MSI R9 290 Gaming börjar lagga efter några minuter

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003

MSI R9 290 Gaming börjar lagga efter några minuter

Enligt Hardware Monitor är temperaturerna under kontroll (53 grader som mest), men efter några minuters spel, börjar FPS droppa en hel del, och sänker upplevelsen avsevärt.
Har testat i tex. Fifa 14, och det fungerar klockrent i kanske 2minuter, sen börjar lagget. Pausar jag spelet, går ut i skrivbordet i några sekunder, hoppar tillbaks in igen; fungerar det bra igen i någon minut.

Någon som kan ha en aning om var skon klämmer?

Asrock P67 Extreme4 Gen3 | Delidded i7 3770k@4,5(1,23v) | NH-D15 | 16 GB DDR3 C.V LP| Palit Geforce GTX 1070 JS @1906/2075/9300 | EVGA G2 750w | Samsung 840 EVO | Corsair Force LE SSD | Win10 Pro N

HP ProLiant ML350 G6 | 2x Xeon X5550 | 32GB DDR3 | P410i 1GB | 1x 460w PSU | Intenso SSD | Corsair BX100 SSD | 6x WD Red | Windows Server 2016 Hyper-V Datacenter

Sony Vaio Pro 13 | i5 U4200 | 8GB DDR3 | 256GB SSD | Win10 Pro N

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Kör Prime95 och kolla temperturen på CPU. Kolla även temperaturen på grafikortet när du spelar.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003
Skrivet av fantomsmurfen:

Kör Prime95 och kolla temperturen på CPU. Kolla även temperaturen på grafikortet när du spelar.

det har jag gjort i HW Monitor, där kan man ju se vad temperaturen har legat som mest på. Som sagt inga problem med temperaturer.

Hade aldrig problem innan, då jag körde GTX 570 SLI.

Asrock P67 Extreme4 Gen3 | Delidded i7 3770k@4,5(1,23v) | NH-D15 | 16 GB DDR3 C.V LP| Palit Geforce GTX 1070 JS @1906/2075/9300 | EVGA G2 750w | Samsung 840 EVO | Corsair Force LE SSD | Win10 Pro N

HP ProLiant ML350 G6 | 2x Xeon X5550 | 32GB DDR3 | P410i 1GB | 1x 460w PSU | Intenso SSD | Corsair BX100 SSD | 6x WD Red | Windows Server 2016 Hyper-V Datacenter

Sony Vaio Pro 13 | i5 U4200 | 8GB DDR3 | 256GB SSD | Win10 Pro N

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
United Kingdom
Registrerad
Aug 2009
Skrivet av Bas Rutten:

det har jag gjort i HW Monitor, där kan man ju se vad temperaturen har legat som mest på. Som sagt inga problem med temperaturer.

Hade aldrig problem innan, då jag körde GTX 570 SLI.

Drivrutins problem kanske? Rensade du bort de gamla Nvidia drivrutinerna innan du bytte grafikkortet?

Fractal Sesign R5 | i5 2550K @3.5GHz CM Hyper 612 | ASUS H61 M-F | Crucial 8Gb 1333MHz | MSI R9 390 Gaming | Aerocool Integrator 600W | Dell Ultrasharp U2212HM | ASUS MG278Q | Mionix NAOS 8200 | Filco Majestouch 2 Ninja MX Brown | Edifier C2 2.1 | Steelseries 5Hv2

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Men jag vill veta vad du har för temperatur på CPU när du kör Prime95. 53 grader är det för CPU eller för grafikkortet? Både temperatur på grafikkortet och på CPU vid full belastning är viktig att veta.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003
Skrivet av netbuddy:

Drivrutins problem kanske? Rensade du bort de gamla Nvidia drivrutinerna innan du bytte grafikkortet?

Jao. Jag körde Display Driver Uninstaller från Guru3d. Känns bara så konstigt att det funkar bra när jag precis börjar att spela, och sen droppar efter ett tag. Låter ju precis som ett temp-problem. Några sekunders paus (utan att starta om spelet), gör att det börjar flyta igen, ett tag.

