Win 8 datorer fungerar att spela online men ej att surfa

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bagarmossen
Registrerad
Jun 2003

Win 8 datorer fungerar att spela online men ej att surfa

Har ett problem med ungarnas dator när de ska surfa så får vi upp "sidan kan inte visas" efter någon minut - när de spelar WoW och CS är det inga problem med uppkopplingen.

När man kollar så är nätverkssymbolen korsad och står som "inte tillgänglig" fast vi fortfarande är uppkopplade mot routern - loggar vi ut och in igen på routern så fungerar surfen någon minut - sedan samma sak igen.

Hade samma problem på en annan win 8 dator som vi returnerade... :/

Har en Belkin router men inte sett något om detta på deras hemsida

Routern fungerar perfekt med windows 7 datorerna.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Limhamn
Registrerad
Dec 2010

Nu vet jag ju inte om Belkin har olika drivrutiner för olika OS och om det krävs olika drivrutinerför 32 eller 64bitars OS, men börja där kanske?

Du är i alla fall på rätt ställe för att få hjälp då hela den samlade "eliten" finns här, så jag tror att du kommer att kunna få löst detta inom sin goda tid. Själva så är inte nätverk inte en utav mina starkaste sidor tyvärr...

Dessutom så måste finnas trådar om detta känner jag, så använd din "Google-Fu"

Lycka till!

Edit ser ju nu att du är en gammal swecklockers räv

Edit igen, jag svamlar nog bara då ni ju redan har uppkoppling och därför korrekt drivrutin...sry mannen :/

[HELIX] <> CPU: Intel Core i5 4690K <> CPU-Cooler: Noctua NH-D15 [2x140mm] <> MB: Gigabyte G1.SNIPER Z97 <> RAM: 16GB 1866MHz Kingston HyperX Beast <> GPU: MSI GTX 970 4G GAMING <> SSD: Intel 520 120GB <> HDD: WD Green 1TB+2TB /Samsung SP 640GB /Seagate ST 160GB <> PSU: EVGA Supernova G2 750W 80+ Gold Mod. <> Case: FD Arc Midi R2 [3x140mm/4x120mm] <> Monitor: DELL U2412M <> HT: ONKYO TX-NR656 <> TANNOY MX-M 7.1<> HP: JBL Synchros S500 <> Keyboard: CM Storm QF TK MX-B <> Mouse: MX-518 + ICEMAT <> DVD: Samsung SE-208GB [Ext.] <> IC: 100/10 <> OS: Win7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Solna
Registrerad
Feb 2004

Är detta med kabel eller trådlöst?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bagarmossen
Registrerad
Jun 2003
Skrivet av Oneone:

Är detta med kabel eller trådlöst?

Det är trådlöst

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Solna
Registrerad
Feb 2004
Skrivet av PutteH:

Det är trådlöst

Får du samma fel med kabel , har du testat? i såfall skulle jag köra med kabel och sen köra windows update o se om det finns udpates där? kanske uppdatera will 8.1?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bagarmossen
Registrerad
Jun 2003

Sorry för min bristfälliga beskrivning - är 8.1 på burken - har uppdaterat drivrutinerna från HP, gjort ominstallation..... Och det som är riktigt skumt är ju att det blev samma problem på laptopen som vi returnerade......

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jun 2010

Hadde et lignende problem og da var det ofte et problem med DNS gjennom min internet leverandør. Teste om du kan skifte ut DNS innstillinger i din router.

Når det gjelder WoW og lignende spill, så kan de holde kontakt med server via UDP i stedet for TCP/IP Protokoll. Så opp på wiki dersom du ikke vet hvordan IP Og DNS fungerer og ev. forskjellen på UDP og IP protokoll.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Strängnäs
Registrerad
Okt 2010

Gigantrix har rätt. Kolla DNS. spelen går mot specifik IP-adress och behöver inte göra namnuppslag, därför fungerar de.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bagarmossen
Registrerad
Jun 2003

Ska testa å sätta över till Googles DNS när jag kommer hem från jobbet - men märkligt att det bara påverkar win 8 och 8.1 burkar ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Solna
Registrerad
Feb 2004

Men har du provat med kabel? om det är samma fel kan man fortsätta felsökjandet svårt att veta om det bara är wlan som påverkas.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Apr 2012

Jag har samma problem. Mumble dör och sidan kan inte visas, inga problem i CSGO.
Kör via kabel och det återkommer ganska snabbt.

2600k @ STOCK <|> GTX 970 Omega!<|> Nån samsung 500gb ssd <|> 16 GB Kingston Hyper X <|> BenQ XL2420t
"Det finns inget skrot, bara gamla delar som kan användas på nya sätt" - Mulle Meck

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bagarmossen
Registrerad
Jun 2003

Har ändrat dns i routern till 8.8.8.8 och 8.8.4.4 och kickat ut IE 11 - kört en liten stund och så här långt känns surfen stabil men om jag tittar i inställningar i högerfältet så står det "inte tillgängligt" på nätverkssymbolen - akademiskt problem men störande