Linux mint manuell fläktkontroll

Permalänk
Medlem

Linux mint manuell fläktkontroll

Hej!

Jag söker efter en programvara som tillåter mig att manuellt sätta i procent hur fort mina pwm fläktar ska rotera. Speedfan fungerar utmärkt för syftet på windows men jag hittar inget linux alternativ. Observera att jag inte vill ha automatisk fläktkontroll efter temperatur utan enbart vill kunna ändra fläkthastighet själv. Någon som vet hur man kan få det att fungera?

Permalänk
Medlem

Kommer dessvärre inte ihåg vad programmet hette. Men jag körde Ubuntu för några år sedan på en laptop. Då kunde jag i en conf-fil ändra värdet i procent hur mycket de skulle snurra.

Googlade lite snabbt hittade detta: http://tuxtweaks.com/2008/08/how-to-control-fan-speeds-in-ubu... Vill minnas att det kan ha varit lm-sensor som jag använde.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Löste problemet genom att använda pwmconfig scriptet för att kontrollera fläktarna och satt max temp och min temp till nästan samma värde och gjorde likadant med pwm min och max. Inte riktigt vad jag vad ute efter men det fungarar. Jag får lära mig att skriva ett script som kan ändra config filen åt mig så jag mer bekvämt kan ändra hastighet :).