Köpt begagnat GTX670 från Norge, tull och moms avgifter?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014

Köpt begagnat GTX670 från Norge, tull och moms avgifter?

Jag köpte ett begagnat GTX670 från en kompis i Norge och han skickade det i Torsdags innan påsk. Jag undrar om jag kommer få betala något extra för det (förutom dom 600nok jag gav för det).

Tyvärr skrev inte min kompis "gåva" på paketet så jag kommer inte undan den vägen. Han skrev heller inte värdet på kortet på paketet vad jag vet, och inget kvitto i paketet heller.

http://www.tullverket.se/innehallao/tjanster/avgiftsguiden

Där kan man tydligen räkna ut hur mkt man kan behöva betala för att "importera" en vara.
Inte mycket till hjälp iofs, står inget om begagnade varor och hur fan får dom ut värdet av ett grafikkort som inte tillverkas längre och som dessutom är begagnat?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lünd
Registrerad
Feb 2002

Eftersom det inte är från ett företag med medföljande faktura så ska du ha en jäkla otur om du åker på tull+moms.

Phenom II X4-burk, ThinkPad X61

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå. :)
Registrerad
Jan 2012

Fan man glömmer lätt bort att Norge inte är med i EU.
Skönt för dom :/

Frer8833:
"Jag läste nyss att det behövs hdmi 2.1 eller DP 1.4 för att överföra 4k 120hz till TV-n från datorn. Då behövs också Nvidias senaste starkaste GPU RTX 6000 som har DP 1.4 och nån nyaste starkaste, tror jag, dator-CPU. Har TV-toppmodellerna som du nämnde hdmi 2.1 eller dp 1.4? Annars får jag glömma på ett tag att spela på 4k 120hz. Swedx har paneler på 4k 120hz (visste du inte detta?) men de har bara hdmi 2.0, så jag skrev till dem att uppdatera display-kontakten."
Sitter på en Asus-fri dator.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Maj 2003

Möjligen kan du åka på moms. Tull från 1300 spänn, (1300:- var gränsen för ett drygt år sedan, den kan ha ändrats, men inte så mycket så att det är relevant) moms från första kronan. Och det spelar ingen roll om det står "gåva" på paketen eller inte.
Åker du på moms kommer Tullen höra av sig och vilja veta vad värdet är på försändelsen, och du får helt enkelt välja själv hur du vill gå till väga därifrån. Anser de att du har betalat mindre än värdet på försändelsen kan de mycket väl använda siffror från någon begagnatsida, eller prisjakt, och hävda att det är värdet du ska betala moms för, och då får du slåss för din sak... Eller, låtsas som om du inte vet vad det är för paket de pratar om, det kan inte vara till dig, och låta det gå i retur. Då får du ge polaren en slant till för att skicka det till dig på nytt, och hoppas på mer tur...
B!

Edit
När jag funderar på det... Datorer / Elektronik från Norge är tullfritt... Tror jag. Fortfarande moms från första kronan, och postens avgift på 100:- för att göra "jobbet" åt dig.
/Edit

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.