Tearing när jag tittar på youtube; Linux Mint 16 Cinnamon

Permalänk
Medlem

Tearing när jag tittar på youtube; Linux Mint 16 Cinnamon

Hejsan!

Jag kör för tillfället OS i topic och jag får hemska jäkla screen tearings i Chrome ( och andra webbläsare ) när jag kollar på typ 720p och 1080p film på exempelvis Youtube (med flera). Grafik-kortet är ett Nvidia GeForce GT 610. Har googlat en del men hittar inge vettigt.

human... halp!

Permalänk

Jag har aldrig fått flash att fungera vättig på linux. Jag löste det genom att använda youtube-viewer (https://code.google.com/p/trizen/) tillsammans med mpv (http://mpv.io/). För twitch använder jag livestreamer (https://github.com/chrippa/livestreamer)

Dock är inte detta är helt klockren lösning och det kanske inte fungerar bättre för dig. Har du testat om du har samma problem med html5 video?

Permalänk

Får du tearing i hela systemet eller är det bara youtube? Prova lösningarna som näms i denna tråd: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=137055.

Visa signatur

Arch Linux + Mate + Herbstluftwm = <3

Permalänk

Jag tycker all flash får tearings. har kört med 2 olika nvidiakort, varav ett 610, och kört med ett helt nytt radeon på senaste mint, båda gear tearings. Ibland mer och ibland mindre tydligt. Är det flash som helt enkelt är skit?

Visa signatur

ett gäng p4:or, nån gammal amd duo, c2duo, core2, gammelquad, i5 bärbar, 4770k, 4820k, rog, tuf, massa fläktlösa gpuer, ett gäng seasonic fläktlösa platinum/gold, ram i alla varianter och storlekar, noctuor som kylare, uteslutande nexusfläktar, ett gäng crapskärmar jag fått gratis, esi julia pci/pci-e, ni ak1, wd black så långt det går. jettegrym steerio med jettemycket bas och jettegrymma hörlurar. har även en eizo crt från framtiden

Permalänk
Medlem

Om du har ett youtube account kan du ställ in det på att använda html5 istället för flash... sedan ja flash är skit.

Visa signatur

Смерть -это решение всех проблем. Нет человека - нет проблемы
Comp1: Ubuntu 16.04 Comp2: Arch Linux
Comp3: Ubuntu Server 16.04 Comp4: Centos 6.5
Comp5: Linux mint 16 Comp6: Raspberry pi (olika OS hela tiden)
Phone: Motorola Google Nexus 6

Permalänk
Medlem

Kolla framerate, jag hade samma fel. Skärmen ville ha 60hz och det flöt på bra med youtube/flash, TVn däremot hade tearing mot 60Hz. Om jag ställde om till 59Hz för porten som gick till TV så funkade båda två bra sen!

Visa signatur

Prodigy | Sensation Bygglogg: Supermoddad Bitfenix med vattenkylning & "Delidd".
Filco goes custom Bygglogg: Mekaniskt tangentbord, allt utom PCB utbytt/moddat.
TANK 93 Bygglogg; Mekaniskt tangentbord i rostfritt byggs från noll