Kan ej boota Win 7 installation

Permalänk
Medlem

Kan ej boota Win 7 installation

Hejsan

kan vara så att denna ligger fel så ber i förvag om ursäkt för det.

i alla fall: Har en kompis som precis tänkte formatera sin dator, och installera en fräsch version av windows 7.
Problemet är det att när han kopplar in usbn och startar om datorn, så vid POST screen så väljer han boot priority och kommer till den rutan, men där slutar tangentbordet svara (vi har testat med 3 tangentbord varav 2 jag vet ska fungera utanför Windows med). Då testade vi att gå in i BIOS (där tangentbordet nu funkar helt plötsligt, och där väljer att den ska köra från USB, sparar och startar om, så får han valet att trycka på en knapp för att starta från USB, men windows reagerar inte på tangentbordet, och vi kommer till en windows reparation (wtf?) soim inte gör ett skit utan efter 10 minuter så säger den att den inte hittar några fel och stänger av sig.

Jag vet inte vad det här är....varför svarar tangentborden i POST och i BIOS men inte i boot priority screen eller när man får valet att trycka ner tangent för att starta windows installation?!

Permalänk
Medlem

Jag löste det genom att koppla tangentbordet på USB porten längst upp till vänster på moderkortet (hoppas du förstår vad jag menar). Vissa moderkort prioriterar olika USB portar i viss ordning. Porten längst uppe till vänster är prio ett på flesta moderkort.