Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013

Problem med mikrofon, qpad qh-90

Hejsan!

Min mikrofon funkar av någon anledning inte. Kan se att headsetet är inkopplat men när jag pratar så får datorn inga signaler. Den gröna mätaren rör sig inte. Den rör sig endast när jag trycker på mute knappen. Bad min kompis ta med sig micen hem till sig för att testa den, endast micen då han också har ett qh-90. För honom funka den.

Har testa att installera drivrutiner för ljudkortet samt grejat en hel del med inställningarna men har inte fått bot på problemet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm (Munka-Ljungby)
Registrerad
Nov 2005

Vad kör du för operativsystem, w7 eller 8 ?

/Homer_S

INTEL Core i7 8700K @ 4.7GhZ| Gigabyte GA-Z370 Gaming 5 | NVidia GTX1080 TI| ASUS Xonar Essence stx II | 2x8Gb Vengeance PRO RED 3200 MhZ DDR4 | Samsung 950-Series PRO 256Gb M.2 | EVGA Supernova 1300WATT 80+ Gold| 27" Acer Predator XB271HU IPS| G910 Orionspark & G900 Chaos Spectrum | Sennheiser PC363D Headset

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Homer_S1:

Vad kör du för operativsystem, w7 eller 8 ?

/Homer_S

Windows 8

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2012

Kör du med "förlängaren" där du kan höja o sänka ljudet ?? i så fall prova koppla in headsetet utan den och om det funkar, min mute knapp var helt knäpp och pang så funka den.
Men om det inte är den sladden så är det ju troligt att din ingång i headsetet är knas.

Chassi : NZXT H440W | CPU : I7 4770k @ 3,5Ghz | GPU : EVGA 780 sc Acx | PSU : Evga 750W Gold | MOBO : MSI Z97M-Gaming | RAM : 16GB 1600mhz Corsair Vengeance | HDD Samsung 830 128gig - Samsung 840 250gig | Egenkomponerad kylning av Ek och Black ice | Benq XL 2420T

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Miinan:

Kör du med "förlängaren" där du kan höja o sänka ljudet ?? i så fall prova koppla in headsetet utan den och om det funkar, min mute knapp var helt knäpp och pang så funka den.
Men om det inte är den sladden så är det ju troligt att din ingång i headsetet är knas.

Det har jag gjort. Förmodligen är det något med headsetet som är fel. Ska skicka en felanmälan till inet.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Maj 2006

Det är bra att du skickade hem micen till din kompis för att testa, men det vore ännu bättre om ni gjorde tvärtom. Om ni testar hans mic i din dator kan du utesluta både hård- och mjukvarufel på din sida! Eller har du haft mic inkopplad i din dator tidigare som fungerat?

“Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.”
- Arthur C. Clarke

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Jag har samma problem, men jag har siberia v2, funkar bra i andra datorer men gröna mätaren rör sig inte i min dator.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av widL:

Det är bra att du skickade hem micen till din kompis för att testa, men det vore ännu bättre om ni gjorde tvärtom. Om ni testar hans mic i din dator kan du utesluta både hård- och mjukvarufel på din sida! Eller har du haft mic inkopplad i din dator tidigare som fungerat?

Testade hela headsetet i hans dator också, det fungerade inte då heller så något fel med headsetet måste det vara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Traktorsson:

Jag har samma problem, men jag har siberia v2, funkar bra i andra datorer men gröna mätaren rör sig inte i min dator.

När uppkom ditt problem?

Min mic fungerade perfekt ena dagen, sen använde jag inte den på ett-två dygn och då hade den slutat fungera.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Noxov:

När uppkom ditt problem?

Min mic fungerade perfekt ena dagen, sen använde jag inte den på ett-två dygn och då hade den slutat fungera.

Det hände för några veckor sen, helt plöstligt en dag så fungerade inte micen, jag har provat olika drivrutiner osv men inget verkar fungera

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Traktorsson:

Det hände för några veckor sen, helt plöstligt en dag så fungerade inte micen, jag har provat olika drivrutiner osv men inget verkar fungera

Jag har också testat med nya drivrutiner. Konstigt nog så kan jag inte öppna programmet som kommer med.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Noxov:

Jag har också testat med nya drivrutiner. Konstigt nog så kan jag inte öppna programmet som kommer med.

För mig måste det helt klart vara hårdvara relaterat, jag har installerat om windows 8 men det fungerar fortfarande inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Traktorsson:

För mig måste det helt klart vara hårdvara relaterat, jag har installerat om windows 8 men det fungerar fortfarande inte.

Har du kollat alla inställningar noga då? Kan ju vara något där som spökar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Noxov:

Har du kollat alla inställningar noga då? Kan ju vara något där som spökar.

Ja, jag har kontrollerat allt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Traktorsson:

Ja, jag har kontrollerat allt

Med tanke på att ditt headset fungerar i andra datorer så är det väldigt konstigt att det inte fungerar. Vad har du för ljudkort/moderkort?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Noxov:

Med tanke på att ditt headset fungerar i andra datorer så är det väldigt konstigt att det inte fungerar. Vad har du för ljudkort/moderkort?

Asrock z77 extreme 4, förmodligen är det fel på ljudkortet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013

Gick till Inet idag och reklamerade. Fick ett nytt headset på direkten