Problem när Switch är med i bilden

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2009

Problem när Switch är med i bilden

Hej! Jag har just nu en Netgear CG3100 från Com Hem som router och införskaffade mig nyss en Switch för att utöka mina nätverksportar. Det jag köpte var denna: https://www.komplett.se/netgear-5-x-gigabit-av-switch/777031

Det jag gör är: Jag drar en nätverkskabel från en utav portarna på routern till switch port nr 1. Sen en nätverkskabel från routern till Homeplug (1), sen en nätverkskabel från Homeplug (2) till min Raspberry Pi. Det konstiga är dock att internet segar ner sig rejält på alla datorn i hemmet. Datorn är direkt ansluten till routern via nätverkskabel. Vad kan felet vara ?

När jag har Switchen ikopplad & ska logga in på 192.168.0.1 så kommer jag till switchen från datorn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av critaL:

Hej! Jag har just nu en Netgear CG3100 från Com Hem som router och införskaffade mig nyss en Switch för att utöka mina nätverksportar. Det jag köpte var denna: https://www.komplett.se/netgear-5-x-gigabit-av-switch/777031

Det jag gör är: Jag drar en nätverkskabel från en utav portarna på routern till switch port nr 1. Sen en nätverkskabel från routern till Homeplug (1), sen en nätverkskabel från Homeplug (2) till min Raspberry Pi. Det konstiga är dock att internet segar ner sig rejält på alla datorn i hemmet. Datorn är direkt ansluten till routern via nätverkskabel. Vad kan felet vara ?

När jag har Switchen ikopplad & ska logga in på 192.168.0.1 så kommer jag till switchen från datorn.

Är 192.168.0.1 routerns adress (också)? I så fall låter det ju som en lite dålig situation med två enheter som vill ha den, byt på den ena?

(Är lite överraskad att en så pass billig switch har något gränssnitt öht men om den nu har det så är det väl inte mer med det.)

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av evil penguin:

Är 192.168.0.1 routerns adress (också)? I så fall låter det ju som en lite dålig situation med två enheter som vill ha den, byt på den ena?

(Är lite överraskad att en så pass billig switch har något gränssnitt öht men om den nu har det så är det väl inte mer med det.)

Okej men löser det problemet med att internet segas ner som F*n ? Jag har en 100/10 MB lina men när switchen är i så får jag ut ca 5Mb/s

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Du har ju köpt nån "mediaswitch" som verkar ha nån typ av automatisk QoS prioritering av portarna, du borde valt en normal switch i stället som en GS 105 men du kan ju provaa att fördela om portarna och se om prioriteten gör skillnad.

Det kan förresten även vara en adresskonflikt om du kommer in till switchens interface istället för gatewayen, det är inte bra om switchinterfacet får trafik som ska till gatewayen så du bör ändra på det.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av critaL:

Okej men löser det problemet med att internet segas ner som F*n ? Jag har en 100/10 MB lina men när switchen är i så får jag ut ca 5Mb/s

Om det stämmer att du har en adresskonflikt så bör det fungera väldigt dåligt (kanske inte alls?).

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync