Trångt i chassit med tanke på hot-swap

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Sep 2013

Trångt i chassit med tanke på hot-swap

Bygger på en ny NAS/hemmaserver. Stort moderkort, 12"x13", SSI-EEB.

Chassit är ett http://www.fractal-design.com/home/product/cases/arc-series/a... och jag hade gärna velat ha möjlighet att köra några 3.5"-diskar hotswap i de platserna. Verkar som många sådana bakplan är så jäkla djupa, t.ex. http://www.dustinhome.se/product/5010124718/chieftec-bakplan-... med 224 mm angivet djup.

Djupet på 5.25-platserna, från fronten till bakkant på buren, är 180 mm. Sedan någon enstaka cm tillgodo, sedan kommer ju moderkortet.

Finns det några hotswap-lösningar för 3.5" som inte bygger så förtvivlat mycket på djupet?

Här testade jag att vända ena CPU-kylaren 90° men komponenterna på moderkortet är ändå ivägen om något sticker ut genom 5.25"-buren.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Maj 2003

Med de måtten får du satsa på renodlade 2.5" bay's. Minsta jag hittade när jag letade var 21,6cm nånting...
Norco SS-500
Köpte en flock från X-Case, som jag skulle ha till ett projekt, samt någon extra för att få ner priset / enhet på frakten. Slutade med att jag sålde allihopa vidare utan att använda dem, och köpte ett nytt chassi i stället. Packade aldrig upp dem ens, så jag har ingen åsikt om hur bra/dåliga de är.

B!

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Sep 2013

Jag har letat vidare själv, och hittade faktiskt t.ex. den här: http://www.raidsonic.de/de/products/backplanes.php?we_objectI... som uppges mäta 190 mm, "Abmessung vom Artikel: 145x190x130 mm"

Tror att det faktiskt skulle kunna fungera. Får kontrollmäta en gång till och eventuellt ta hem en och prova.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Sep 2013

Nu med facit i hand: IB-545SSK är verkligen 190 mm djup som utlovat och passar i chassit!