Skrivet av fantomsmurfen:

Men jag vill veta vad du har för temperatur på CPU när du kör Prime95. 53 grader är det för CPU eller för grafikkortet?

nej, det var för grafikkortet. CPUn ligger väl på 58 grader som mest när jag belastar med Prime95

Asrock P67 Extreme4 Gen3 | Delidded i7 3770k@4,5(1,23v) | NH-D15 | 16 GB DDR3 C.V LP| Palit Geforce GTX 1070 JS @1906/2075/9300 | EVGA G2 750w | Samsung 840 EVO | Corsair Force LE SSD | Win10 Pro N

HP ProLiant ML350 G6 | 2x Xeon X5550 | 32GB DDR3 | P410i 1GB | 1x 460w PSU | Intenso SSD | Corsair BX100 SSD | 6x WD Red | Windows Server 2016 Hyper-V Datacenter

Sony Vaio Pro 13 | i5 U4200 | 8GB DDR3 | 256GB SSD | Win10 Pro N

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Kör 3DMark och posta en länk till ditt resultat.

http://www.techpowerup.com/downloads/2350/futuremark-3dmark-2013-v1-2-362/

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003
Skrivet av fantomsmurfen:

Nej, men jag får godkänt resultat i 3dmark11 och FireStrike, inga problem där.

Asrock P67 Extreme4 Gen3 | Delidded i7 3770k@4,5(1,23v) | NH-D15 | 16 GB DDR3 C.V LP| Palit Geforce GTX 1070 JS @1906/2075/9300 | EVGA G2 750w | Samsung 840 EVO | Corsair Force LE SSD | Win10 Pro N

HP ProLiant ML350 G6 | 2x Xeon X5550 | 32GB DDR3 | P410i 1GB | 1x 460w PSU | Intenso SSD | Corsair BX100 SSD | 6x WD Red | Windows Server 2016 Hyper-V Datacenter

Sony Vaio Pro 13 | i5 U4200 | 8GB DDR3 | 256GB SSD | Win10 Pro N

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Bas Rutten:

Nej, men jag får godkänt resultat i 3dmark11 och FireStrike, inga problem där.

Vad betyder det i siffror? Skulle gärna se en länk på ditt resulat i Fire Strike. Både Graphics score och Physics score är intressant.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003

Fire Strike Score: 8178
Physics: 5829
test1: 50.81
test2: 40.18
physics test: 18.51
combined: 18.71

Men till problemet: Har övervakat med hjälp av MSI Afterburner, när jag spelar fifa14.
FPS ligger nästan alltid låst till 60, då jag måste köra med V-Sync pga. fruktansvärd "tearing" med detta kort av någon anledning.
Dock är det "Frametime" som blir mycket oregelbunden när jag upplever att det laggar! Frågan är varför?

Dessutom pendlar Core frequency väldigt, dvs den ligger inte på max (typ 950mhz) hela tiden, utan mellan 4-600! Är detta normalt?

Asrock P67 Extreme4 Gen3 | Delidded i7 3770k@4,5(1,23v) | NH-D15 | 16 GB DDR3 C.V LP| Palit Geforce GTX 1070 JS @1906/2075/9300 | EVGA G2 750w | Samsung 840 EVO | Corsair Force LE SSD | Win10 Pro N

HP ProLiant ML350 G6 | 2x Xeon X5550 | 32GB DDR3 | P410i 1GB | 1x 460w PSU | Intenso SSD | Corsair BX100 SSD | 6x WD Red | Windows Server 2016 Hyper-V Datacenter

Sony Vaio Pro 13 | i5 U4200 | 8GB DDR3 | 256GB SSD | Win10 Pro N

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Har exakt samma problem i D3 som fixar sig med alt tab! Witcher 2, Bioshock Infinite, Metro:LL och Aliens : CM spelade jag igenom på höga inställningar med solid framerate början till slut. Inte hittat någon lösning. Tänker mig typ att kortet throttlar för att det inte får jobba nog mycket?

Edit: pallar inte skriva specs via mobilen men kör referens-sapphire r9 290, 4770k och 8 gb ram på ett maximus hero om det nu skulle hjälpa