Tearing när jag tittar på youtube; Linux Mint 16 Cinnamon

Permalänk
Medlem

Tearing när jag tittar på youtube; Linux Mint 16 Cinnamon

Hejsan!

Jag kör för tillfället OS i topic och jag får hemska jäkla screen tearings i Chrome ( och andra webbläsare ) när jag kollar på typ 720p och 1080p film på exempelvis Youtube (med flera). Grafik-kortet är ett Nvidia GeForce GT 610. Har googlat en del men hittar inge vettigt.

human... halp!

Permalänk
Medlem

Jag har aldrig fått flash att fungera vättig på linux. Jag löste det genom att använda youtube-viewer (https://code.google.com/p/trizen/) tillsammans med mpv (http://mpv.io/). För twitch använder jag livestreamer (https://github.com/chrippa/livestreamer)

Dock är inte detta är helt klockren lösning och det kanske inte fungerar bättre för dig. Har du testat om du har samma problem med html5 video?

Permalänk
Medlem

Får du tearing i hela systemet eller är det bara youtube? Prova lösningarna som näms i denna tråd: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=137055.

Permalänk

Jag tycker all flash får tearings. har kört med 2 olika nvidiakort, varav ett 610, och kört med ett helt nytt radeon på senaste mint, båda gear tearings. Ibland mer och ibland mindre tydligt. Är det flash som helt enkelt är skit?

Permalänk
Medlem

Om du har ett youtube account kan du ställ in det på att använda html5 istället för flash... sedan ja flash är skit.

Permalänk
Medlem

Kolla framerate, jag hade samma fel. Skärmen ville ha 60hz och det flöt på bra med youtube/flash, TVn däremot hade tearing mot 60Hz. Om jag ställde om till 59Hz för porten som gick till TV så funkade båda två bra sen!