Vad gör ni med eran gamla mobil när ni har köpt en ny?

Permalänk
Medlem

Vad gör ni med eran gamla mobil när ni har köpt en ny?

Tjena, håller på med en undersökning och undrar vad ni gör med eran gamla mobil när ni har köpt en ny.

Sparar ni den?

Slänger/säljer?

Kastar ni den i soporna eller åtvervinner ni mobilen?

Svara gärna på min undersökning här och diskutera gärna i tråden också http://strawpoll.me/1799456/

Permalänk
Medlem

Det varierar beroende på min upplevelse med telefonen. Min samsung jet t.ex. slängde jag i golvet när jag blev arg och den telefonen hatade jag. Min sgs2 är helt pajj men den älskade jag så den ligger i sin kartong på mitt sängbord

Permalänk
Medlem

Min familj brukar alltid spara alla mobiltelefoner av någon konstig anledning. Lustigt nog så grävde vi fram några gamla Nokia telefoner nyligen som hade legat långt ner i byrån

Själv så har jag alltid återvunnit dem, tills nyligen då jag har börjat ge min äldre mobiltelefon till mina yngre syskon som fortfarande har glädje av dem.

Permalänk
Medlem

Säljer till återvinning eller vad dem nu gör. Har alltid köpt relativt high end telefoner. IPhone, sgnote1 etc. Brukar gå loss cirka 1000kr per telefon. Är väl bara att hoppas att de inte går på båt till Afrika där något barn får hamra fram dyra metaller etc. :-/

Permalänk
Medlem

Gamla telefoner behåller jag som reserv utifall något skulle hända. Jag köper ganska sällan telefon och mina två första (ägt 4 i mitt liv) gick sönder. Som den nörd jag är så spenderar jag gott om tid vid varje köp så jag vet jag är nöjd, och sedan behåller jag telefonen i 3-5år.

Detta kan komma att ändras dock då jag använder min telefon som min primära kamera. Ni vet, den bästa kameran är den du har med dig.
Så dyker det upp en mobil med radikalt mycket bättre kamera (som inte är gigantisk a la' Galaxy Zoom) som inte skimpar på designen (av både telefonen och mjukvaran) så kan jag tänka mig att uppgradera snabbare.

Permalänk
Hedersmedlem

Själv brukar jag spara för att sedan återvinna hos leverantören för lite pengar i utbyte. Den senaste sg2s sålde jag till en med likadan fast denne hade skadat sin skärm för en billig peng.

Permalänk
Medlem

plockar isär dom. sätter ihop dom, tills ja kan dom utantill.

Permalänk
Medlem

har en sony ericsson g502 och känner inte för o byta än på ett tag
Om dom inte lyckas göra ett bättre alternativ snart då?...
De andra har jag kastat i återvinningen.

Permalänk
Medlem

Sparar som eventuell reservtelefon. Nu har jag bara bytt två gånger så inte hunnit rensa upp den äldsta ens

Permalänk
Avstängd

Skaffade nyligen en samsung galaxy s4.Min gamla s2 rootade jag och sålde för 600 till en kompis:)Jag har även min gamla trotjänare sony ericsson walkman 995 liggande i en låda som reservtelefon.Den är fantastisk,den har legat i lådan i snart 4 år men den funkar alltid perfekt efter en normal laddning,det måste vara det bästa batteriet någonsin:)

Permalänk
Medlem

Ger bort den. Eller om den är defekt, sparar den.

Permalänk
Medlem

Byter nästan bara när de går sönder. Så tippen blir det.
Haft min Nokia 5800xm i fem år nu och än visar den inga tecken på att ge upp.
Mina 5-6 före den har dött pga vatten (tydligen gillar de inte att ligga på havsbotten) =D

Har använt 10~ telefoner sen 96, 5800an har klarat sig längst (iofs hade jag inte sålt hajfenan så hade den nog gått bra än)

Permalänk
Permalänk
Medlem

antingen sälja eller använda som "reserv" ifall det händer något med sin primära telefon

Permalänk
Rekordmedlem

Jag har inte slitit ut eller förstört nån telefon så jag har inte behövt fundera på vad som ska hända med gamla telefoner på länge, mina första telefoner sålde jag men jag köpte en T39 2001 när den kom och den fungerar utmärkt än idag och den har jag kvar som andratelefon men har en Satio som brukstelefon och när det kommer nått som har bättre kamera kanske jag ska börja fundera på att byta ut den.

Permalänk
Medlem

Lägger tillbaka dom i kartongen :3

Permalänk
Medlem

Säljer innan telefonen helt tappar värde.