Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flen
Registrerad
Maj 2012

Compaq CQ61-210SO "postar" inte

Hej, jag har tagit mig an min kusins trasiga dator för att se om den gick att få igång. Problemet var att den bara spann upp fläkten och sen så stängdes den av.
Jag plockade ur RAM-minnena och då spann den upp fläkten men fortsatte köra, och visade en felkod i form av blinkande lampor. Koden betyder att det är något fel på systemminnet, så jag försökte köra ett i taget och byta plats på dem.
Med modulerna på ett visst sätt har jag fått den att inte längre visa en felkod, men det är fortfarande helt svart på skärmen.

Tror ni att det finns nåt sätt att få datorn att posta, eller är den nu mera en "grönsak"?

Tack på förhand
/Mvh Edvin

Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX Tempered Glass Edition CPU: Intel Core i7 4770K @4,5 Ghz Kylare: Corsair Hydro H115i GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition 11GB PSU: Fractal Design Tesla R2 1000W Moderkort: Gigabyte GA-Z87X-OC RAM: Corsair Vengeance LP 4x4 GB Systemdiskar: 2xSamsung 850 Pro 1TB i RAID 0
Skärm: Samsung U24E590D 24" 4K

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av ModernDwarfhair:

Hej, jag har tagit mig an min kusins trasiga dator för att se om den gick att få igång. Problemet var att den bara spann upp fläkten och sen så stängdes den av.
Jag plockade ur RAM-minnena och då spann den upp fläkten men fortsatte köra, och visade en felkod i form av blinkande lampor. Koden betyder att det är något fel på systemminnet, så jag försökte köra ett i taget och byta plats på dem.
Med modulerna på ett visst sätt har jag fått den att inte längre visa en felkod, men det är fortfarande helt svart på skärmen.

Tror ni att det finns nåt sätt att få datorn att posta, eller är den nu mera en "grönsak"?

Tack på förhand
/Mvh Edvin

kanske en chansning men testa ta ut batteriet & laddaren. håll in on/off knappen i 30sek. testa sen igen.
Clear Cmos ?

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flen
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av jonatan80:

kanske en chansning men testa ta ut batteriet & laddaren. håll in on/off knappen i 30sek. testa sen igen.
Clear Cmos ?

Jag har provat att ta hålla knappen intryckt i 30 utan ström. Hjälper inte. Hur rensar man cmos på en laptop? Jag tänkte prova det förut men visste inte hur man gör. :/

Skickades från m.sweclockers.com

Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX Tempered Glass Edition CPU: Intel Core i7 4770K @4,5 Ghz Kylare: Corsair Hydro H115i GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition 11GB PSU: Fractal Design Tesla R2 1000W Moderkort: Gigabyte GA-Z87X-OC RAM: Corsair Vengeance LP 4x4 GB Systemdiskar: 2xSamsung 850 Pro 1TB i RAID 0
Skärm: Samsung U24E590D 24" 4K

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av ModernDwarfhair:

Jag har provat att ta hålla knappen intryckt i 30 utan ström. Hjälper inte. Hur rensar man cmos på en laptop? Jag tänkte prova det förut men visste inte hur man gör. :/

Skickades från m.sweclockers.com

finns ju ett knappcells batteri kopplat till moderkortet. har du tur så finns det under luckan på undersidan
den laptop ja använder klarar inte youtube.

det ska vara nåt litet batteri kolla i videon, har du otur så måste du ta ut hela moderkortet.
http://www.youtube.com/results?search_query=CQ61-210SO+reset+...

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flen
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av jonatan80:

finns ju ett knappcells batteri kopplat till moderkortet. har du tur så finns det under luckan på undersidan
den laptop ja använder klarar inte youtube.

det ska vara nåt litet batteri kolla i videon, har du otur så måste du ta ut hela moderkortet.
http://www.youtube.com/results?search_query=CQ61-210SO+reset+...

Det har jag provat, och gör tyvärr ingen skillnad...

Skickades från m.sweclockers.com

Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX Tempered Glass Edition CPU: Intel Core i7 4770K @4,5 Ghz Kylare: Corsair Hydro H115i GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition 11GB PSU: Fractal Design Tesla R2 1000W Moderkort: Gigabyte GA-Z87X-OC RAM: Corsair Vengeance LP 4x4 GB Systemdiskar: 2xSamsung 850 Pro 1TB i RAID 0
Skärm: Samsung U24E590D 24" 4K

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av ModernDwarfhair:

Det har jag provat, och gör tyvärr ingen skillnad...

Skickades från m.sweclockers.com

kan ju vara själva sockets / minneskanalerna som är paj.
kan du testa minnena i nån dator kolla så dom funkar?

denna dator är annars perfekt om du vill öva på att skruva isär bärbara.
(om du nu är intresserad av plocka isär datorer)

finns vissa tekniker man kan lära sig så skruvarna kommer rätt sen när den ska ihop.
har du sen skruvar isär 3-4 olika modeller så kan man 99% av dom sätt det finns att bygga chassin.

fördelen är väl att aldrig behöver betala nån för att skruva isär. rengöring av fläktar osv.

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644