Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006

Dags att köpa ny skrivare, eller?

Hej, har en äldre Canon iX4000 skrivare som funkat bra fram tills ca. två månader sedan. När man skriver ut så tappar den svart färg i slutet av fotot. Det blir två ränder, alltid på samma ställe och alltid identiska tjocklekar på ränderna, oavsett papperstyp eller storlek på pappret. Är det en annan färg än svart i fotot syns inga ränder. Klicka på länken för att se ett exempel: Hund.jpg

Det spelar alltså ingen roll vilket papper jag använder, och vilken storlek på pappret. Det blir alltid exakt samma ränder längst ned på utskriften. Jag har provat att byta patron och rengöra skrivarhuvudet, men det hjälper inte.

Det värsta av allt är att problemet inte uppkommer vid varje utskrift, utan lite sporadiskt då och då. Utskriften ovan är gjord i Photoshop, men skriver jag ut från Canons egna Easy Photo Print program så blir det bara en liten tunn remsa längst ned på utskriften med färgfel. Det verkar som att skrivaren bara lägger av att skriva med den svarta patronen i slutet av utskriften. Felet syns tydligast med svart vita utskrifter från Photoshop. Super irriterande. Tror ni det har blivit fel på min skrivare? Är det någon som haft liknande problem?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006

En liten uppdatering.

Jag gjorde en munstycketest utskrift, och det såg rätt konstigt ut. Så jag tog bort alla patroner, och lyfte bort skrivarhuvudet. Sen badade jag skrivarhuvudet i varmt vatten, samt använde en spruta med en plastslang i rätt dimension och spolade rent alla munstycken i skrivarhuvudet. Därefter blåste jag rent och torrt med högtrycksluft.

Jag gjorde därefter en ny munstycketest utskrift, och det såg exakt ut som den första utskriften. Klicka på länken för att kolla: Test av munstycken.jpg

Man ser att hälften av bokstäverna C, M och Y är röda bland annat. Är ganska säker på att det inte skall vara så.

Sen gjorde jag en till utskrift av hunden, och den såg exakt ut som innan, det vill säga med två tjocka röda streck längst ned på utskriften.

Är det dags att köpa ny skrivare?