mitt internet droppar ungefär 1 gång varje timme. Varje gång löser jag det genom att felsöka och då säger den att felet var "local area connection doesn't have a valid ip configuration" med det fixar det i alla fall. Klockan på datorn har också slutat fungera och går lite som den vill. Någon som vet hur man ska fixa detta eller?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2001

byt batteriet på moderkortet. hade exakt samma fel o löste de med hjälp av de. mitt moderkort var ca 3 månader när jag fick problemet så de kan vara kasst fast du har nya saker.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

När jag använde min kompis internet som bor ovanför mig så funkar internet perfekt inga dces eller något och när han använder mitt så funkar det också perfekt. Det är bara när jag använder mitt eget internet det blir såhär..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2009

Har samma problem i ena huset, flera datorer.. Idag blev det så på datorn men wifi på telefonen fungerade utan problem.. Konstigt

Intel I7 4770K @ Stock Hyper 212 Evo | 16 Gb ram 2400 Mhz | SSD: Samsung 850 Evo 500 Gb | Asus GTX 980 Strix

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trollhättan (Lugna delen)
Registrerad
Jan 2004

Hej! Nu har jag fått exakt det här problemet på min dator, jag har win 7 och det började den 25:e maj. Klockan går åt h-e fel och jag tappar min uppkoppling ungefär varje timme, ibland mer frekvent. Och jag får igång mitt internet igen genom att diagnosticera via nätverk och delningscentret. Felkoden är som i första inlägget "local area connection doesn't have a valid ip configuration".

Vad kan felet vara? Är det cmos batteriet?

Tack på förhand!

Hyvää Joulua!

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av Moddg33k:

Hej! Nu har jag fått exakt det här problemet på min dator, jag har win 7 och det började den 25:e maj. Klockan går åt h-e fel och jag tappar min uppkoppling ungefär varje timme, ibland mer frekvent. Och jag får igång mitt internet igen genom att diagnosticera via nätverk och delningscentret. Felkoden är som i första inlägget "local area connection doesn't have a valid ip configuration".

Vad kan felet vara? Är det cmos batteriet?

Tack på förhand!

Kanske det, koncentrera dig först på att få klockan att fungera eftersom det även påverkar säkerhetsfunktioner på nätverket om den går fel. Batterikoll/byte är nog inte fel.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trollhättan (Lugna delen)
Registrerad
Jan 2004
Skrivet av mrqaffe:

Kanske det, koncentrera dig först på att få klockan att fungera eftersom det även påverkar säkerhetsfunktioner på nätverket om den går fel. Batterikoll/byte är nog inte fel.

Tack för ditt svar! Hur menar du med att klockan påverkar säkerhetsfunktioner på nätverket? Jag har googlat en del om hur jag skall få systemklockan att gå rätt men inget har hjälpt hittills, har också sökt efter virus/malware i vanligt och felsäkert läge flera gånger om. Har också startat om min modemrouter flera gånger om utan något vidare resultat. Riktigt jävla irriterande problem =/

Hyvää Joulua!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Moddg33k:

Tack för ditt svar! Hur menar du med att klockan påverkar säkerhetsfunktioner på nätverket? Jag har googlat en del om hur jag skall få systemklockan att gå rätt men inget har hjälpt hittills, har också sökt efter virus/malware i vanligt och felsäkert läge flera gånger om. Har också startat om min modemrouter flera gånger om utan något vidare resultat. Riktigt jävla irriterande problem =/

Säkerhetscertificat har en viss giltighet. Om certificatet är giltigt mellan 1 januari 2014 och 1 januari 2015 och klockan står på 2004-01-01 02:00 så kommer saker inte fungera.

i7 4770k @stock | Asus z87-pro | Gigabyte gtx 670 OC | 8GB RAM | Samsung 840 Pro 256GB | 3TB HDD| Corsair RM850 | en dvdspelare
i7 950 @3.2GHz | Sabertooth x58 | HIS HD5770 | 6GB RAM | 500GB HDD | Antec Earthwatts 500W
Thinkpad x60 tablet | 3GB RAM | Crucial M4 128GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trollhättan (Lugna delen)
Registrerad
Jan 2004
Skrivet av Blupparen:

Säkerhetscertificat har en viss giltighet. Om certificatet är giltigt mellan 1 januari 2014 och 1 januari 2015 och klockan står på 2004-01-01 02:00 så kommer saker inte fungera.

Jasså ok! Ne så illa är det ju inte. När det började krångla den 25:e maj så stannade datumet på den dagen, sen började klockan rulla runt på 21:00 > 22:00 > 21:00 > 22:00 osv osv.. Nu idag försökte jag ju att stänga av all automatik till systemklockan och ändrade sen tiden och datumet till det aktuella. Det funkade bra i drygt 40 minuter, sen började samma process återigen och den snurrar runt på samma timme.

Hyvää Joulua!

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Lös klockproblemet hursomhelst eftersom det tyder på hårdvarustrul av nån sort och det kan vara känsligt även att klockan går relativt rätt i förhållande till servrar, om nätet försvinner med jämna mellanrum skulle det kunna bero på att dhcp förnyandet falerar, tex 1 timme i dhcp lån och sedan blir det stopp efter den timmen.
Man kan se dhcp lånetiden om man kör "ipconfig /all" i en kommandotolk.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.