Problem med grafikkort

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Mar 2012

Problem med grafikkort

Tjenare! Har ett litet problem här med mitt grafikkort (asus 7970).
Det är så att jag kan sitta vid min dator, fläktarna på lågvarv.
Sen plötsligt stängs skärmen av så står det "Ingen Signal" samtidigt som fläktarna går igång på maxvarv.

Vad kan detta bero på? Har hänt så någon gång lite då och då, men nu har det hänt flera gånger i rad med ca 10-15 minuters mellanrum.
Har kollat så att det inte blir överhettat, blåst ur det idag. Vad mer kan jag göra?

Tacksam för svar!

MVH/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av MagisterLarsson:

Tjenare! Har ett litet problem här med mitt grafikkort (asus 7970).
Det är så att jag kan sitta vid min dator, fläktarna på lågvarv.
Sen plötsligt stängs skärmen av så står det "Ingen Signal" samtidigt som fläktarna går igång på maxvarv.

Vad kan detta bero på? Har hänt så någon gång lite då och då, men nu har det hänt flera gånger i rad med ca 10-15 minuters mellanrum.
Har kollat så att det inte blir överhettat, blåst ur det idag. Vad mer kan jag göra?

Tacksam för svar!

MVH/

hur blåste du ur den ? höll du i fläktarna så dom inte bränns sönder om du gjort det med tryckluft.

skriv ner hela din dator. alla komponenter

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av jonatan80:

hur blåste du ur den ? höll du i fläktarna så dom inte bränns sönder om du gjort det med tryckluft.

skriv ner hela din dator. alla komponenter

Självklart höll jag i fläktarna, alltid gjort de om jag ska rengöra

Chassi: Define XL black
Prolle: AMD 1100t x6 @ 4.2gHz
Kylare: H80i
SSD: Samsung 840 120gb
RandomHDD's på ca 3tb
Nätdel: Corsair AX750
Graffet: ASUS 7970 DC2
RAM: 16gb Corsair Vengeance BLUE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av MagisterLarsson:

Självklart höll jag i fläktarna, alltid gjort de om jag ska rengöra

Chassi: Define XL black
Prolle: AMD 1100t x6 @ 4.2gHz
Kylare: H80i
SSD: Samsung 840 120gb
RandomHDD's på ca 3tb
Nätdel: Corsair AX750
Graffet: ASUS 7970 DC2
RAM: 16gb Corsair Vengeance BLUE

moderkort ?
plocka ut grafikkortet sätt in skäm kabeln direkt kolla vad som funkar.
testa grafiken i annan dator om du kan.

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av jonatan80:

moderkort ?
plocka ut grafikkortet sätt in skäm kabeln direkt kolla vad som funkar.
testa grafiken i annan dator om du kan.

Ska testa grafikkortet i en annan dator någon dag
Kollar vad de är för moderkaka osv när jag kommer hem!

tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010

Testat överklockningen av processor?
Kört memtest för att kolla minnena?

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Rydisen:

Testat överklockningen av processor?
Kört memtest för att kolla minnena?

VGA lampan på moderkortet lyser när jag försöker sätta på datorn, så tror att de är grafikkortet
Ja jag har haft klock men har kört original på prollen ett bra tag