Permalänk
Medlem

Problem med xorg

Hej,

Jag har lite problem med xorg, jag får nämligen ingen bild på min skärm #2. Skärmen säger "no signal". Men skärmen "finns" där då jag kan dra över musen på den...

Jag har ati propitiatory drivarna installerade, och det fungerar UTAN dem.

Min xorg config.

GNU nano 2.2.6 File: /etc/X11/xorg.conf

Section "ServerLayout"
Identifier "aticonfig Layout"
Screen 0 "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Virtual 3840 1080
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Dold text

Jag har experimenterat runt med "Virtual" men ingenting hjälper.

Xrandr -q

xrandr -q
Screen 0: minimum 320 x 200, current 3840 x 1080, maximum 16384 x 16384
DFP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP3 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP4 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP5 connected 1920x1080+1920+0 (normal left inverted right x axis y axis) 521mm x 293mm
1920x1080 60.0*+
1680x1050 60.0
1400x1050 60.0
1600x900 60.0
1280x1024 60.0
1440x900 59.9
1280x960 60.0
1280x800 59.8
1152x864 60.0 75.0
1280x768 59.8
1280x720 59.8
1024x768 70.1 60.0
800x600 60.3 56.2
640x480 66.6 59.9
DFP6 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP7 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP8 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP9 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP10 connected primary 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 521mm x 293mm
1920x1080 60.0*+
1680x1050 60.0
1400x1050 60.0
1600x900 60.0
1280x1024 75.0 60.0
1440x900 59.9
1280x960 60.0
1280x768 60.0
1280x720 59.9
1024x768 75.0 70.1 60.0
800x600 72.2 75.0 60.3 56.2
640x480 75.0 72.8 66.6 59.9
CRT1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

Dold text

Vilket kort jag använder.

grep -i vga
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cape Verde XT [Radeon HD 7770/8760 / R7 250X]

Dold text

Någon som har tips på vad jag kan göra? Har läst extremt mycket om det, men har inte hittat någonting som hjälpt..

Kör Debian jessie.

Permalänk
Entusiast

När jag har strul med xorg.conf, finner jag det lättast att bara börja om på ny kaka.
Det vill säga flytta bort din gamla xorg.conf och starta helt utan den. X.org är idag så pass kompetent att det mesta kan autodetekteras.

När det kommer till multimonitor-setupen, finner jag det oerhört enkelt att bara använda ATI:s/AMD:s verktyg för att generera en ny xorg.conf -fil.
ATI Catalyst Control Center fungerar utmärkt för detta. Förvånansvärt väl. Ge den ett försök.
Saken är den att den öppna drivaren xf86-video-ati och den proprietära AMD Catalyst använder olika typer av konfigurationer för att få multimonitor-uppsättningar att fungera. xorg.conf-filerna går inte alltid att byta sinsemellan tyvärr.

gksudo amdcccle

Permalänk
Medlem
Skrivet av SysGhost:

När jag har strul med xorg.conf, finner jag det lättast att bara börja om på ny kaka.
Det vill säga flytta bort din gamla xorg.conf och starta helt utan den. X.org är idag så pass kompetent att det mesta kan autodetekteras.

När det kommer till multimonitor-setupen, finner jag det oerhört enkelt att bara använda ATI:s/AMD:s verktyg för att generera en ny xorg.conf -fil.
ATI Catalyst Control Center fungerar utmärkt för detta. Förvånansvärt väl. Ge den ett försök.
Saken är den att den öppna drivaren xf86-video-ati och den proprietära AMD Catalyst använder olika typer av konfigurationer för att få multimonitor-uppsättningar att fungera. xorg.conf-filerna går inte alltid att byta sinsemellan tyvärr.

gksudo amdcccle

Tack för tipset, det har jag provat tidigare, det fungerar inte heller.

När jag ändrar i AMD CCC så "dör" endå den högra skärmen..och den vänstra visas som "secondary".

Aticonfig --initial = ingen skillnad

Ominstallera xorg = Ingen skillnad..

Börjar bli lite smått frustrerande att man inte kan få till drivrutiner, önskar ibland att man hade nvidia kort istället

Såhär ser min xorg ut efter jag laddat om den och den skapar en ny config.

