Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Förlänga mitt wifi :)

Hej!
Vårt wifi hemma räcker inte riktigt in i mitt rum. Så jag undrar om denna skulle fungera att andvända, om ja. hur kopplar jag in den?
http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/accesspunkt/Andersso...

vill förlänga det så jag slipper slösa på mobilsurfen.

Mvh Alex

Moderkort: Asus P8P67 EVO B3 | Proccesor: i7 2600k @4,6Ghz Antec 620 PnP GT 1450rpm | Ram: Corsair 8gb Vengeance och 8gb Vengeance LP | Chassi: Fractal Design Arc | Grafikkort: MSI Gtx 660ti 2gb Power Edition Nätagg Corsair TX650w V2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

Det där är en router, du behöver en Repeater (tror jag)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

hej!
Köpte idag den jag länkade och den fungerar. Men dock tappas signalen väldigt ofta (ca 1 gång varannan minut). Vad kan det bero på? Sjukt irriterande och man kan inte komma in i "mini routerns" hemsida och ställa in den heller.
Någon som vet va det kan va?

Moderkort: Asus P8P67 EVO B3 | Proccesor: i7 2600k @4,6Ghz Antec 620 PnP GT 1450rpm | Ram: Corsair 8gb Vengeance och 8gb Vengeance LP | Chassi: Fractal Design Arc | Grafikkort: MSI Gtx 660ti 2gb Power Edition Nätagg Corsair TX650w V2

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Sannapulsen:

Hej!
Vårt wifi hemma räcker inte riktigt in i mitt rum. Så jag undrar om denna skulle fungera att andvända, om ja. hur kopplar jag in den?
http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/accesspunkt/Andersso...

vill förlänga det så jag slipper slösa på mobilsurfen.

Mvh Alex

Dra en kabel till ditt rum istället.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av giplet:

Dra en kabel till ditt rum istället.

finns en "WAN" port i den. Ska man dra en sladd från routern till den och sätta i WAn då eller? eller hur menar du? Finns det inte typ nå billiga trådlösa switchar?

Moderkort: Asus P8P67 EVO B3 | Proccesor: i7 2600k @4,6Ghz Antec 620 PnP GT 1450rpm | Ram: Corsair 8gb Vengeance och 8gb Vengeance LP | Chassi: Fractal Design Arc | Grafikkort: MSI Gtx 660ti 2gb Power Edition Nätagg Corsair TX650w V2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
#Archlinux
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Sannapulsen:

finns en "WAN" port i den. Ska man dra en sladd från routern till den och sätta i WAn då eller? eller hur menar du? Finns det inte typ nå billiga trådlösa switchar?

Du skall använda routern som en AP (Access Point). Stäng av DHCP på nya routern och reservera en IP Adress på den ursprungliga routern som den nya kan ta del av. Har du sladd så skall du koppla in det i LAN porten.

Du måste ta en titt också vilka kanaler som är upptagna i ditt område och välja en som inte är tagen eller den som är minst tagen för att slippa störningar. Du skall _inte_ köra på samma kanal som din första router.

Kommer du inte åt routern via WIFI så får du koppla in din dator till LAN porten för att ställa in den rätt enligt ovan beskrivning och sedan koppla in sladden i LAN till LAN D.v.s. Lan från ena routern till LAN till den nya routern.

Guide som du kan skumma igenom om hur man gör detta som jag beskrev ovan.
WIFI Analyzer som du kan kontrollera närliggande nätverk.

Skrivet av Appel99:

Det där är en router, du behöver en Repeater (tror jag)

WIFI Repeater höjer bara latensen med dubbla om inte mer och är onödig. En vanlig router kan agera som en AP och är det man bör göra i hans nätverk.

EDIT: Förtydligade mitt svar lite.

Arch - Makepkg, not war -||- Asus Crosshair Hero VI -||- GSkill 16GiB DDR4 15-15-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 1600x @ 4.1GHz -||- nVidia MSI 970 Gaming -||- Samsung 850 Pro -||- EVEGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- Asus Xonar Essence STX -||- Sennheiser HD-650 -||
Arch Linux, one hell of a distribution.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mälardalen
Registrerad
Dec 2012

Det bästa är att dra kabel.

Näst bästa att dra kabel så nära du kan och ha en trådlös accesspunkt där.

