Hjälp!dator startar inte efter byte av grafiikkort

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2012

Hjälp!dator startar inte efter byte av grafiikkort

Hej
Har köpt ett ASUS Radeon R9 290X,när jag startar datorn så kommer det ingen bild står bara ingen signal.När jag ändrar till mitt gamla grafikkort så fungerar allt som det ska, så vad skall jag göra för att få datorn att känna av grafikkort

Dator Z77A-GD65/Inteli5-3570K 3.40GHz/Gigabyte Radeon HD6950 OC/Corsair RM 850W 80+ Gold/

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2014

upptatera bios? har du provat de?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Vad har du för övriga komponenter?
Kopplat in strömsladdarna i gpun?
För klent nätagg?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2011

Är båda strömkontakterna (6+8 pin) inkopplade? Tillräckligt med juice (W) från nätaggregatet? Snurrar fläktarna på kortet? Avinstallerat de gamla grafikkortsdrivrutinerna?

Chassi: NZXT Phantom 530 / SSD: Intel 520 240GB / HDD: Seagate 7200RPM 2TB x2 / CPU: i5 2500K @ 4,7 Ghz / Kylning: Noctua NH-U12P push/pull / GPU: 2x MSI GTX 780 Twin Frozr SLI / PSU: Corsair AX850 / MB: ASUS P8P67 Deluxe / RAM: Corsair 2x8GB 2133 mhz / OS: W7, Ubuntu / Mus: Logitech G602 / TB: Logitech UltraX Premium / Ljud: Sennheiser HD 598, Skärm: ACER Predator XB271HUA.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av alex1234:

upptatera bios? har du provat de?

har updaterat bios, trycker man på start så går moderkort igång samt alla fläktar även dom på grafikkortet

Dator Z77A-GD65/Inteli5-3570K 3.40GHz/Gigabyte Radeon HD6950 OC/Corsair RM 850W 80+ Gold/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av LucaBoo:

Är båda strömkontakterna (6+8 pin) inkopplade? Tillräckligt med juice (W) från nätaggregatet? Snurrar fläktarna på kortet? Avinstallerat de gamla grafikkortsdrivrutinerna?

dom är rätt inkoplade lyser grönt på korter har ett 850w border ju räckatill

Skrivet av ragequit:

Vad har du för övriga komponenter?
Kopplat in strömsladdarna i gpun?
För klent nätagg?

japp som sagt har ett 850w

Dator Z77A-GD65/Inteli5-3570K 3.40GHz/Gigabyte Radeon HD6950 OC/Corsair RM 850W 80+ Gold/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2011

Kör du med samma kabel till skärmen som tidigare?

Chassi: NZXT Phantom 530 / SSD: Intel 520 240GB / HDD: Seagate 7200RPM 2TB x2 / CPU: i5 2500K @ 4,7 Ghz / Kylning: Noctua NH-U12P push/pull / GPU: 2x MSI GTX 780 Twin Frozr SLI / PSU: Corsair AX850 / MB: ASUS P8P67 Deluxe / RAM: Corsair 2x8GB 2133 mhz / OS: W7, Ubuntu / Mus: Logitech G602 / TB: Logitech UltraX Premium / Ljud: Sennheiser HD 598, Skärm: ACER Predator XB271HUA.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av LucaBoo:

Kör du med samma kabel till skärmen som tidigare?

Har testa två olika hdmi kablar och dvi men med samma resultar

Dator Z77A-GD65/Inteli5-3570K 3.40GHz/Gigabyte Radeon HD6950 OC/Corsair RM 850W 80+ Gold/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2011

Provat med kortet i en annan PCIe slot?

