Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malung
Registrerad
Mar 2014

SSD Problem

Provade att ändra RAID från ACHI till IDE då kommer det upp och står sata och sedan min ssd disk

men Raid fick lova att stå på ACHI annars fungerade inte ssd disken men då står det IDE sedan min ssd disks namn vet ej om det spelar någon roll

Körs hårddisken i IDE hastighet om det står det före eller varför gör det det ?
provade alla inställningar och på en av dem så startar datorn inte alls på nummer 2. så startar datorn men efter ca 10 min så hängerden sig å utforskaren och allt slutar svara startar om den och det händer samma sak. 3. då fungerar datorn helt normalt men som sagt det läget heter ACHI och då står det IDE sedan ssd namn varför står det IDE före på inställning nummer 2 står det sata sedan ssd

http://imgur.com/g7s9yo1,ixogfpA#0

http://imgur.com/g7s9yo1,ixogfpA#1

Tacksam för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007

Du ska köra din SSD i ACHI inte Raid eller IDE, sen installerar du om windows. RAID är om du har 2 st SSD som du vill köra i Raid.

WINDOWS 10 X64 | GIGABYTE X370 GAMING K7 | AMD RYZEN 7 1800X | GTX 1080Ti | G.SKILL 3600MHZ 32GB | SAMSUNG 960PRO 500GB | WD RAID0 8TB | NZXT KRAKEN X62 | STEELSERIES APEX GAMING | EVGA SUPERNOVA T2 850W | LOGITECH G602 MUS | NZXT H442 SE CHASSI | Acer Predator X34A | LG OLED65G6V |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malung
Registrerad
Mar 2014

Okej den står i AHCI nu men då se det ut så här http://i.imgur.com/LH9TQIu.jpg

Men varför står det IDE ?

Skrivet av Djinn:

Du ska köra din SSD i ACHI inte Raid eller IDE, sen installerar du om windows. RAID är om du har 2 st SSD som du vill köra i Raid.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av martin_xxx:

Okej den står i AHCI nu men då se det ut så här http://i.imgur.com/LH9TQIu.jpg

Men varför står det IDE ?

Nu är det rätt, bry dig inte vad det står där, om den är inställd på achi då är det rätt. Du har en gammal typ av bios därför och IDE:n där betyder hårddisk, så man ska veta vilka av de är lagringshårddiskar.

WINDOWS 10 X64 | GIGABYTE X370 GAMING K7 | AMD RYZEN 7 1800X | GTX 1080Ti | G.SKILL 3600MHZ 32GB | SAMSUNG 960PRO 500GB | WD RAID0 8TB | NZXT KRAKEN X62 | STEELSERIES APEX GAMING | EVGA SUPERNOVA T2 850W | LOGITECH G602 MUS | NZXT H442 SE CHASSI | Acer Predator X34A | LG OLED65G6V |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malung
Registrerad
Mar 2014

Okej har fått problem sedan jag satt in ssd hårddisk datorn börjar hänga sig och har fel sökt minnen osv men lurar på om det kan vara ssd som strular

Skrivet av Djinn:

Nu är det rätt, bry dig inte vad det står där, om den är inställd på achi då är det rätt. Du har en gammal typ av bios därför och IDE:n där betyder hårddisk, så man ska veta vilka av de är lagringshårddiskar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001
Skrivet av martin_xxx:

...då fungerar datorn helt normalt men som sagt det läget heter ACHI och då står det IDE sedan ssd namn varför står det IDE före på inställning nummer 2 står det sata sedan ssd

http://imgur.com/g7s9yo1,ixogfpA#0

http://imgur.com/g7s9yo1,ixogfpA#1

Tacksam för svar

För att du inte sparat och startat om så att bytet till AHCI blivit aktiverat?

Med IDE-läge förlorar du NCQ och TRIM (i alla fall om du har Microsofts driver för sata-kontrollern installerad).

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malung
Registrerad
Mar 2014

Jag har ändrat till ACHI och sedan sparat
http://i.imgur.com/EPyWuwx.jpg

Skrivet av Hardware guy:

För att du inte sparat och startat om så att bytet till AHCI blivit aktiverat?

Med IDE-läge förlorar du NCQ och TRIM (i alla fall om du har Microsofts driver för sata-kontrollern installerad).

