Problem med ett XFX R9 280x? (Black screen)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014

Problem med ett XFX R9 280x? (Black screen)

Hej på er! Jag köpte ett R9 280x idag, kortet behöver en 8 pin PCIe och en 6 pin PCIe sladd. Det tråkiga är att det endast medföljde en 2x6 pin pcie -> 8 pin PCIe (6 pin y-splitter). Jag visste inte att detta inte var tillräckligt att driva kortet så jag upplevde då att datorn startade men efter windows laddskärmen övergår datorn i någon läge där skärmen är påslagen men svart, musen går att röra men inget händer, ctrl+alt+delete fungerar inte alls. Att starta datorn i safe mode är omöjligt då jag har windows 8, har hållt in f8 och shift utan några resultat. Är det möjligt att datorn beter sig såhär för att GPU:n inte får tillräckligt med ström? (Jag har raderat alla andra GPU-drivrutiner så att det inte är dessa som jävlas.) Det som jag tror är lösningen till problemet är dessa - > http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkom...

och denna -> http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkom...

All hjälp är oerhört uppskattad

(Ursäkta för uppsatsen).

Intel Core i7 860 2.80 GHz (3.4 GHz) (corsair h60 watercooled), XFX R9 280x (3 GB GDDR5), 750 watt bronze psu, Corsair Vengeance 8 GB DDR3 (1333 MHz). HDD 1TB (7200 RPM). Mobo: P7H55-M LX, Windows 8.1 64-bit

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

*Tråd låst pga korspostning, §3.3 i reglerna*

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro