Permalänk

Skyhöga temperaturer med h80i

Hej! Efter att jag började överklocka min 4670k med min h80i har det bara blivit problem, Allt började med att jag prövade 1.25volt och 4.4Ghz OC, i prime gick temperaturen upp till 90+ på någon sekund. Har sedan haft 4.2 med 1.1volt och temperaturen låg på 80-90. Nu när jag sänkte allt till 4gbz och 1.05 volt ligger temperaturen för tillfället i 65-70grader i idle när jag satte på datorn! Det började på 35 och går bara uppåt! Vad händer?!

EDIT: Gick ner till ca 55grader men stannar där. Vill lägga till att innan överklock låg temperaturen på ca 30 grader idle och allt fungerade fint

Permalänk
Medlem

Monterat fel låter det som. Eller dåligt applicerad kylpasta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Imaculent:

Monterat fel låter det som. Eller dåligt applicerad kylpasta.

Skulle gissa på detta också Har själv en H80i och den kyler inte så dåligt för mig^^

Permalänk

Men allt fungerade bra efter att jag monterat den, temperaturen låg på ca 30grader i idle, Har inte monterat om den eller något, det enda jag har gjort är att överklocka.

Permalänk
Medlem

Som Imaculent säger så kan det vara monteringsfel (snett, dåligt tryck) eller att du lagt på antingen för mycket eller för lite kylpasta.

Permalänk
Medlem

jag hade samma problem när jag monterade min h80i. Hyfsad temp vid idle men tokhög temp vid överklock.tog bort blocket från cpu och såg att den bara hade täckt ca 30% av cpu.monterade om och det blev bra.

Permalänk

Placerade om kylaren och använde ny kylpasta. Allt verkade bra igen men när jag kör ett spel och sedan slutar stannar temperaturen på 45-50 grader, det har gått 2 timmar och temperaturerna är samm och går ej ner

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lukas0120:

Placerade om kylaren och använde ny kylpasta. Allt verkade bra igen men när jag kör ett spel och sedan slutar stannar temperaturen på 45-50 grader, det har gått 2 timmar och temperaturerna är samm och går ej ner

Vilket program använder du för att mäta temp's och hur ser fläkt/luftflöder ut i chassit förövrigt?

Permalänk
Skrivet av Christoffer1989:

Vilket program använder du för att mäta temp's och hur ser fläkt/luftflöder ut i chassit förövrigt?

Använder HWMonitor och Corsair link. Det har alltid varit bra temps och de har återgått normalt innan jag började överklocka och bytte ut några delar, Rörde inte kylaren. Luftflödet är väll bra, Har stock fläktarna för chassit och bytte h80i fläktarna till 2 st NF F12

Permalänk
Medlem

Du skulle ju kunnat få en CPU med dåligt monterad IHS, så var fallet med min 4770k, blev stor skillnad efter en delid. (Kör nu helt utan IHS)
Min 4770k klarade stock volt och stock speed bra, men temp sköt i höjden vid överclockning.

Permalänk
Skrivet av Xelnah:

Du skulle ju kunnat få en CPU med dåligt monterad IHS, så var fallet med min 4770k, blev stor skillnad efter en delid. (Kör nu helt utan IHS)
Min 4770k klarade stock volt och stock speed bra, men temp sköt i höjden vid överclockning.

Ursäkta min okunighet men vad är IHS och delid?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lukas0120:

Hej! Efter att jag började överklocka min 4670k med min h80i har det bara blivit problem, Allt började med att jag prövade 1.25volt och 4.4Ghz OC, i prime gick temperaturen upp till 90+ på någon sekund. Har sedan haft 4.2 med 1.1volt och temperaturen låg på 80-90. Nu när jag sänkte allt till 4gbz och 1.05 volt ligger temperaturen för tillfället i 65-70grader i idle när jag satte på datorn! Det började på 35 och går bara uppåt! Vad händer?!

EDIT: Gick ner till ca 55grader men stannar där. Vill lägga till att innan överklock låg temperaturen på ca 30 grader idle och allt fungerade fint

Var har du kopplat in pumpen?