Tredje bästa är att uppgradera routern eller dess antenn så att den når fram.

Fjärde bästa är en trådlös repeater som repeterar signalen från den första signalen.

Med en bra/ok router brukar man kunna använda den som antingen router/accesspunkt/förlängare.

[1700X] [B350 mITX] [16GB DDR4@3200MHz] [Vega 56] [Nano S] [D15S] [Win 10 Pro]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Nov 2002

Alternativt kan man köra Powerline adapters. Men ta dem på öppetköp då jag inte vet hur elen är dragen i ditt hus. Ligger ditt rumk på samma FAS som routerns eluttag bör dessa typer av adapters fungera prima.

http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/powerline_homeplug/?...

System:\Dator\Spel>2600k¤4.5ghz_-_8Gb_-_670GTX_OC_-_Xonar_DX.exe
System:\Dator\Laptop>Samsung_-_535U3C-A01.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Commander:

Du skall använda routern som en AP (Access Point). Stäng av DHCP på nya routern och reservera en IP Adress på den ursprungliga routern som den nya kan ta del av. Har du sladd så skall du koppla in det i LAN porten.

Du måste ta en titt också vilka kanaler som är upptagna i ditt område och välja en som inte är tagen eller den som är minst tagen för att slippa störningar. Du skall _inte_ köra på samma kanal som din första router.

Kommer du inte åt routern via WIFI så får du koppla in din dator till LAN porten för att ställa in den rätt enligt ovan beskrivning och sedan koppla in sladden i LAN till LAN D.v.s. Lan från ena routern till LAN till den nya routern.

Guide som du kan skumma igenom om hur man gör detta som jag beskrev ovan.
WIFI Analyzer som du kan kontrollera närliggande nätverk.

WIFI Repeater höjer bara latensen med dubbla om inte mer och är onödig. En vanlig router kan agera som en AP och är det man bör göra i hans nätverk.

EDIT: Förtydligade mitt svar lite.

har en sladd från ursprungliga routern till LAN portern på den nya. Läget är satt på AP men nu går det inte att connecta alls till det nya wifi?

Moderkort: Asus P8P67 EVO B3 | Proccesor: i7 2600k @4,6Ghz Antec 620 PnP GT 1450rpm | Ram: Corsair 8gb Vengeance och 8gb Vengeance LP | Chassi: Fractal Design Arc | Grafikkort: MSI Gtx 660ti 2gb Power Edition Nätagg Corsair TX650w V2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
#Archlinux
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Sannapulsen:

har en sladd från ursprungliga routern till LAN portern på den nya. Läget är satt på AP men nu går det inte att connecta alls till det nya wifi?

Vad är felet, inget WIFI, Får inte IP adress utveckla ditt svar.

Så den nya routern hade AP läge? Har den fått en adress från den tidigare routern vad gjorde du hur gjorde du etc... Lite svårt att svara på din fråga här förstår du väl när du ger så lite information.

Arch - Makepkg, not war -||- Asus Crosshair Hero VI -||- GSkill 16GiB DDR4 15-15-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 1600x @ 4.1GHz -||- nVidia MSI 970 Gaming -||- Samsung 850 Pro -||- EVEGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- Asus Xonar Essence STX -||- Sennheiser HD-650 -||
Arch Linux, one hell of a distribution.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Commander:

Vad är felet, inget WIFI, Får inte IP adress utveckla ditt svar.

Så den nya routern hade AP läge? Har den fått en adress från den tidigare routern vad gjorde du hur gjorde du etc... Lite svårt att svara på din fråga här förstår du väl när du ger så lite information.

jag loggade bara in i routerns sida och satte den i AP läge. Dock tror jag jag åker och lämnar tillbaka den idag. Tappar mottagningen hela tiden. Finns det något enklare sätt att gå tillväga?

Moderkort: Asus P8P67 EVO B3 | Proccesor: i7 2600k @4,6Ghz Antec 620 PnP GT 1450rpm | Ram: Corsair 8gb Vengeance och 8gb Vengeance LP | Chassi: Fractal Design Arc | Grafikkort: MSI Gtx 660ti 2gb Power Edition Nätagg Corsair TX650w V2

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Sannapulsen:

jag loggade bara in i routerns sida och satte den i AP läge. Dock tror jag jag åker och lämnar tillbaka den idag. Tappar mottagningen hela tiden. Finns det något enklare sätt att gå tillväga?

