Router ger mig fryslagg i spel, när jag sitter med tp.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sala
Registrerad
Aug 2008

Router ger mig fryslagg i spel, när jag sitter med tp.

Hej.
Har en Asus RT-N56U. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=765738
Har haft den några år och varit nöjd men nu på senaste tiden så har jag börjat få lagg i Onlinespel.
Trodde inte det berodde på routern men för sakens skull så kopplade jag ur den och körde direkt från fiberjacket i hallen.
Då försvann till min förvåning det lagg jag har haft.

Sitter som sagt var tråda:t och tycker det är märkligt att routern gör detta.
Därför undrar jag om någon som varit med om något liknande problem och hur ni löste det? Ny router?

Mvh
Emanuel

||Intel 4670K, Asus Z87-A, Crucial BallistiX Sport 16GB, Asus GTX 970 Strix, 480GB SSD, 2x 3TB HDD|| Surface Pro 2017 || Samsung S8|| Volvo V60 D3 Automat || Raspberry PI m.m.
http://www.minhembio.com/SonicSyndicateSM4Ever
http://www.garaget.org/Nonameswayne

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2013

Finns en del att kolla upp.

Sitter någon annan uppkopplad på routern(trådlösa inbrytare)?
Sätt lås och bom och starta om routern isåfall.

Har du torrent igång i bakgrunden?
Torrent använder ett högt antal anslutningar (även om hastigheten inte alltid är hög), någonting som ofta kan fylla upp en routers resurser. Köp ny router eller sluta seeda när du spelar (kan även behöva starta om routern när du stängt av torrent för att effekt ska ges)

Har du QoS aktiverat?
Quality of Service är dynga och bara säljord. Stäng av det. Det tenderar att begränsa din uppladdningshastighet för att spara bandbredd, detta är sällan ett bra universiellt alternativ.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sala
Registrerad
Aug 2008

Hej.
Har lösenord och det är bara mina enheter som är inne.
Har inga torrents igång.
Qos har jag nog aldrig slagit på. Tror inte den inställningen finns numera när jag kollade.
Ska leta lite mer i inställningarna. Drog in en custommjukvara häromdan men lagget försvann tyvärr inte.

Tack för svaret!

||Intel 4670K, Asus Z87-A, Crucial BallistiX Sport 16GB, Asus GTX 970 Strix, 480GB SSD, 2x 3TB HDD|| Surface Pro 2017 || Samsung S8|| Volvo V60 D3 Automat || Raspberry PI m.m.
http://www.minhembio.com/SonicSyndicateSM4Ever
http://www.garaget.org/Nonameswayne

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Installera pingplotter, starta testet och börja spela. När det fryslaggar så kollar du hur det ser ut på ping plottern

| Citera för svar! | Gilla bra inlägg! |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sala
Registrerad
Aug 2008

Ska prova det om det dyker upp igen.
Som det verkar så var det brandväggen på routern som gav mig problem.

||Intel 4670K, Asus Z87-A, Crucial BallistiX Sport 16GB, Asus GTX 970 Strix, 480GB SSD, 2x 3TB HDD|| Surface Pro 2017 || Samsung S8|| Volvo V60 D3 Automat || Raspberry PI m.m.
http://www.minhembio.com/SonicSyndicateSM4Ever
http://www.garaget.org/Nonameswayne

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hell
Registrerad
Apr 2006
Skrivet av NoNamesWayne:

Ska prova det om det dyker upp igen.
Som det verkar så var det brandväggen på routern som gav mig problem.

Löste det sig? Stängde du av brandvägen på routern?

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/xR_III666III_I/
Youtube: http://www.youtube.com/user/IIIRef
Intel Core i7, I7 4770K 8 gig ram, MSI Z87-G45 GAMING ATX, EVGA SC 980gtx, Corsair 750w, Lian Li PC-P80 Armorsuit , ACER XB270HU

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sala
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av sadin:

Löste det sig? Stängde du av brandvägen på routern?

Jag stängde av den och då fungerade allt bättre, nu har jag provat satt igång den igen och märker ingen skillnad .. blir inte klok på detta..

||Intel 4670K, Asus Z87-A, Crucial BallistiX Sport 16GB, Asus GTX 970 Strix, 480GB SSD, 2x 3TB HDD|| Surface Pro 2017 || Samsung S8|| Volvo V60 D3 Automat || Raspberry PI m.m.
http://www.minhembio.com/SonicSyndicateSM4Ever
http://www.garaget.org/Nonameswayne