Ny SSD Disk, Datorn fryser sig

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006

Ny SSD Disk, Datorn fryser sig

Hej sweclockare! Jag har nyligen köpt en ssd disk(Corsair Force 3) och har fått lite problem.
Jag tror att problemet uppstår då jag skriver/läser en lite större mängd data, tex installerar ett spel. Datorn fryser sig och är okantaktbar i 20-25sek och sen kontaktbar i 1/2sek, fram och tillbaka. Musen, tangentbordet, allt låser sig.
Har läst att vissa hävdar att en ska ändra från AHCI till IDE för att bli av med problemet. Men vad jag har förstått så stödjer inte mitt moderkort AHCI(eller?).
Jag har provat att koppla ur min andra hdd men utan framgång.
Jag har kört memtest utan error.
Jag har kört test i HD tuner pro utan error.
Hoppas någon där ute kan hjälpa mig:) Stort tack!

Datorspecifikationer:
MSI K9N NEO
Amd athlon x2 4600+
ATI Radeon HD 3870
Corsair Value select 2x 2gb
1 Corsair force 3, ssd 120gb
1 samsung hdd, 320gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SweClockers forum
Registrerad
Aug 2012

Uppdatera firmware på SSDn och byt till AHCI (för prestandaboosten). Har en likadan SSD och den blåskärmade ständigt tills jag uppdaterade f/w.

Guide: Roota din HTC - BB-Kod-knappar på Prisjakt

              Min burk - Kvävekyld till 80%
8700K@stock
1070 Ti@stock

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006

EDIT: Moderkortet är senaste bios och ssd disken (tror) jag har senaste firmware. Körde deras program Corsair toolbox och den sa det

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006

Tack för snabbt svar! Men som jag skrev så tror jag mitt moderkort är för gammalt för att ens stödja AHCI vilket innebär att den automatiskt borde köra på IDE. Rätta mig gärna om jag har fel. Jag hittar heller inga sådanna inställningar i bios.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av holewa:

Tack för snabbt svar! Men som jag skrev så tror jag mitt moderkort är för gammalt för att ens stödja AHCI vilket innebär att den automatiskt borde köra på IDE. Rätta mig gärna om jag har fel. Jag hittar heller inga sådanna inställningar i bios.

Uppdatera BIOS o kolla.

Specs: ASUS Radeon HD7950 3GB DCII, G.Skill 16GB CL9 1600Mhz, Intel Core i5 3570K, Intel 520 180GB, Corsair TX 650W V2 80+ Bronze, ASRock Z77 EXTREME4, ATX.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006

Tack! Jag börjar misstänka att det är firmware till min ssd disk. Om jag lyckas få ner rätta firmware (tre .vic filer). Kan jag bara lägga de på en cd och boota från den när jag startar om? tack igen

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Gamla nVidia moderkortskretsar tillhör det mest okompatibla som finns. Jag avråder att köpa senaste tekniken till ett sådant kort, speciellt sandforcebaserade SSD som haft sina egna kompatibilitetsproblem.

Edit: Alltså tror jag inte att ny firmware till disken löser problemet.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006

så ett nytt moderkort alltså, hmm det innebär ju nya minnen och ny cpu också :/. Om jag nu vill prova, vet du om det jag sa funkar? Lägga .vic filerna på en cd bara och boota från den? tack igen!