Windows 8.1? Har cappat mitt internet till 10mbit/s (Har 100mbit fiber)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2011

Windows 8.1? Har cappat mitt internet till 10mbit/s (Har 100mbit fiber)

Det fungerade suveränt häromdagen men idag när jag skulle uppdatera ett spel på steam så upptäckte jag att min nätverkkoppling är "cappad" till 10Mbps... Jag har googlat som en galning men hittar ingenting, vänder mig åt er kära swecar!

Jag har försökt ändra "Speed & Duplex" till 100mbit från auto-negation men då anser windows att jag inte har en nätverkskabel i (väntat 3 min).

Dator 1 (med problemet)

Dator 1 under nedladdning

Dator 1 inställningar (Notera 10.0 Mbps)

Dator 2 fungerar strålande som vanligt

Fractal Design R4 - Arctic White / 750W / Z77 Extreme4 / 3570K + 620 khüler / 16GB / Gigabyte 670 2GB OC Version

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jorden
Registrerad
Feb 2002

testa först att gå till nätverkskort inställningar och kolla om det är rätt inställd. Eller möjligen behöver uppdatera drivrutinerna till nätverkskortet.

1:i5-4670K|ASUS Z87 Pro|Corsair DDR3 16GB|CM 212 EVO|EVGA GTX1080 FTW|Samsung SH-203B|Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 7200.10 2x320GB + Samsung T166 2x500GB + F2 1,5TB|Corsair AX760|Fractal Design Define R4|Dell 24" 2408WFP|

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Skadad/defekt kabel och/eller kontakter?

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gislaved
Registrerad
Jan 2003

Testat att byta nätverkskabel ?

Testat med annan dator till samma uttag ?

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av XPerion:

testa först att gå till nätverkskort inställningar och kolla om det är rätt inställd. Eller möjligen behöver uppdatera drivrutinerna till nätverkskortet.

Allt är på automatiskt (internet fungear ju, men långsamt) och drivrutinerna är de senaste!

Skrivet av MultiMan:

Skadad/defekt kabel och/eller kontakter?

Ska kolla om det hänt nått, hundvalp som lever loppan i lägenheten så det är inte omöjligt!

Skrivet av Karaff:

Testat att byta nätverkskabel ?

Testat med annan dator till samma uttag ?

Som ovan, ska prova direkt! Återkommer!

Fractal Design R4 - Arctic White / 750W / Z77 Extreme4 / 3570K + 620 khüler / 16GB / Gigabyte 670 2GB OC Version

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2011

Alltså sjukt! Tryckte på nätverkskabeln lite (den gick in en millimeter till) och nu blev det 100Mbps! Märkligt att det ens fungerar när den inte sitter i ordentligt? Snacka om att göra ett "enkelt" fel komplicerat för sig själv

Fractal Design R4 - Arctic White / 750W / Z77 Extreme4 / 3570K + 620 khüler / 16GB / Gigabyte 670 2GB OC Version

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gislaved
Registrerad
Jan 2003

Inte så ovanligt med såna fel faktiskt..

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Karaff:

Inte så ovanligt med såna fel faktiskt..

Aldrig vart med om något liknande, hur kunde jag ens ha internet över huvud taget om inte kabeln satt i ordentligt?

Fractal Design R4 - Arctic White / 750W / Z77 Extreme4 / 3570K + 620 khüler / 16GB / Gigabyte 670 2GB OC Version

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona, Blekinge
Registrerad
Mar 2008
Skrivet av Crafoord:

Aldrig vart med om något liknande, hur kunde jag ens ha internet över huvud taget om inte kabeln satt i ordentligt?

Alla kontakter behövs inte för 10Mbit/s så den tog vad den kunde använda.

PS3 Slim 750GB PSN: Asseroth
Dator:
i7 4790k | Gigabyte GA-Z97P-D3 | 32GB DDR3 | SanDisk SSD 128GB, OZC SSD 256MB, Toshiba 4TB, Toshiba 3TB | AMD Radeon R9 290x 4GB| Corsair CS650W | Fujitsu 27" 1080p & AOC 24" 1080p | Windows 10 Pro x64