Problem med USB anslutet trådlöst nätverkskort

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Jun 2002

Problem med USB anslutet trådlöst nätverkskort

Jag köpte ett TP-link WN822N i slutet av förra veckan, under helgen så har jag suttit och test kört det och konstaterat att det fungerar inte som det ska, om jag bara sitter och slö surfar så funkar det utan problem, men om jag börjar belasta det men någon nedladdning så dröjer det inte länge innan windows säger att den har tappat anslutningen med nätverkskortet. jag måste då rycka ur sladden och och koppla in den igen för att det ska gå igång igen för att kunna fortsätta i ett par minuter till innan samma sak händer igen.

Jag var idag och fick nätverkskortet utbyt mot ett D-link DWA-131 men samma problem kvarstår, är det någon som har något bra svar på vad som är fel och hur det går att avhjälpa.

Jag har en stationär dator som jag har byggt själv, alltså ingen märkes dator, och kör windows 8 på den, inte 8.1 har inte lyckats uppgradera än.

det jag har märkt i samband med att datorn tappar kontakten med nätverkskortet är att musen låser sig för en kort stund

jag har haft min bärbara , asus eee, ståendes bredvid uppkopplad mot samma router och den har inte haft några problem. jag har även testat att köra med kabel till router och inte heller där har jag haft några problem. jag ser det inte som ett alternativ att gå tillbaka till kabel pga att det blir för mycket kabeldragning, har bara haft en provisorisk dragen kabel tvärs över golvet.

Life is pain, get use to it
Athlon II X3 440, 12GB ram 5,2TB HDD, Geforce GTX 460

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av melphist:

Jag köpte ett TP-link WN822N i slutet av förra veckan, under helgen så har jag suttit och test kört det och konstaterat att det fungerar inte som det ska, om jag bara sitter och slö surfar så funkar det utan problem, men om jag börjar belasta det men någon nedladdning så dröjer det inte länge innan windows säger att den har tappat anslutningen med nätverkskortet. jag måste då rycka ur sladden och och koppla in den igen för att det ska gå igång igen för att kunna fortsätta i ett par minuter till innan samma sak händer igen.

Jag var idag och fick nätverkskortet utbyt mot ett D-link DWA-131 men samma problem kvarstår, är det någon som har något bra svar på vad som är fel och hur det går att avhjälpa.

Jag har en stationär dator som jag har byggt själv, alltså ingen märkes dator, och kör windows 8 på den, inte 8.1 har inte lyckats uppgradera än.

det jag har märkt i samband med att datorn tappar kontakten med nätverkskortet är att musen låser sig för en kort stund

jag har haft min bärbara , asus eee, ståendes bredvid uppkopplad mot samma router och den har inte haft några problem. jag har även testat att köra med kabel till router och inte heller där har jag haft några problem. jag ser det inte som ett alternativ att gå tillbaka till kabel pga att det blir för mycket kabeldragning, har bara haft en provisorisk dragen kabel tvärs över golvet.

Supports Windows XP / Vista / 7
dom drivrutiner som finns är Beta vilken har du v1 v2 v3
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WN822N#d...

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Jun 2002

Det var ett V3 som jag hade, men som jag skrev så hade jag varit och byt ut kortet mot ett D-link DWA-131 istället.

jag funderar på att byta till ett pci eller pci-e kort, tror ni att det skulle avhjälpa mina problem

Life is pain, get use to it
Athlon II X3 440, 12GB ram 5,2TB HDD, Geforce GTX 460

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av melphist:

Det var ett V3 som jag hade, men som jag skrev så hade jag varit och byt ut kortet mot ett D-link DWA-131 istället.

jag funderar på att byta till ett pci eller pci-e kort, tror ni att det skulle avhjälpa mina problem

om kortet du byter till har riktiga drivrutiner och inte bara Beta. ja då borde den funka bättre.
D-link är inte speciellt bra det blir oftast mycket problem med deras prylar

med dwa-131 är det samma sak har du inte rätt version så har den bara stöd för XP,2000,VISTA,W7
här är rev B den har stöd för w8 frågan är hur bra den är
http://www.dlink.com/se/sv/support/product/dwa-131-wireless-n...

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Jun 2002
Skrivet av jonatan80:

om kortet du byter till har riktiga drivrutiner och inte bara Beta. ja då borde den funka bättre.
D-link är inte speciellt bra det blir oftast mycket problem med deras prylar

med dwa-131 är det samma sak har du inte rätt version så har den bara stöd för XP,2000,VISTA,W7
här är rev B den har stöd för w8 frågan är hur bra den är
http://www.dlink.com/se/sv/support/product/dwa-131-wireless-n...

jag har testat att köra in dessa drivrutiner och det verkar som att dom funkar bättre, men jag ska testa att köra lite mer och även ha allting inkopplat på usbn som jag brukar ha inkopplat

Life is pain, get use to it
Athlon II X3 440, 12GB ram 5,2TB HDD, Geforce GTX 460

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

om även musen låser sig så tror jag du har felaktiga USB / Chipset drivrutiner. Dvs det är in WiFin som är problemet, utan att USB slutar funka då o då

// Lazze