Chassi: NZXT Phantom 530 / SSD: Intel 520 240GB / HDD: Seagate 7200RPM 2TB x2 / CPU: i5 2500K @ 4,7 Ghz / Kylning: Noctua NH-U12P push/pull / GPU: 2x MSI GTX 780 Twin Frozr SLI / PSU: Corsair AX850 / MB: ASUS P8P67 Deluxe / RAM: Corsair 2x8GB 2133 mhz / OS: W7, Ubuntu / Mus: Logitech G602 / TB: Logitech UltraX Premium / Ljud: Sennheiser HD 598, Skärm: ACER Predator XB271HUA.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av LucaBoo:

Provat med kortet i en annan PCIe slot?

ja samma sak där ,har även testa med mitt 6950 och 290 men då startar inte datorn

Dator Z77A-GD65/Inteli5-3570K 3.40GHz/Gigabyte Radeon HD6950 OC/Corsair RM 850W 80+ Gold/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av ragequit:

Vad har du för övriga komponenter?
Kopplat in strömsladdarna ordentligt i gpun?
För klent nätagg?

Gjorde samma fel själv..

Fractal Design R4 | Cooler Master V700 | I5 4670k 4.3 Ghz | CM Hyper 212 EVO | Gigabyte GA-Z87X-D3H | Ballistix sport 1600MHz 16GB | 2x120GB ssd RAID, | GTX 770 OC | Windows 10 | Steelseries Rival | Func KB-460 MX Blue | AOC i2367Fmx2 |
AOC g2460Pg |[/B]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av oolllee:

Gjorde samma fel själv..

lamporna lyser grönt samt att fläktarna fungerar

Dator Z77A-GD65/Inteli5-3570K 3.40GHz/Gigabyte Radeon HD6950 OC/Corsair RM 850W 80+ Gold/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2013

Prova ta ur kortet ur platsen och blås rent, kan vara damm i porten, har råkat ut för det själv. Även om kablarna sitter för dåligt i kan det lysa grönt. Pröva även att byta plats på dom. Kolla även dom små stiften på kablarna, ibland är dom inte intryckta ordentligt men ger ändå grönt.

Server: AMD Ryzen 7 1800X 8/16 | ASUS Crosshair VI hero | 64 GB Corsair RAM @3000 MHz | ASUS radeon RX 460 2GB | Samsung 960 PRO 512 GB M.2 | 2x 2 TB Samsung 850 PRO SSD | 6x Seagate 10 TB | NEC PA301W @ 2560x1600 | Linux Mint 19 Cinnamon

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2013
Skrivet av Birdnest:

lamporna lyser grönt samt att fläktarna fungerar

Fläktarna kan få ström av moderkortet.

#1: Z370N ITX | i7 8700k | GTX 980 | 32GiB | 950 Pro 512GB
#2: P8Z77-M pro | i7 3770k | AMD 6970 | 16GiB

Server: Z370-G | i5 8600T | 32GiB | UnRAID 6.5.0 | 68TB
HTPC: i7 2600k | GTX 1050ti | 8GiB
Smartphone: Huawei Mate 10 Pro | Android 8.0 | root | Shure SE535

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av Birdnest:

lamporna lyser grönt samt att fläktarna fungerar

Lamporna och fläktarna får ström av moderkortet genom PCIn.
Tryck in kablarna en gång till och var inte rädd för att ta i lite.

Fractal Design R4 | Cooler Master V700 | I5 4670k 4.3 Ghz | CM Hyper 212 EVO | Gigabyte GA-Z87X-D3H | Ballistix sport 1600MHz 16GB | 2x120GB ssd RAID, | GTX 770 OC | Windows 10 | Steelseries Rival | Func KB-460 MX Blue | AOC i2367Fmx2 |
AOC g2460Pg |[/B]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2012

åkte o byte kort men samma problem,tycker det värkar vara moderkortet eller agget som stoppar

Dator Z77A-GD65/Inteli5-3570K 3.40GHz/Gigabyte Radeon HD6950 OC/Corsair RM 850W 80+ Gold/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2012

Äntligen !!! Hitta lösningen fick uppdatera bios manuellt inne i bios verkar inte fungera med Msi live update även fast det sa att de var updaterat,fast nu så bootar window långsamt något som vet vad ändra inne i bios??

Dator Z77A-GD65/Inteli5-3570K 3.40GHz/Gigabyte Radeon HD6950 OC/Corsair RM 850W 80+ Gold/