Section "ServerLayout"
Identifier "aticonfig Layout"
Screen 0 "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "0-DFP5"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
Option "Disable" "false"
Option "PreferredMode" "1920x1080"
Option "TargetRefresh" "60"
Option "Position" "1920 0"
Option "Rotate" "normal"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "0-DFP10"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
Option "PreferredMode" "1920x1080"
Option "TargetRefresh" "60"
Option "Position" "0 0"
Option "Rotate" "normal"
Option "Disable" "false"
EndSection

Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
Option "Monitor-DFP5" "0-DFP5"
Option "Monitor-DFP10" "0-DFP10"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Virtual 3840 1920
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Dold text
Permalänk
Entusiast

Fungerar någon av dessa två kommandon?

xrandr --output DFP5 --mode 1920x1080 --output DFP10 --mode 1920x1080 --left-of DFP5

eller...

xrandr --output DFP5 --mode 1920x1080 --pos 0x0 --output DFP10 --mode 1920x1080 --pos 1920x0

(Kan hända att jag kastat om DFP5 och DFP10, prova att byta plats på dem ifall skärmarna hamnar fel)

Permalänk
Medlem
Skrivet av SysGhost:

Fungerar någon av dessa två kommandon?

xrandr --output DFP5 --mode 1920x1080 --output DFP10 --mode 1920x1080 --left-of DFP5

eller...

xrandr --output DFP5 --mode 1920x1080 --pos 0x0 --output DFP10 --mode 1920x1080 --pos 1920x0

(Kan hända att jag kastat om DFP5 och DFP10, prova att byta plats på dem ifall skärmarna hamnar fel)

Tack för svaret, men tyvärr fungerar inget av dem.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av lstk:

Tack för svaret, men tyvärr fungerar inget av dem.

Då är det dags att gräva i loggen /var/log/Xorg.0.log

Permalänk
Medlem
Skrivet av SysGhost:

Då är det dags att gräva i loggen /var/log/Xorg.0.log

Lekte runt med inställningar i AMD CCC så det blev lite strul.. ominstallerade AMD och Xorg.

Kommandon körda:
Aticonfig --initial
lade till "Virtual 3840 1080" i xorg.conf (manuelt)
Samt de 2 kommandon du gav mig tidigare.

Xorg.conf

Section "ServerLayout"
Identifier "aticonfig Layout"
Screen 0 "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Virtual 3840 1080
EndSubSection
EndSection

Dold text

Xorg log för stor att lägga in här..

Länk: http://pastebin.com/KSa7cN2d

Vet tyvärr inte vad jag ska leta efter i log filen

Permalänk
Entusiast
Skrivet av lstk:

Lekte runt med inställningar i AMD CCC så det blev lite strul.. ominstallerade AMD och Xorg.

Kommandon körda:
Aticonfig --initial
lade till "Virtual 3840 1080" i xorg.conf (manuelt)
Samt de 2 kommandon du gav mig tidigare.

Xorg.conf

Section "ServerLayout"
Identifier "aticonfig Layout"
Screen 0 "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Virtual 3840 1080
EndSubSection
EndSection

Dold text

Xorg log för stor att lägga in här..

Länk: http://pastebin.com/KSa7cN2d

Vet tyvärr inte vad jag ska leta efter i log filen

Problemet med din xorg.conf där är att du bara har en "monitor section" för en utgång. Detta är vad loggen säger:

... (II) fglrx(0): Connected Display0: DFP5 ... (II) fglrx(0): Connected Display1: DFP10 ... (II) fglrx(0): Output DFP1 using monitor section aticonfig-Monitor[0]-0 (II) fglrx(0): Output DFP2 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP3 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP4 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP5 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP6 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP7 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP8 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP9 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP10 has no monitor section (II) fglrx(0): Output CRT1 has no monitor section

Enligt den informationen behöver du alltså lägga till ännu en "monitor section" i din xorg.conf.
(din xrandr -q i första posten, och den senaste xorg.0.log stämmer inte överens när det kommer till vilka anslutningar som används, men jag antar att detta beror på att du möblerat om bland skärmkablarna mellan testerna. Så jag använder xorg.0.log som referens i det här fallet )

Vad säger loggen om du istället använder en amdcccle-genererad xorg.conf?
(Du borde då få en "monitor section" per ansluten bildskärm.)

Permalänk
Medlem

Hej igen,

Då ska vi se..

Jag har nu ändrat inställningar i amd ccc, då blir min xorg såhär

Section "ServerLayout"
Identifier "aticonfig Layout"
Screen 0 "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
Screen "amdcccle-Screen[1]-1" RightOf "aticonfig-Screen[0]-0"
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "0-DFP5"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
Option "TargetRefresh" "60"
Option "Position" "0 0"
Option "Rotate" ""
Option "Disable" "false"
Option "PreferredMode" "1080x1920"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "0-DFP10"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
Option "TargetRefresh" "60"
Option "Position" "0 0"
Option "Rotate" "normal"
Option "Disable" "false"
Option "PreferredMode" "1920x1080"
EndSection

Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
Option "Monitor-DFP5" "0-DFP5"
Option "Monitor-DFP10" "0-DFP10"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
Identifier "amdcccle-Device[1]-1"
Driver "fglrx"
Option "Monitor-DFP5" "0-DFP5"
Option "Monitor-DFP10" "0-DFP10"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Virtual 3840 1920
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "amdcccle-Screen[1]-1"
Device "amdcccle-Device[1]-1"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Virtual 3840 1920
EndSubSection
EndSection