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Du kan inte ändra till ahci från annat läge eller tvärt om på en hårddisk/ssd som du bootar windows ifrån. Men på övriga diskar ska det inte vara några problem. Hänger dock inte riktigt med på ditt problem. Men det du visar på bild 1, där det står ide behöver du inte bry dig om. Det har något med bussen det sker över i moderkortet och hör inte ihop med det man ädrar i ide/ahci

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malung
Registrerad
Mar 2014

Okej mitt problem är att min dator hänger sig, och jag vet ej vart alla inställningar skall så.
Förstår inte vad det är för fel i bland startar datorn upp sedan hänger den sig och i bland kan den hänga sig efter flera timmar eller då jag försöker slå av datorn ja när som helst och jag tror antingen det är någon inställning som inte är bra eller så är det ssd som är trasig
Nu hade jag datorn igång i ca 20 minuter sen fick ja blå skärm sedan startade jag om datorn och då hängde den sig direct

Skrivet av jocke92:

Du kan inte ändra till ahci från annat läge eller tvärt om på en hårddisk/ssd som du bootar windows ifrån. Men på övriga diskar ska det inte vara några problem. Hänger dock inte riktigt med på ditt problem. Men det du visar på bild 1, där det står ide behöver du inte bry dig om. Det har något med bussen det sker över i moderkortet och hör inte ihop med det man ädrar i ide/ahci

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av martin_xxx:

Okej mitt problem är att min dator hänger sig, och jag vet ej vart alla inställningar skall så.
Förstår inte vad det är för fel i bland startar datorn upp sedan hänger den sig och i bland kan den hänga sig efter flera timmar eller då jag försöker slå av datorn ja när som helst och jag tror antingen det är någon inställning som inte är bra eller så är det ssd som är trasig
Nu hade jag datorn igång i ca 20 minuter sen fick ja blå skärm sedan startade jag om datorn och då hängde den sig direct

Vad har du för komponenter? Har du googlat efter fel på dina komponenter, du behöver inte vara den första.
Har du uppdaterat alla drivrutiner, bios och ssd firmware?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malung
Registrerad
Mar 2014

Jag har
SSD Samsung 840 EVO Basic 250GB "NY"
AMD FX 8350 4.0GHZ "NY"
MSI 890FXA-GD65
2st Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL10 "NYA"
corsair tx 850w Jag kör på Windows 7 ultimate 64bit 
Och ett asus radeon r9 280x

Har nyligen instalerat windows och lagt in alla nya driv rutiner och bios har den senaste versionen.vet dock ej hur man uppdaterar firmware på ssd

Skrivet av jocke92:

Vad har du för komponenter? Har du googlat efter fel på dina komponenter, du behöver inte vara den första.
Har du uppdaterat alla drivrutiner, bios och ssd firmware?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av martin_xxx:

Jag har
SSD Samsung 840 EVO Basic 250GB "NY"
AMD FX 8350 4.0GHZ "NY"
MSI 890FXA-GD65
2st Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL10 "NYA"
corsair tx 850w Jag kör på Windows 7 ultimate 64bit 
Och ett asus radeon r9 280x

Har nyligen instalerat windows och lagt in alla nya driv rutiner och bios har den senaste versionen.vet dock ej hur man uppdaterar firmware på ssd

Finns ingen nyare firmware till din SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malung
Registrerad
Mar 2014

Kände på denna och den var så varm så jag brände mig http://i.imgur.com/DjW3MdJ.jpg
Skall tydligen vara AMD 890 FX

Någon som vet varför ?

Skrivet av jocke92:

Finns ingen nyare firmware till din SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

För att MSI är korkade och förutsätter att alla kör med originalkylare som blåser på chipsetkylaren. Med tornkylare försvinner kylningen.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malung
Registrerad
Mar 2014

okej så då kan det vara det som är felet då datorn hänger sig ? då den blivit tillräckligt varm

Skrivet av Hardware guy:

För att MSI är korkade och förutsätter att alla kör med originalkylare som blåser på chipsetkylaren. Med tornkylare försvinner kylningen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Om du har möjlighet att montera en fläkt som blåser mot kylflänsen hade jag provat att göra det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malung
Registrerad
Mar 2014

provade montera en 40mm fläkt på den men blev ingen skillnad

Skrivet av jocke92:

Om du har möjlighet att montera en fläkt som blåser mot kylflänsen hade jag provat att göra det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

När uppkom problemet?

Om du inte gjort någon förändring är en förklaring att kortet tagit skada av den underdimensionerade kylningen

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av martin_xxx:

provade montera en 40mm fläkt på den men blev ingen skillnad

Har du senaste bios på moderkortet? Har du bra chassifläktar/ventilation i burken?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malung
Registrerad
Mar 2014

japp senaste versionen är installerad och jag har en 120mm fläkt som blåser in på hdd sedan en 120mm på sidan av chassit som blåser in sedan en 120mm bak som blåser ut har åxå en 40mm längst ner bak som blåser ut

när jag skall köra system kvalifikationen så hänger sig datorn är det för varmt åt någon komponent http://i.imgur.com/auWaHpJ.jpg
Grafikkortet stämmer ej på bilden det skall vara ett Asus radeon R9 280x
någon som vet vad felet är ?