Var sitter den rent fysiskt. Om du kopplat in den precis bredvid din router så fyller den ju ingen funktion. Du ska montera den någonstans mellan routern och ditt rum dit du kan dra en nätverkssladd.

Jag vidhåller att det enklaste och bästa sättet att koppla in en dator är att dra en nätverkskabel till den. Det tar några timmars arbete att få det snyggt, men det besparar en många problem. Jag gissar att du redan lagt mer tid på detta än det skulle ta att dra en nätverkskabel. Jag har dragit säkert 100m nätverkskabel i mitt hus och jag lovar dig att det är inte många ställen du faktiskt kan se kabeln.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av giplet:

Var sitter den rent fysiskt. Om du kopplat in den precis bredvid din router så fyller den ju ingen funktion. Du ska montera den någonstans mellan routern och ditt rum dit du kan dra en nätverkssladd.

Jag vidhåller att det enklaste och bästa sättet att koppla in en dator är att dra en nätverkskabel till den. Det tar några timmars arbete att få det snyggt, men det besparar en många problem. Jag gissar att du redan lagt mer tid på detta än det skulle ta att dra en nätverkskabel. Jag har dragit säkert 100m nätverkskabel i mitt hus och jag lovar dig att det är inte många ställen du faktiskt kan se kabeln.

Eftersom TS inte vill slösa på mobilsurfning kan vi ju anta att det är en mobil eller surfplatta utan närverksuttag som ska kopplad in.

Därmed är det första delen av ditt inlägg som är intressant:-) även vad jag skulle rekommendera TS att göra.

Skickades från m.sweclockers.com

Laptop: ASUS UL30VT CPU: Intel SU7300@1,9 GHz (stock 1,3 fabriksklockad till 1,7) GPU 1: Nvidia GeForce G210m @ 750/850 (stock 606/790) GPU 2:Intel GMA X4500MHD (växlingsbar grafik) RAM: 4 GB SSD: Crucial M4 128 GB OS: Windows 8.1 PRO N med fungerande växlingsbar grafik
Citera gärna om du vill att jag ska hitta tillbaka

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Pellepelikan:

Eftersom TS inte vill slösa på mobilsurfning kan vi ju anta att det är en mobil eller surfplatta utan närverksuttag som ska kopplad in.

Därmed är det första delen av ditt inlägg som är intressant:-) även vad jag skulle rekommendera TS att göra.

Skickades från m.sweclockers.com

precis det är till min galaxy s4. Jag har den nya #routern" i mitt rum. Men om jag ska dra sladd från routern till nya routern. Ska jag sätta den kabeln i LAN eller WAN porten?

Moderkort: Asus P8P67 EVO B3 | Proccesor: i7 2600k @4,6Ghz Antec 620 PnP GT 1450rpm | Ram: Corsair 8gb Vengeance och 8gb Vengeance LP | Chassi: Fractal Design Arc | Grafikkort: MSI Gtx 660ti 2gb Power Edition Nätagg Corsair TX650w V2

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Sannapulsen:

precis det är till min galaxy s4. Jag har den nya #routern" i mitt rum. Men om jag ska dra sladd från routern till nya routern. Ska jag sätta den kabeln i LAN eller WAN porten?

Om du konfigurerat din nyinköpta pryl som AccessPoint så ska den få internet via sladd från ett LAN-uttag på er router. Har du inte kopplat in någon sladd så agerar den antingen Repeater (dvs tar emot internet via trådlöst och sänder det vidare trådlöst), vilket innebär att den har precis lika dålig inkoppling som om du kopplat Galaxyn direkt till det trådlösa från routern. Alternativt surfar du inte alls via din nya "router".

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av giplet:

Om du konfigurerat din nyinköpta pryl som AccessPoint så ska den få internet via sladd från ett LAN-uttag på er router. Har du inte kopplat in någon sladd så agerar den antingen Repeater (dvs tar emot internet via trådlöst och sänder det vidare trådlöst), vilket innebär att den har precis lika dålig inkoppling som om du kopplat Galaxyn direkt till det trådlösa från routern. Alternativt surfar du inte alls via din nya "router".

okej tack så mycket!