Dold text

min xrandr -q

linus@linux:~$ xrandr -q
Screen 0: minimum 320 x 200, current 3840 x 1080, maximum 3840 x 1920
DFP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP3 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP4 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP5 connected 1920x1080+1920+0 (normal left inverted right x axis y axis) 521mm x 293mm
1920x1080 60.0*+
1680x1050 60.0
1400x1050 60.0
1600x900 60.0
1280x1024 60.0
1440x900 59.9
1280x960 60.0
1280x800 59.8
1152x864 60.0 75.0
1280x768 59.8
1280x720 59.8
1024x768 70.1 60.0
800x600 60.3 56.2
640x480 66.6 59.9
DFP6 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP7 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP8 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP9 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP10 connected primary 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 521mm x 293mm
1920x1080 60.0*+
1680x1050 60.0
1400x1050 60.0
1600x900 60.0
1280x1024 75.0 60.0
1440x900 59.9
1280x960 60.0
1280x768 60.0
1280x720 59.9
1024x768 75.0 70.1 60.0
800x600 72.2 75.0 60.3 56.2
640x480 75.0 72.8 66.6 59.9
CRT1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

Dold text

Pastebin - http://pastebin.com/3UutQjJM

Permalänk
Medlem
Skrivet av SysGhost:

Problemet med din xorg.conf där är att du bara har en "monitor section" för en utgång. Detta är vad loggen säger:

... (II) fglrx(0): Connected Display0: DFP5 ... (II) fglrx(0): Connected Display1: DFP10 ... (II) fglrx(0): Output DFP1 using monitor section aticonfig-Monitor[0]-0 (II) fglrx(0): Output DFP2 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP3 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP4 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP5 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP6 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP7 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP8 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP9 has no monitor section (II) fglrx(0): Output DFP10 has no monitor section (II) fglrx(0): Output CRT1 has no monitor section

Enligt den informationen behöver du alltså lägga till ännu en "monitor section" i din xorg.conf.
(din xrandr -q i första posten, och den senaste xorg.0.log stämmer inte överens när det kommer till vilka anslutningar som används, men jag antar att detta beror på att du möblerat om bland skärmkablarna mellan testerna. Så jag använder xorg.0.log som referens i det här fallet )

Vad säger loggen om du istället använder en amdcccle-genererad xorg.conf?
(Du borde då få en "monitor section" per ansluten bildskärm.)

Ok, nu har jag fått till det. Jag provade att ominstallera hela burken och drog in drivrutiner på nytt.

Nu kan jag äntligen göra ändringar i AMD CCC, dock så kvarstår problemet med skärm #2.

Paste bin - http://pastebin.com/8G41FzkN

Xorg.conf -

Section "ServerLayout"
Identifier "aticonfig Layout"
Screen 0 "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "0-DFP5"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
Option "PreferredMode" "1920x1080"
Option "TargetRefresh" "60"
Option "Position" "1920 0"
Option "Rotate" "normal"
Option "Disable" "false"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "0-DFP10"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
Option "PreferredMode" "1920x1080"
Option "TargetRefresh" "60"
Option "Position" "0 0"
Option "Rotate" "normal"
Option "Disable" "false"
EndSection

Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
Option "Monitor-DFP5" "0-DFP5"
Option "Monitor-DFP10" "0-DFP10"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Dold text

xrand -q

~$ xrandr -q
Screen 0: minimum 320 x 200, current 3840 x 1080, maximum 16384 x 16384
DFP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP3 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP4 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP5 connected 1920x1080+1920+0 (normal left inverted right x axis y axis) 521mm x 293mm
1920x1080 60.0*+
1680x1050 60.0
1400x1050 60.0
1600x900 60.0
1280x1024 60.0
1440x900 59.9
1280x960 60.0
1280x800 59.8
1152x864 60.0 75.0
1280x768 59.8
1280x720 59.8
1024x768 70.1 60.0
800x600 60.3 56.2
640x480 66.6 59.9
DFP6 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP7 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP8 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP9 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP10 connected primary 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 521mm x 293mm
1920x1080 60.0*+
1680x1050 60.0
1400x1050 60.0
1600x900 60.0
1280x1024 75.0 60.0
1440x900 59.9
1280x960 60.0
1280x768 60.0
1280x720 59.9
1024x768 75.0 70.1 60.0
800x600 72.2 75.0 60.3 56.2
640x480 75.0 72.8 66.6 59.9
CRT1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

Dold text

Monitor #1 fungerar, den går på DVI, monitor #2 går på Displayport. Så jag ser DFP10 (borde det vara)