Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Musen dubbelklickar, men enbart ibland.

Hejsan.
Jag har läst många olika trådar men har inte funnit en tråd där musen dubbelklickar ibland vid enkelklick, så det är väl lika bra att göra en.
Jag har en Qpad 5k pro och för ungefär 3 veckor sedan så började min mus dubbelklicka vid enkelklicka men enbart 50% utav klicken blir dubbelklick, ibland flera st och ibland så det är inga dubbelklick på några minuter. Vad kan detta bero på? Är det något fel på mjukvaran eller är det något fel på musen?
Vad ska man göra?

Mvh, Jonathan

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Nästan säker på att det är hårdvaran. Har för mig att det är rätt vanligt att delen, som känner av när knappen tycks ned, blir lite kajko efter ett tag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Möss brukar göra så när dom börjar bli äldre och lite slitna.
Dax att plundra spargrisen för en ny

För tillfället en sketen Acer gaming laptop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2009

Det är oftast den lilla brytaren som går sönder, väldigt lätt att byta ut om man kan löda, har själv bytt den på min gamla explorer 3.0 som är känd för att lägga av efter ett tag. Skrotade en gammal sketen logitech mus och tog brytaren från den.

Ser ut typ såhär, på sidan som är vänd bort sitter en liten knapp:

Tycker du borde ge dig på ett försök att reparera den! Du gör en tjänst för både miljön och din plånbok

Skrivet av razkul:

för ungefär 3 veckor sedan

EDIT: Men själva musen är mycket äldre än så? Annars är det direkt till affären som gäller så får du nog den utbytt, annars får du nog försöka fixa den.

Xeon 6c/12t x5670 @ 4 GHz | GTX 1070 | 10GB DD3 | Asus P5X58D-E| Fractal Design R3

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Det är troligen brytaren, förmodligen är det en variant av Omron d2fc och de kan du byta, finns att köpa billigt på Ebay
http://www.ebay.com/itm/5pcs-D2FC-F-7N-ORIGINAL-Micro-Switch-...
eller kanske den här versionen.
http://www.ebay.com/itm/1-2-5x-New-OMRON-D2FC-F-7N-Micro-Swit...

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.