Moderkort: Asus P8P67 EVO B3 | Proccesor: i7 2600k @4,6Ghz Antec 620 PnP GT 1450rpm | Ram: Corsair 8gb Vengeance och 8gb Vengeance LP | Chassi: Fractal Design Arc | Grafikkort: MSI Gtx 660ti 2gb Power Edition Nätagg Corsair TX650w V2

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av giplet:

Om du konfigurerat din nyinköpta pryl som AccessPoint så ska den få internet via sladd från ett LAN-uttag på er router. Har du inte kopplat in någon sladd så agerar den antingen Repeater (dvs tar emot internet via trådlöst och sänder det vidare trådlöst), vilket innebär att den har precis lika dålig inkoppling som om du kopplat Galaxyn direkt till det trådlösa från routern. Alternativt surfar du inte alls via din nya "router".

det funkar svinbra och är snabbt som fan nu. Men samma problem att ibland bryts kopplingen till AP och går över på 4g i kanske 30sek, sen tillbaka på wifi

Moderkort: Asus P8P67 EVO B3 | Proccesor: i7 2600k @4,6Ghz Antec 620 PnP GT 1450rpm | Ram: Corsair 8gb Vengeance och 8gb Vengeance LP | Chassi: Fractal Design Arc | Grafikkort: MSI Gtx 660ti 2gb Power Edition Nätagg Corsair TX650w V2

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Sannapulsen:

det funkar svinbra och är snabbt som fan nu. Men samma problem att ibland bryts kopplingen till AP och går över på 4g i kanske 30sek, sen tillbaka på wifi

Kolla så att du kopplar upp till rätt nät. Du bör nu ha två nät med olika namn i huset. Du ska koppla upp din Galaxy till det nya.
Alternativet är att det egentligen är din Galaxy som har problem. Det är osannolikt att både din gamla router och din nya AP har samma problem med att nätet går upp och ner.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av giplet:

Kolla så att du kopplar upp till rätt nät. Du bör nu ha två nät med olika namn i huset. Du ska koppla upp din Galaxy till det nya.
Alternativet är att det egentligen är din Galaxy som har problem. Det är osannolikt att både din gamla router och din nya AP har samma problem med att nätet går upp och ner.

har inte med telefonen att göra. Har en lan port som i AP routern som jag kopplat till datorn. Även datorn tappa connection ibland.

Moderkort: Asus P8P67 EVO B3 | Proccesor: i7 2600k @4,6Ghz Antec 620 PnP GT 1450rpm | Ram: Corsair 8gb Vengeance och 8gb Vengeance LP | Chassi: Fractal Design Arc | Grafikkort: MSI Gtx 660ti 2gb Power Edition Nätagg Corsair TX650w V2

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Sannapulsen:

har inte med telefonen att göra. Har en lan port som i AP routern som jag kopplat till datorn. Även datorn tappa connection ibland.

Kan du bekräfta att du kopplar upp till din nya Andersson Accesspunkt och inte till den gamla routern. Annars gäller inte nedanstående.

Ok. Det verkar inte som att du kopplat som jag föreslog. Du ska koppla en sladd från ett LAN-uttag på routern till LAN-uttaget på din nya Accesspunkt.

Som du har kopplat nu så innebär det att din nya Accesspunkt är en repeater som tar emot trådlös signal från routern och sänder den vidare. Eftersom den sitter i ditt rum innebär det att den har precis lika dålig kontakt med routern som din Galaxy.

Ett alternativ till att pilla mer med detta kan vara att sätta accesspunkten i ett uttag mitt emellan routern och ditt rum. Nackdelen med att göra så är att du får högre latenser, dvs fördröjning innan det händer något. Om du spelar onlinespel är detta förödande, men för vanligt surfande spelar det ingen roll.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Har du kabel någonstans närmare det rum du vill ha bättre wifi-täckning? Sätt den där och kör den i accesspunktsläge.
Annars kör du den i repeaterläge, dvs. den repeterar signalen trådlöst. Viktigt är då att den placeras där du har godkänd wifi-täckning från början. Den kan inte magiskt göra något dåligt bra, men den kan ta det som är bra och skicka det längre.

Hur du konfigurerar den borde stå i manualen och ofta finns en guide där man kan välja router, ap eller repeaterläge, sedan svarar du på lite frågor och sedan är det klart.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av giplet:

Kan du bekräfta att du kopplar upp till din nya Andersson Accesspunkt och inte till den gamla routern. Annars gäller inte nedanstående.

