Inget internet efter ominstallation (SOLVED)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

Inget internet efter ominstallation (SOLVED)

OS: Windows Vista
Datormodell: Packard Bell
Moderkort: Packard Bell imedia s3210

Jag försöker fixa en gammal dator. Jag installerade nytt windows vista på den, men jag får inte internet att fungera. Nätverksenheten syns inte i device manager. Jag misstänker att det är drivrutiner jag måste installera. Jag har inga gamla skivor från då den är köpt. På packard bell's hemsida finns s.k. driver update-program som tyvärr kräver internetuppkoppling.

Jag har efter ett par timmars sökande inte lyckats hitta drivrutiner. Jag hittar inte heller drivrutiner för moderkortet. Något förslag på hur jag kan gå vidare? Jag verkar ha fastnat

Tack på förhand!

Mvh Nogirlfriend

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2007

Inte ett nätverksproblem, fel forumsdel.

Men, mitt tips är att kolla på moderkortet runt nätverks porten och se om du hittar nån krets med ett namn på som skulle kunna vara nätverksdelstillverkaren, eller ta reda på vilket chipset moderkortet använder och dra ner drivarna för det.

CCNA

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Maj 2007

Sök på modellnamn på deras hemsida eller google så kommer du hitta namn på nätverkskortet

Chassi: Corsair Crystal 570X RGB, Intel 8700K, SSD 830 256GB , Asus Z370-F, EVGA GTX980 SC + Arctic Xtreme IV , 16GB Vengeance ,Corsair HX 750w, G9x, G35 & G19 & Acer XB271Hu.
Inet.se fraktfritt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Aug 2006

Om du inte hittar någon drivrutin för nätverkskortet så kan du testa "NVIDIA nForce Networking Controller" från denna sida http://www.driverscape.com/manufacturers/packard+bell/laptops...

janee

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jan 2011

vad heter datorn?

CPU: i7 4770k Noctua NH-D14 MOBO: Maximus VI Hero GPU: GTX 980 RAM: 16 GB 1600 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G500s V.v. citera mig för att få svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av janee:

Om du inte hittar någon drivrutin för nätverkskortet så kan du testa "NVIDIA nForce Networking Controller" från denna sida http://www.driverscape.com/manufacturers/packard+bell/laptops...

Tack för ditt svar

Den enda drivern där som supporta Vista var ett "driver updater"-program som kräver internetuppkoppling.

Skrivet av swehunter2000:

vad heter datorn?

På systeminformation kan jag läsa
system manufacturer: Packard Bell
system model: imedia s3210

Jag tolkar detta som att datorn är en Packard Bell imedia s3210.

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av Damir2d:

Sök på modellnamn på deras hemsida eller google så kommer du hitta namn på nätverkskortet

Tack för svar

Enligt
http://www.barondator.com/visaprodukt.php?id=14797&visa=start
rör det sig om ett "gigabit"-nätverkskort. Jag va inne på det här spåret tidigare.

Var tidigare inne på denna sida för drivrutiner för "Gigabit"
http://www.intel.com/support/network/sb/cs-006120.htm
Dessvärre "låser sig datorn" vid installation. Musen får inte att förflytta. Provade att vänta 20 min, rörde sig inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

Jag laddade hem ett 10-tal olika drivers med sökorden "driver" "gigabit", "imedia s3210" och "ethernet" i olika kombinationer. Tillslut vad den en som satte igång internet. Den hade ingen egen "setup fil", utan ja sökte upp den på hårddisken via device manager.

Tack för alla svar, ni fick in mig på rätt spår, särskilt att ja skulle ta reda på tillverkaren av nätverksdelen på moderkortet.

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
VästerNorrland
Registrerad
Maj 2012

,

I5-4460, R9:280X OC, B600W, 8gb HyperX och 120gb SSD/500GB WDBLUE

X5460@3.8ghz, GTX660, CMb600W, 4gb ddr2, XFX nForce 780i sli