Permalänk
Medlem

ODROID-XU bygge!

Hej alla klockers!

Surfat runt på detta forum för ca 1 år sedan då jag höll på att lära mig om Raspberry Pi och dess eventuella användsningsområden. Byggde ett mediacenter på lantstället med hjälp av en gammal stereo och en begagnad datorskärm, funkar fin fint fast långsam i XBMCs menyer, klarar inte allt jag vill spela upp utan hack etc.

Bestämmde mig för ett tag för att göra ett liknande bygge, fast den här gången baserad på den betydligt kraftfullare ODROID-XU! I slutändan blev det en ODROID-XU Lite (något lägre klockfrekvens på CPUn) men det påverkade så vitt jag kan se inte prestandan alls.

Tänkte måla ut stegen ifall någon annan skulle vara intresserad av något liknande:

1. Beställde en ODROID-XU Lite, med 16 GB eMMC minne från Hardkernel.com .
http://www.hardkernel.com/main/products/prdt_info.php?g_code=...
http://www.hardkernel.com/main/products/prdt_info.php?g_code=...
eMMC rekommenderas över SD-kort då det är betydligt snabbare.
Leveransen, som anlände efter ca en vecka, medföljde strömadapter av Europeisk standard för själva ODROIDen, samt en mikroSD-adapter för eMMC-minnet.

2. Satte mig i bilen för att införhandla lite tillbehör:
Trådlöst tangentbort + musplatta: http://www.inet.se/produkt/6606718/logitech-k400-wireless-tou...
Powerline-adapter för ethernet: http://www.inet.se/produkt/5405489/d-link-dhp-309av-powerline...
2 TB USB 3.0 hårddisk: http://www.inet.se/produkt/5903571/a-data-dashdrive-portable-...
micro-HDMI adapter: http://www.inet.se/produkt/8906292/mhl-adapter-usb-microb-ha-...

Hade redan en HDMI-kabel, Powerline kittet kom med 2 ethernet-sladdar.

3. Bestämde mig för Android då denna board har dåligt stöd för videoacceleration på Linux, och Android har möjlighet att använda Netflix och annat.
Laddade ner en fet modifierad version av Android, länk hittad på Hardkernels forum (de har en bra community, både medlemmar och företagsengagemang): http://forum.odroid.com/viewtopic.php?f=60&t=2443

4. Försökte flasha eMMC-minnet med en gammal skräpig SanDisk microSD-adapter från 2007, funkar inte alls. Funderar över problemet, verkar som att eMMC-SD adaptern sitter lite löst. Då det i princip bara är Hardkernel som säljer lösa eMMC med adapter så tvangs jag införskaffa en ny microSD-adapter. Köpte en Zap microSD 3-in-1 på Teknikmagasinet, den lilla microSD till USB adaptern fungera utmärkt!

5. Pillade eMMC-minnet på plats, samlade in ODROIDen och hårddisken i en gammal Logitec-subwoofer (själva högtalaren urplockad för länge sedan) och ställde den bredvid TVn!
http://s21.postimg.org/l1w84ismv/IMG_0023.jpg

Funkar utmärkt för mediauppspelning även i full 1080p, ögonblicklig respons i menyerna. Ska testa emulator-prestandan härnäst!

Permalänk
Medlem

FYI så finns XBMC13 i beta nu, kanske blir ännu bättre med den.