Problem med nätverksdisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jul 2002

Problem med nätverksdisk

Hej, mina föräldrar har en NAS som back up (Synology DS211J, två diskar) som dom har fått problem med. När jag skulle felsöka så var den avstängd och när jag starta upp den börjande status-dioden blinkar orange och enheter piper. Den går inte att hitta på nätverket eller i Synology Assistant.
Enligt vad jag hittade på deras hemsida tyder blinkanden och pipandet på att någon utav diskar har krashat, men jag kan inte ta reda på det efter Synologys felsökning eftersom det kräver att man kan se disken i Synology Assistant. Kan jag bara ta ut diskarna och stoppa in dom i en annan dator och kolla om dom funkar eller går det inte göra så med diskar som legat i RAID?

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Du borde kunna se om disken är död eller hittas i datorn men det är inte säkert att det går att läsa datan på den om den komer från en raid.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.