Anslutning till lokalt nätverk saknar giltig IP-konfiguration

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Anslutning till lokalt nätverk saknar giltig IP-konfiguration

Tjäääna. Har problem med uppkoppling till mitt internet, vi har 3 datorer i samma rum som är kopplade till en switch (som är kopplad till fiber-enheten). 2 datorer har internet medans 1 fungerar inte av någon anledning. Vi har prövat att byta sladdar och uttag i switchen men resultatet är ändå detsamma. Alla datorer har fungerat, så det verkar inte vara något fel på dem eller switchen, men det är alltid 1 av dem som blir utan internet. (Titel är vad som kommer fram vid felsökning på datorerna) Vad kan detta bero på?
Tacksam för svar.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Ni behöver nog en router för att få tillräcklig med ip nummer.
Men kolla om ni har dhcp igång på alla eller om nån kör manuellt.
(ipconfig /all i kommandotolken)

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Kolla vad ni får för IP-adresser med ipconfig i kommandotolken. Börjar inte adressen på 192.168 behöver ni troligen en router eftersom många ISP:er begränsar antalet publika adresser. Antalet som ISP:erna delar ut per kund varierar, men antalet krymper eftersom mängden IPv4-adresser håller på att ta slut. Antalet adresser kan stå i avtal/faktura eller borde hemsida/supporten på isp kunna svara.