Ok. Det verkar inte som att du kopplat som jag föreslog. Du ska koppla en sladd från ett LAN-uttag på routern till LAN-uttaget på din nya Accesspunkt.

Som du har kopplat nu så innebär det att din nya Accesspunkt är en repeater som tar emot trådlös signal från routern och sänder den vidare. Eftersom den sitter i ditt rum innebär det att den har precis lika dålig kontakt med routern som din Galaxy.

Ett alternativ till att pilla mer med detta kan vara att sätta accesspunkten i ett uttag mitt emellan routern och ditt rum. Nackdelen med att göra så är att du får högre latenser, dvs fördröjning innan det händer något. Om du spelar onlinespel är detta förödande, men för vanligt surfande spelar det ingen roll.

det är precis så jag har kopplat den i AP läget. Men den tappar kontakten ibland. Men det kommer tillbaka efter kanske 30 sek. Inget större problem dock väldigt irriterande

Moderkort: Asus P8P67 EVO B3 | Proccesor: i7 2600k @4,6Ghz Antec 620 PnP GT 1450rpm | Ram: Corsair 8gb Vengeance och 8gb Vengeance LP | Chassi: Fractal Design Arc | Grafikkort: MSI Gtx 660ti 2gb Power Edition Nätagg Corsair TX650w V2

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Sannapulsen:

det är precis så jag har kopplat den i AP läget. Men den tappar kontakten ibland. Men det kommer tillbaka efter kanske 30 sek. Inget större problem dock väldigt irriterande

Jag beskrev två sätt att koppla. Vilket är precis så som du har kopplat? Ena eller båda?

Om vi antar att ditt ursprungliga problem beror på att du är för långt från routern. Mottagningen är dålig och ibland tappar den kontakten. Nu har du köpt en Accesspunkt, vilken korrekt inkopplad också ger trådlöst nät. Själva syftet med en Accesspunkt är att förbättra det trådlösa nätet på ett ställe dit det nuvarande inte når. Hur kan du uppleva samma problem med accesspunkten när du så vitt jag förstår bara sitter några meter ifrån den?

Jag ser några möjliga svar på den frågan:
1. Accesspunkt trasig. Knappast troligt att den skulle ha precis samma fel som den gamla routern.
2. Du har kopplat fel. Antingen har du inte kopplat rätt mellan Router och Accesspunkt, eller ansluter du inte till Accesspunkter osv.
3. Din Galaxy är trasig.

Ger du upp nu så har du köpt en produkt för att lösa ett problem utan att du lyckades lösa problemet.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av giplet:

Jag beskrev två sätt att koppla. Vilket är precis så som du har kopplat? Ena eller båda?

Om vi antar att ditt ursprungliga problem beror på att du är för långt från routern. Mottagningen är dålig och ibland tappar den kontakten. Nu har du köpt en Accesspunkt, vilken korrekt inkopplad också ger trådlöst nät. Själva syftet med en Accesspunkt är att förbättra det trådlösa nätet på ett ställe dit det nuvarande inte når. Hur kan du uppleva samma problem med accesspunkten när du så vitt jag förstår bara sitter några meter ifrån den?

Jag ser några möjliga svar på den frågan:
1. Accesspunkt trasig. Knappast troligt att den skulle ha precis samma fel som den gamla routern.
2. Du har kopplat fel. Antingen har du inte kopplat rätt mellan Router och Accesspunkt, eller ansluter du inte till Accesspunkter osv.
3. Din Galaxy är trasig.

Ger du upp nu så har du köpt en produkt för att lösa ett problem utan att du lyckades lösa problemet.

om jag tex sitter med min galaxy bredvid och ansluter till min gamla ursprungsrouterns wifi så är det inga problem. Men det wifi ntverket får ibland 2 pluppar oftast ingen inne i mitt rum. Blir nog att jag åker tillbaka med acesspunkten och testar en annan

Moderkort: Asus P8P67 EVO B3 | Proccesor: i7 2600k @4,6Ghz Antec 620 PnP GT 1450rpm | Ram: Corsair 8gb Vengeance och 8gb Vengeance LP | Chassi: Fractal Design Arc | Grafikkort: MSI Gtx 660ti 2gb Power Edition Nätagg Corsair TX650w V2