Permalänk
Medlem

Håller med samtliga föregående inlägg om att du bör se över din installation och jag skulle vilja säga original fläktar tillbaka också, har själv exakt samma setup och kör på 4,5GHz ledigt på 1.26v med idle på 28-32 och max load på 60-73 grader.

Mvh!

Permalänk
Medlem
Skrivet av lorgix:

Var har du kopplat in pumpen?

det är ett slutet system

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sneaky_rhino:

det är ett slutet system

Han menar nog hur det slutna systemet får ström. Via moderkortet eller något annat?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sneaky_rhino:

det är ett slutet system

Även ett slutet system har en pump. Som sitter i blocket.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lorgix:

Var har du kopplat in pumpen?

H80i kopplas till sata ström och USB på moderkortet för styrningen

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lukas0120:

Ursäkta min okunighet men vad är IHS och delid?

Internal Heat Spreader, det s.k "locket" på processorn. Det överför värmen från processorn till kylblocket.

Delid är när man tar bort IHS'en eller byter ut kylpastan mellan själva processorn och IHS'en.

Permalänk

öppnade Chassit precis efter att jag använt datorn och jäklar vad varmt det var, luktade även lite bränt plast, men ytterst lite. Kände även på slangarna till h80i:n och dem var riktigt varma, Ska det vara så här? Fattar inte vad som händer, har monterat om kylaren ett antal gånger men samma problem.... Temperaturerna vägrar gå ner. Kan ha datorn på i timmar utan att göra någonting alls och tempsen ligger fortfarande på 45-50 grader. Ska jag försöka kontakta corsair?

Permalänk
Medlem

Pumpen kanske är sönder? Reklamera

Permalänk
Skrivet av SatellitPer:

Pumpen kanske är sönder? Reklamera

Tror jag ska begära en RMA Från corsairs hemsida. Eller ska jag kontaka affären jag köpte den från? Det var i julas jag köpte den från netonnet

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lukas0120:

Tror jag ska begära en RMA Från corsairs hemsida. Eller ska jag kontaka affären jag köpte den från? Det var i julas jag köpte den från netonnet

Så du har inte kopplat pumpen till något som har fläkstyrning? (typ CPU_FAN)

Permalänk
Skrivet av lorgix:

Så du har inte kopplat pumpen till något som har fläkstyrning? (typ CPU_FAN)

Jo det har jag. Sitter bra och jag kan kontrollera fläkar. Corsair link fungerar perfekt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xelnah:

Du skulle ju kunnat få en CPU med dåligt monterad IHS, så var fallet med min 4770k, blev stor skillnad efter en delid. (Kör nu helt utan IHS)
Min 4770k klarade stock volt och stock speed bra, men temp sköt i höjden vid överclockning.

Hur gör man det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lukas0120:

Jo det har jag. Sitter bra och jag kan kontrollera fläkar. Corsair link fungerar perfekt

Pumpen är ingen fläkt. Pumpen ska ha konstant spänning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lorgix:

Pumpen är ingen fläkt. Pumpen ska ha konstant spänning.

Pumpen på h80i kopplas på sata ström så alltså ingen 3pin för ström bara rpm avläsning

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mac83:

Pumpen på h80i kopplas på sata ström så alltså ingen 3pin för ström bara rpm avläsning

OK, då får vi hoppas att TS kopplat så då.

edit: Jag tror att jag förstår hur du menar. Då borde det inte gå att skapa det annars ganska vanliga felet som jag försökte utesluta.

Permalänk

Oj läste frågan fel. Givetvis har jag pumpen kopplat till sata ström och inte en 3 pin. Har kopplat allt rätt och det är jag 100% säker på

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lukas0120:

Oj läste frågan fel. Givetvis har jag pumpen kopplat till sata ström och inte en 3 pin. Har kopplat allt rätt och det är jag 100% säker på

OK. Det är händer annars då och då att folk kopplar in pumpen till CPU_FAN så att pumpen inte går som den ska.

Kanske är dags för RMA. Rapporteras någon RPM för pumpen?

Permalänk
Skrivet av lorgix:

OK. Det är händer annars då och då att folk kopplar in pumpen till CPU_FAN så att pumpen inte går som den ska.

Kanske är dags för RMA. Rapporteras någon RPM för pumpen?

Enligt corsair link ligger pumpen på ca 2200rpm